В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 4 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
оксанкаДата: Неділя, 27/03/2011, 21:50 | Сообщение # 46
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Ну все смачнюче!!!!!!!!!! Ще й з подачею інформації,що блюдо означає...це дуже цікаво

 
Яринка-1Дата: Понеділок, 28/03/2011, 09:30 | Сообщение # 47
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Джем з баклажанів

Дякую за рецепт,мене пригощали таким джемом,мені він сподобався.
 
Зоряна9810Дата: Понеділок, 28/03/2011, 13:59 | Сообщение # 48
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Джем з баклажанів

наскільки я люблю баклажани а такого дива ще не їла.
Але думаю що в цьому році вже попробую. Дякую за рецепт Наталю.


 
МаріяДата: Понеділок, 28/03/2011, 14:27 | Сообщение # 49
Марія
кулінар
Группа: Особливі
Сообщений: 64
Статус: Offline
Talochka вітаю тебе з відкритям нової теми, твої рецепти дуже цікави, а фотографії просто супер!!! good good good
 
TalochkaДата: Понеділок, 28/03/2011, 16:59 | Сообщение # 50
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ir71, stina, оксанка, Оленка14, ксенія, дякую вам усім! Такі приємні відгуки надзвичайно надихають мене!

Quote (Pavluk)
Ото вже здивую свою маму.

Танюш, восени напишеш, чи сподобалось мамі-баклажаноману. happy

Quote (оксанка)
Ще й з подачею інформації,що блюдо означає...це дуже цікаво

Оксанко, я сама дуже люблю різні історії, пов'язані з історією, назвами блюд, тому охоче буду ділитися з вами. smile

Quote (Яринка-1)
мене пригощали таким джемом,мені він сподобався.

Яринко, значить не боятимешся і сама приготувати. smile

Quote (Зоряна9810)
наскільки я люблю баклажани а такого дива ще не їла.

От і я в першу чергу заради цікавості спробувала. smile

Марія, щиро дякую за вітання і теплі слова!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Вівторок, 29/03/2011, 13:18 | Сообщение # 51
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Курка "Сань-бей"

Для цього рецепту я брала гомілки, але можна використовувати і інші частини курки.

Ця страва, яка з’явилась на півдні Китаю, набула особливого поширення на о. Тайвань. Кажуть, що немає такого ресторану тайваньської кухні, який би не пропонував у своєму меню цю курку.
Назва страви перекладається "три чашки" и пояснюється тим, що при приготуванні цієї курки використовується по 1 чашці трьох головних інгредієнтів: кунжутної олії, соєвого соусу і рисового вина. Звичайно, не обов’язково лити по цілій склянці, головне - використовувати рівну кількість цих трьох головних компонентів. Так само, як і в більшості китайських страв, тут використовується часник і свіжий имбир.
Різні варіації цієї страви пропонують додавання за смаком гострого червоного перцю (сушеного чи свіжого), болгарського перцю, зеленої цибулі.
Незалежно від варіацій курочка виходить смачною і просоченою цікавим соусом!

Нам знадобиться:
• 600 г курки*
• 3 ст. л. кунжутної олії
(у мене 2 ст. л. олії грецького горіха і 1 ст.л. соняшникової)
• 3 ст. л. соєвого соусу
• 3 ст. л. рисового вина
(я використовувала біле сухе)
• 6 зубчиків часнику
• 1 шматочок свіжого імбиру (3-5 см)
• 1 гостра сушена перчина
• 1-2 ст. л. цукру
• кілька листочків базиліку
(не давала)
• пара пір’їн зеленої цибулі
• пара столових ложок води

* Незважаючи на те, що у мене було всього 3 гомілки, соусу я робила на повну порцію. Так що на 600 г курки я раджу норму соусу збільшити вдвічі. Рис з цим соусом - дуже смачно!

1. Спочатку підготуйте продукти. Якщо у вас ціла курка, разділіть її на невеликі шматки. Часник та імбир почистіть і поріжте пластинками. Гострий перець поріжте смужками, видаліть насіння. Зелену цибулю поріжте навскоси.
2. У сковороді (бажано воці) розігрійте кунжутну олію. Додайте в сковороду часник, імбир і гострий перець, обсмажуйте на сильному вогні кілька хвилин.
3. Додайте курку і обсмажуйте до золотистого кольору. Влийте вино, соєвий соус, воду і цукор. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте курку в соусі 6-8 хв.
4. Далі зменшіть вогонь, додайте цибулю і базилік, відкрийте кришку і готуйте на повільному вогні до тих пір, поки соус не випарується на 80-90 відсотків, періодично помішуючи. За цей час курка повинна повністю просочитися соусом і покритися ним. Китайські повари описують цей стан, як майже підгорілий, коли весь соус майже випарувався.
5. Подавайте с рисом.
Смачного!

Джерело: ЖЖ Евгенії Клюкової


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
оксанкаДата: Вівторок, 29/03/2011, 13:50 | Сообщение # 52
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, І знову здивування!!! Дякую!!! МОЛОДЧИНА!!!!!!!!!!!!!!

