Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 18/01/2015, 18:50 | Сообщение # 661 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| _uliana_88, jylia1988, дуже дякую! jylia1988, патока - це напіврідка, тягуча, солодка маса темно-бурого кольору, за консистенцією схожа на рідкий мед. Патока є відходом виробництва цукру з цукрових буряків. Патока використовується при виготовленні пряників, а також деяких сортів хліба, наприклад, бородинського, ризького, котрим вона надає або смак (якщо її додати більше), або характерний колір (при додаванні меншої кількості). В пряниках патока підсилює характерну для цього виду виробів в'язкість тіста, а також додає кольору і карамельного смаку. На жаль, я не можу тобі підказати, де можна її купити в Україні, бо сама привожу її з-за кордону. Але впевнена, що в інтернет-магазинах вона є у нас. Можливо дівчата підкажуть. На крайній випадок, якщо не знайдеш, то у цьому рецепті її можна замінити медом.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ліза | Дата: Понеділок, 19/01/2015, 13:16 | Сообщение # 662 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| jylia1988, ось ссилочка на інтернет-магазин, де можна придбати патоку Та й не тільки в цьому магазині, цей товар досить поширений, тому замовити її не буде проблемою http://shoko-style.at.ua/shop/216/desc/patoka-naturalnaja
|
|
| |
jylia1988 | Дата: Субота, 24/01/2015, 23:48 | Сообщение # 663 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 106
Статус: Offline
| Talochka, Дякую за відповідь і пояснення! ліза, Я вже знайшла, на днях замовлю, тоді спробую спекти, дякую дівчата!
|
|
| |
Ira | Дата: Неділя, 25/01/2015, 23:06 | Сообщение # 664 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, давно незаходила я до тебе в гості......а тут знову посипалися шедеври. Надивилася на твої печенька і мало слиною неподавилася такі вони спокусливі нямчики!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 30/01/2015, 14:43 | Сообщение # 665 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, дякую велике!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 01/02/2015, 01:43 | Сообщение # 666 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Різдвяне печиво-пряники Piparkakku
Piparkakku – це печиво з корицею, яке фінські сім’ї традиційно їдятьна Різдво. Але багато хто любить ним ласувати не тільки у свято, але і в будні. Тому я пропоную вам ще один Різдвяний рецепт у неріздвяну пору.
· 250 г вершкового масла (маргарину) кімнатної температури · 200 мл темного сиропу чи патоки · 175 мл коричневого цукру · 1 ч.л. кардамону · 1 ч.л. меленої кориці · 1 ч.л. меленого імбиру · 1 ч.л. гвоздики · 1 ч.л. апельсинової цедри · 100 мл вершків · 1 яйце (не додавала) · 100 мл червоного вина (у мене був виноградний сік) · ~ 800 г борошна · 2-3 ч.л. харчової соди
Змішати борошно з содою. Вилити в каструлю сироп, вино і всі спеції, перемішати і закип’ятити. Зняти з вогню. Додати масло івсе збити міксером, поки суміш трохи не охолоне. Збити яйце з цукромі вершками. Просіяти частину борошна в сироп, перемішати міксером, додати яєчну суміш і ще раз ретельно перемішати. Просіяти решту борошна і з допомогою міксера вимісити тісто до однородної гладкої консистенції. Загорнути тісто в плівку і покласти мінімум на 12 годин в холодильник. Вийняти тісто з холодильника і залишити на 1 годину при кімнатній температурі. Розкачати тісто товщиною 5 мм і з допомогою формочок вирізати печиво. Викласти печиво на застелену папером бляшку. Випікати в попередньо нагрітій до 175 С духовці 6-7 хвилин.
Рiparkakku, що вийшли у мене, - все-таки скорше пряники, ніж печиво. Тому що навіть попри те, що першу частину тіста я розкочувала дуже тонко і надіялась, що печиво буде хрумким, рiparkakku були м’якими і відразу після випічки, і через певний час, і вже тим паче лишаються такими зараз. Так-так, хоча я пекла це печиво-пряники щенапередодні Різдва, у мене ще досі лишилося кілька штучок. Насправді з повної норми інгредієнтів пряників вийшло дуже багато. Я зберігаю їх у жестяній банці, і вони ще досі м’які. :podmigivaniya-118:
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Неділя, 01/02/2015, 01:50 |
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 02/02/2015, 17:13 | Сообщение # 667 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дякую за гарний рецепт і смачненьке фото
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 03/02/2015, 18:22 | Сообщение # 668 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, завжди рада!
А я сьогодні з супом. Відносно дієтичним. А якщо не додавати вершків і курячий бульйон замінити овочевим, то і пісним. У будь-якому випадку смачним.
