Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 16:52 | Сообщение # 211 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Яринко, Нелю, дякую і на здоров'я! Поставлю ще один запізнілий абрикосовий рецепт, як обіцяла.
Пиріг-завиванець з абрикосами
Для тіста: ¼ л молока 40 г дріжджів 500 г борошна 60 г цукру дрібка солі 1 яйце 100 г масла
Для начинки: 500 г абрикосів 1 ст.л. сухарів 100 г рублених горіхів (мигдалю) 200 г абрикосового джему
Крім того: Жир для змащува6ння форми Борошно для розкачування і присипання
Для глазурі: 100 г пудри 2-3 ст. л. абрикосового соку
Опара: 1. Молоко злегка нагріти. 2. Покришити у нього дріжджі і дати їм розчинитися. 3. Додати трошки борошна, щоб утворилась густувати каша. 4. Далі додати 1 ч.л. цукру. 5. Опару накрити і дати їй підійти прибл. 30 зв.
Тісто: 6. Просіяти в миску решту борошна. 7. Всередині рукою чи ложкою зробити виємку. 8. По краях насипати решту цукру і сіль. 9. Всередину вбити яйце. 10. Розподілити також по краях пластівці масла. 11. Ввести опару. 12. Усе добре вимісити (до появи пухирців). 13. З тіста сформувати колобок і накрити його рушником чи плівкою. 14. Залишити тісто підніматися до збільшення об’єму вдвічі.
Поки тісто підходить, готуємо начинку: 15. Абрикоси звільнити від кісточок і порізати маленькими кубиками. Змішати з сухарями, мигдалем і джемом. 16. Тісто, що підійшло, ще раз добре вимішати і розкачати на присипанній борошном робочій поверхні у прямокутник 30х60 см. 17. Викласти на тісто начинку, при цьому залишивши по краях по 5 см. По довгій стороні скрутити рулет. Закрутити рулет «равликом» (у формі спіралі) і викласти на змащену жиром і присипанну борошном бляшку. Прикрити, і нехай 20 хв підходить. 18. Поставити завиванець у попередньо розігріту до 200 ° C духовку. Випікати 30-40 хв. 19. Готовий пиріг вийняти з духовки і дати охолонути на кухонній решітці. 20. Цукрову пудру змішати з абрикосовим соком і ще теплий пиріг покрити глазур’ю.
Мої коментарі: Хоча я розкатала тісто, як вимагалось за рецептом, прибл. в прямокутник 30х60 см, це виявилось затонко, і відповідно рулет у мене порвався, і закрутити його «равликом» було не можливим – я взагалі рада була, що хоч якось змогла його перенести на бляшку. Крім того, у мене не було абрикосового соку, зате був натуральний малиновий, який я і використала для глазурі. Глазур вийшла відповідно малинового кольору – надзвичайно гарна сама по собі, але не для цього завиванця. Коли я покрила нею пиріг, вона перетворила мій і так спотворений через розриви пиріг у справжнього монстра. Але… все це аж ніяк не вплинуло на смак. Тому я охоче ділюся з вами рецептом, щоб наступного року ви могли почастувати свою сім’ю смачною здобою з абрикосами. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 19:58 | Сообщение # 212 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Ось це останнє фото просто мене збило .Так і хочеться взяти з монітору і до себе.Наталю РЕСПЕКТ!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 24/08/2011, 00:47 | Сообщение # 213 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ірусь,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Середа, 24/08/2011, 18:33 | Сообщение # 214 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Пиріг-завиванець з абрикосами То є смакота
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 25/08/2011, 12:01 | Сообщение # 215 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дякую, Яринко!
На прохання Нелі-Росі даю рецепт швидкого приготування реберець - у мікрохвильовій печі.
СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі)
700 г свинячих ребер сіль паприка або кайєнський перець 2 ст. ложки соєвого соусу Для глазурі: 4 ст. ложки меду (я брала 2 ложки, бо мед у мене загустілий) 1 ст. ложка олії 1 ч. ложка коричневого сахара (замінила сиропом з патокою) 1 ст. ложка води сіль Я ще додала один великий зубчик часнику
М’ясо натираємо сілюю, перцем с 2-х сторін. Поливаємо соєвим соусом. Запікаємо по 10 хв з кожного боку під закритою кришкою при потужності 70%. Після цього змащуємо глазур’ю. І запікаємо ще по 5 хв з кожного боку при тій же потужності, але без кришки. Якщо м’ясо не пропеклось, додаємо ще 5 хв.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Pocя | Дата: Четвер, 25/08/2011, 12:12 | Сообщение # 216 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Quote (Talochka) СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі)
Дуже дякую, Наталочко!!! Смакота!!! А головне що так швидко готується а це не маловажно!!!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 25/08/2011, 14:37 | Сообщение # 217 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Talochka) СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі) Ну то дуже смачно.Наталко,респект
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 25/08/2011, 14:47 | Сообщение # 218 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Pocя, Яринка-1, дякую, дівчатонька! Сподіваюсь, рецепт дійсно пригодиться.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 25/08/2011, 15:52 | Сообщение # 219 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Галета з овочами
Тісто: 1\3 склянки олії, 1\3 склянки світлого пива, приблизно 1 1\3 склянки пшеничного борошна, дрібка солі
Замісити, залишити на півгодини відпочити. Рататуй: баклажан цуккіні помідори
Овочі порізати кружальцями. Баклажан обсмажити. Можна і запекти, тільки сирим все ж не варто класти. А от помідор і цуккіні – сирі.
Соус: 1 маленька цибулина, дрібно нарізана пара зубчиків часнику, 2 крупних помідори 1 невеликий зелений солодкий перець тим’ян, петрушка, сіль-перець
Тісто розкачати в пласт товщиною трохи менше 5 мм, на центральну частину викласти соус тонким шаром, на нього внахлест розкласти овочі, чергуючи їх між собою (від країв до центру). Прикрити вільними краями тіста і поставити в духовку - хвилин 30 при 180° С.
Окремо змішати оливкову олію з дрібно нарізанним часником, тим’яном, петрушкою і маслинами. Дістати галету, змазати овочі цією сумішшю і повернути в духовку ще хвилин на 10.
Мої коментарі: Співвідношення олії і пива я трохи змінила на користь пива, тобто олії трохи менше дала, а пива – більше, але так, щоб разом вийшло 2/3 склянки. Борошно я взяла цільнозернове, тому галета моя вийшла темного кольору. Щодо овочів, то у мене пішло по одному баклажану і цуккіні і десь 2 помідори. Маслини проігнорувала. Швидко, смачно і радує око різнобарв’ям любимих літніх овочів. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 25/08/2011, 16:43 | Сообщение # 220 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Галета з овочами аромат почула аж через монітор....ммм...смакота...
|
|
| |
Pocя | Дата: Четвер, 25/08/2011, 17:45 | Сообщение # 221 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Дякую, Наталя! Вже занотувала собі!
Сообщение отредактировал Pocя - Четвер, 25/08/2011, 17:46 |
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 26/08/2011, 19:14 | Сообщение # 222 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Наталю,дякую за реберця!Чудовий рецепт,теж собі занотую і попробую приготувати.
|
|
| | |
Оливка | Дата: Середа, 31/08/2011, 20:06 | Сообщение # 224 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 110
Статус: Offline
| Quote (Talochka) СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ (запечені у мікрохвильовій печі) Апетитні, заворожуючі реберця!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote (Talochka) Галета з овочами Смачний овочевий пиріг!!!!!!!!!!!! Наталочко, дуже смачно ти готуєш, "смачні" фото!!!!!!!!!!!!
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Улянка | Дата: Четвер, 01/09/2011, 13:25 | Сообщение # 225 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Talochka, дякую за гарні та неймовірно смачні рецепти!!!
s
|
|
| |
|