Прикрепления: 8232814.gif (96.5 Kb)


 
УлянкаДата: Вівторок, 29/03/2011, 14:10 | Сообщение # 53
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Talochka, КЛАС!!!

s
 
TalochkaДата: Середа, 30/03/2011, 17:37 | Сообщение # 54
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
оксанка, Улянка, щиро дякую!

Про цей торт я уже згадувала у нашій новорічній темі, але вирішила все-таки оформити його окремо у цій темі, додавши рецепт.

Торт з яєчним лікером «Адвокат»

Зразу напишу, що торт виходить недешевий, але іноді, коли вам захочеться вразити своїх гостей чимось вишуканим, або можливо комусь трапиться в подарунок пляшка голландського лікеру "Адвокат", то я все-таки радила б вам спекти цей тортик. Це підвищить вашу "самооцінку кондитера" , тому що торт в принципі великої майстерності не вимагає, проте виглядає, як з дорогої кондитерської. Тим паче, що він ще і смачний. Взагалі я, за звичай, зі скрипом серця пускаю у випічку (чи інші страви) ті інгредієнти, котрими люблю насолоджуватись і самими по собі (зараз ви мене сприймете за пиячку , але трішки «Адвоката», «Бейліса» чи «Піна Колади» з льодом – це для мене шматочок насолоди). Так от тим не менше цей торт я пекла уже 2 рази. Як пише автор, лікер "Адвокат" можна замінити і іншим вершковим лікером, але я б рекомендувала все-таки брати якийсь яєчний лікер, так як саме він дає красивий жовтий колір.

Інгредієнти:
ваш улюблений бісквіт з какао* (приготовлений у формі розміром 26 см)
вафельні трубочки в шоколадній глазурі**

Перший шар:
500 мл вершків для збивання (30 – 36%)
300 мл лікеру "Адвокат" (чи іншого вершкового лікеру)
100 г масла***
100 г цукрової пудри
3 ч. ложки желатину

Другий шар:
150 мл лікеру "Адвокат" (чи іншого вершкового лікеру)
1,5 ч. ложки желатину

Приготування:
Перший шар:
1. У роз’ємній формі по краю бісквіта викладаємо вафлі.
2. Розм’якшене масло збити з цукром, під кінець додати лікер.
3. В окремій посудині збити вершки.
4. Розчинити желатин у невеликій кількості води, змішати з маслом і поступово додати до збитих вершків, весь час помішуючи.
5. Перелити готову масу в форму з бісквітом і поставити в холодильник для застигання (приблизно 2-3 години).
Другий шар:
Розчинити желатин у невеликій кількості теплої води, змішати з лікером і залити сумішшю торт. Поставити в холодильник на годину.

Автор: Krystyna9

* Бісквіт я пекла ось по цьому рецепту:
3 яйця (білки і жовтки окремо)
3/4 склянки цукру
1/2 склянки борошна
1 ст. ложка (с гіркою) порошку какао
1 ч. ложка пекарського порошку
1 ч. ложка оцту
дрібка солі

** У нас не продають вафельні трубочки в шоколадній глазурі, тому я сама занурювала половину трубочок у розтоплений шоколад;
*** У перший шар масло не додавала (калорій там і без того вистачає smile )

Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ЛесяДата: Середа, 30/03/2011, 19:45 | Сообщение # 55
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
А виглядає дуже апетитно !!! То що смачно,то точно!!!

 
ir71Дата: Середа, 30/03/2011, 19:55 | Сообщение # 56
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Торт з яєчним лікером «Адвокат»

Я дуже багато чула про цей торт і рецепти вичитувала,але якось мені час до нього ще мабуть не дійшов.Напевно тепер після витвору Наталочки може і я спробую.Дякую за рецепт!!!він у тебе з розуму кого хоч зведе.Апетитний до нестями!!!


 
оксанкаДата: Середа, 30/03/2011, 21:44 | Сообщение # 57
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Як гарно все розписала!!!! Дякую !!! Дивуй нас і надалі!!!
Це для ТЕБЕ!!!



 
НаталонькаДата: Середа, 30/03/2011, 22:40 | Сообщение # 58
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
Talochka, Зовнішній вигляд, манера подачі цього торта вражають і фантазію, і смакові рецептори, всіх, хто має можливість його бачити. Цікаво, як на таку красу реагують ті, хто це має коштувати.
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 31/03/2011, 11:09 | Сообщение # 59
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Talochka, це тобі за чудові, а основне практичні рецепти...

 
TalochkaДата: Четвер, 31/03/2011, 12:21 | Сообщение # 60
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Лесю,

Quote (ir71)
але якось мені час до нього ще мабуть не дійшов.

Та з твоїм ледь не серійним випуском тортів, кожен з яких є набагато більш трудоємким і справжнім витвором, я взагалі не знаю, як ти ще щось готувати встигаєш. А як дійдуть руки, то з твоєю майстерністю він у тебе вийде ще гарнішим.

оксанка, дякую за зворушливу троянду!

Quote (оксанка)
Дивуй нас і надалі!!!

Буду старатись! smile

Наталонько
, дякую!
Quote (Наталонька)
Цікаво, як на таку красу реагують ті, хто це має коштувати.

Куштують і насолоджуються! happy


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024