Морквяно-гарбузяний суп із ріпою та запеченим часником
Інгредієнти: (4-6 порцій) 2 головки часнику 1 велика цибулина, крупно нарізати 4 морковини, очистити і нарізати 200 г гарбуза, очищеного і нарізаного 1 маленька ріпа, очистити і нарізати (у мене була редька дайкон) 5 склянок курячого бульйону Сіль і перець 1/4 склянки вершків 2 ст.л. вершкового масла Оливкова олія Приготування: 1. Розігріти духовку до 180°С. Зрізати верхівки у головок часнику так, щоб був помітний м’якуш всіх зубців. Застелити бляшку алюмінієвою фольгою і викласти часник. Збризнути олією. Закрити фольгу і запікати близко 45 хвилин, або поки часник не стане м’яким. Вийняти з духовки і охолодити 15-20 хвилин. 2. В каструлі розтопити масло на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажити 4-5 хвилин, поки не підрум’яниться. 3. Додати моркву, ріпу і пассерувати протягом 4-5 хвилин. 4. Вичавити часник, здавлюючиголовки. Додати бульйон і довести до кипіння. 5. Зменшити вогонь і варити 20-30 хвилин. Коли овочі стануть м’якими, зняти каструлю з вогню. Збити блендером до однорідної, гладкої маси. 6. Повернути суп на плиту і додати вершки, сіль і перець. Варити на повільному вогні дві-три хвилини. (Я цей пункт опустила) 7. Подавати, прикрасивши зеленню/вершками.
Смачний, зігріваючий суп. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 03/02/2015, 18:25 |
|
| |
Ксюша | Дата: Четвер, 05/02/2015, 22:15 | Сообщение # 669 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, бачу почався сезон на гарбузові смаколики,гарбуз я люблю,супи пюре також,так що дякую за рецепт,
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
ліза | Дата: Четвер, 05/02/2015, 23:38 | Сообщение # 670 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| Talochka, такий цікавий рецепт з гарбузом! шкода, що у мене його ніхто не любить, крім мене звичайно:))) навіть для своєї мацьопи мушу його маскувати і запікапи разом із яблуками:))))
|
|
| |
rukodelka | Дата: Неділя, 08/02/2015, 18:18 | Сообщение # 671 |
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
| Talochka, ну це просто неймовірно смачно виглядає.Чесно-я ще ніколи не готувала гарбуза...тим більше-торт.Кортить спробувати.Дякую за рецепт.
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 12/02/2015, 14:37 | Сообщение # 672 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ліза, rukodelka, дякую вам, дівчата, за приємні слова! Цитата ліза ( ) шкода, що у мене його ніхто не любить Чесно кажучи, тут його смак практично не відчувається. Принаймні мої домашні, поки я не сказала, то б і не знали. :) Цитата rukodelka ( ) Чесно-я ще ніколи не готувала гарбуза... Олю, треба терміново виправлятися! Я-то його дуже люблю і в солодких, і в несолодких стравах.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: Четвер, 12/02/2015, 17:05 | Сообщение # 673 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, глянула на тортик і вжезахотіла ...такий він смачненький вигляд має мушу знайти час щоб спробувати бо гарбузик в морозилціє,я також дуже люблю гарбуз.
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 12/02/2015, 19:17 | Сообщение # 674 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, дуже тобі дякую! Спеціально для таких любителів гарбуза, як ти, ще один рецепт.
Гарбузяні оладки з цільнозернового борошна
Змішати: 2 склянки гарбузяного пюре 4 ст.л. розтопленого масла 1/2 склянки кленовогосиропу 4 яйця 3 1/4 склянки кефіру 2 ч.л.ванільного екстракту
В окремій мисці змішати: 3 склянки цільнозернового борошна 1 склянку кукрудзяного борошна 1/2 склянки меленого насіння льону 1 склянки вівсяних пластівців 1 ст.л. + 2 ч.л. порошку для випічки 2 ч.л. соди 3/4 ч.л. кориці дрібка солі
* Ця норма інгредієнтів на дуже велику порцію. Я робила на півпорції, і у мене все одно вийшла чимала стопка пухких оладок.
Обережно вмішайте сухі інгредієнти у мокрі – не перестарайтесь – лише до змішання усіх інгредієнтів. Смажте оладки, викладаючи ложкою на сковороду з розігрітим вершковим маслом (я брала суміш вершкового з олією). Переверніть оладки, коли почнуть з’являтися бульбашки.
Подавайте з кленовим сиропом (чи медом). Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 12/02/2015, 19:18 |
|
| |
rukodelka | Дата: Субота, 14/02/2015, 01:38 | Сообщение # 675 |
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
| Talochka, дуже апетитні.Дякую.
|
|
| |
|