В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 15 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: Вівторок, 23/08/2011, 16:52 | Сообщение # 211
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Яринко, Нелю, дякую і на здоров'я!
Поставлю ще один запізнілий абрикосовий рецепт, як обіцяла.

Пиріг-завиванець з абрикосами



Для тіста:
¼ л молока
40 г дріжджів
500 г борошна
60 г цукру
дрібка солі
1 яйце
100 г масла


Для начинки:
500 г абрикосів
1 ст.л. сухарів
100 г рублених горіхів (мигдалю)
200 г абрикосового джему


Крім того:
Жир для змащува6ння форми
Борошно для розкачування і присипання


Для глазурі:
100 г пудри
2-3 ст. л. абрикосового соку


Опара:
1. Молоко злегка нагріти.
2. Покришити у нього дріжджі і дати їм розчинитися.
3. Додати трошки борошна, щоб утворилась густувати каша.
4. Далі додати 1 ч.л. цукру.
5. Опару накрити і дати їй підійти прибл. 30 зв.

Тісто:
6. Просіяти в миску решту борошна.
7. Всередині рукою чи ложкою зробити виємку.
8. По краях насипати решту цукру і сіль.
9. Всередину вбити яйце.
10. Розподілити також по краях пластівці масла.
11. Ввести опару.
12. Усе добре вимісити (до появи пухирців).
13. З тіста сформувати колобок і накрити його рушником чи плівкою.
14. Залишити тісто підніматися до збільшення об’єму вдвічі.

Поки тісто підходить, готуємо начинку:
15. Абрикоси звільнити від кісточок і порізати маленькими кубиками. Змішати з сухарями, мигдалем і джемом.

16.
Тісто, що підійшло, ще раз добре вимішати і розкачати на присипанній борошном робочій поверхні у прямокутник 30х60 см.
17. Викласти на тісто начинку, при цьому залишивши по краях по 5 см. По довгій стороні скрутити рулет. Закрутити рулет «равликом» (у формі спіралі) і викласти на змащену жиром і присипанну борошном бляшку. Прикрити, і нехай 20 хв підходить.
18. Поставити завиванець у попередньо розігріту до 200 ° C духовку. Випікати 30-40 хв.
19. Готовий пиріг вийняти з духовки і дати охолонути на кухонній решітці.
20. Цукрову пудру змішати з абрикосовим соком і ще теплий пиріг покрити глазур’ю.



Мої коментарі:
Хоча я розкатала тісто, як вимагалось за рецептом, прибл. в прямокутник 30х60 см, це виявилось затонко, і відповідно рулет у мене порвався, і закрутити його «равликом» було не можливим – я взагалі рада була, що хоч якось змогла його перенести на бляшку.
Крім того, у мене не було абрикосового соку, зате був натуральний малиновий, який я і використала для глазурі. Глазур вийшла відповідно малинового кольору – надзвичайно гарна сама по собі, але не для цього завиванця. Коли я покрила нею пиріг, вона перетворила мій і так спотворений через розриви пиріг у справжнього монстра. Але… все це аж ніяк не вплинуло на смак. Тому я охоче ділюся з вами рецептом, щоб наступного року ви могли почастувати свою сім’ю смачною здобою з абрикосами.

Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: Вівторок, 23/08/2011, 19:58 | Сообщение # 212
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Ось це останнє фото просто мене збило .Так і хочеться взяти з монітору і до себе.Наталю РЕСПЕКТ!!!!!



 
TalochkaДата: Середа, 24/08/2011, 00:47 | Сообщение # 213
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ірусь,

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Яринка-1Дата: Середа, 24/08/2011, 18:33 | Сообщение # 214
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Пиріг-завиванець з абрикосами

То є смакота
 
TalochkaДата: Четвер, 25/08/2011, 12:01 | Сообщение # 215
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дякую, Яринко!

На прохання Нелі-Росі даю рецепт швидкого приготування реберець - у мікрохвильовій печі.

СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі)



700 г свинячих ребер
сіль
паприка або кайєнський перець
2 ст. ложки соєвого соусу

Для глазурі:
4 ст. ложки меду (я брала 2 ложки, бо мед у мене загустілий)
1 ст. ложка олії
1 ч. ложка коричневого сахара
(замінила сиропом з патокою)
1 ст. ложка води
сіль

Я ще додала один великий зубчик часнику


М’ясо натираємо сілюю, перцем с 2-х сторін. Поливаємо соєвим соусом. Запікаємо по 10 хв з кожного боку під закритою кришкою при потужності 70%. Після цього змащуємо глазур’ю. І запікаємо ще по 5 хв з кожного боку при тій же потужності, але без кришки. Якщо м’ясо не пропеклось, додаємо ще 5 хв.


Смачного!



"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
PocяДата: Четвер, 25/08/2011, 12:12 | Сообщение # 216
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Quote (Talochka)
СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі)


Дуже дякую, Наталочко!!! Смакота!!! А головне що так швидко готується а це не маловажно!!!


 
Яринка-1Дата: Четвер, 25/08/2011, 14:37 | Сообщение # 217
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Talochka)
СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі)

Ну то дуже смачно.Наталко,респект
 
TalochkaДата: Четвер, 25/08/2011, 14:47 | Сообщение # 218
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Pocя, Яринка-1, дякую, дівчатонька! Сподіваюсь, рецепт дійсно пригодиться.

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Четвер, 25/08/2011, 15:52 | Сообщение # 219
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Галета з овочами



Тісто:
1\3 склянки олії,
1\3 склянки світлого пива,
приблизно 1 1\3 склянки пшеничного борошна,
дрібка солі


Замісити, залишити на півгодини відпочити.

Рататуй:
баклажан
цуккіні
помідори


Овочі порізати кружальцями. Баклажан обсмажити. Можна і запекти, тільки сирим все ж не варто класти. А от помідор і цуккіні – сирі.

Соус:
1 маленька цибулина, дрібно нарізана
пара зубчиків часнику,
2 крупних помідори
1 невеликий зелений солодкий перець
тим’ян, петрушка, сіль-перець


Тісто розкачати в пласт товщиною трохи менше 5 мм, на центральну частину викласти соус тонким шаром, на нього внахлест розкласти овочі, чергуючи їх між собою (від країв до центру). Прикрити вільними краями тіста і поставити в духовку - хвилин 30 при 180° С.



Окремо змішати оливкову олію з дрібно нарізанним часником, тим’яном, петрушкою і маслинами. Дістати галету, змазати овочі цією сумішшю і повернути в духовку ще хвилин на 10.



Мої коментарі: Співвідношення олії і пива я трохи змінила на користь пива, тобто олії трохи менше дала, а пива – більше, але так, щоб разом вийшло 2/3 склянки. Борошно я взяла цільнозернове, тому галета моя вийшла темного кольору. Щодо овочів, то у мене пішло по одному баклажану і цуккіні і десь 2 помідори. Маслини проігнорувала.
Швидко, смачно і радує око різнобарв’ям любимих літніх овочів. Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 25/08/2011, 16:43 | Сообщение # 220
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Галета з овочами

аромат почула аж через монітор....ммм...смакота...


 
PocяДата: Четвер, 25/08/2011, 17:45 | Сообщение # 221
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Дякую, Наталя! Вже занотувала собі!




Сообщение отредактировал Pocя - Четвер, 25/08/2011, 17:46
 
ir71Дата: П`ятниця, 26/08/2011, 19:14 | Сообщение # 222
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Наталю,дякую за реберця!Чудовий рецепт,теж собі занотую і попробую приготувати.

 
оксанкаДата: Вівторок, 30/08/2011, 20:34 | Сообщение # 223
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Тільки но щось пропущу tongue то як зайду surprised surprised surprised surprised слюною давлюся!!!!!!!!!!Наталочко дякую!!!!!!!!!! happy happy happy happy happy happy

 
ОливкаДата: Середа, 31/08/2011, 20:06 | Сообщение # 224
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 110
Статус: Offline
Quote (Talochka)
СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі)

Апетитні, заворожуючі реберця!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! applause
Quote (Talochka)
Галета з овочами

Смачний овочевий пиріг!!!!!!!!!!!! flower
Наталочко, дуже смачно ти готуєш, "смачні" фото!!!!!!!!!!!! heart


Я ОЛЯ!
 
УлянкаДата: Четвер, 01/09/2011, 13:25 | Сообщение # 225
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Talochka, дякую за гарні та неймовірно смачні рецепти!!!


s
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024