В гості до Ірини
 Яринка запрошує до столу - Сторінка 34 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Яринка запрошує до столу (В цій темі буду виставляти страви , які мені подобаються)
Яринка запрошує до столу
PocяДата: Понеділок, 15/08/2011, 20:01 | Сообщение # 496
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Quote (Яринка-1)
Шуліки


Дууууже люблю цю страву!!!! Але я заливаю молоко+мед+мак. І завжди готують в нас на Спаса!!! Направду дуже смачно! biggrin biggrin biggrin


 
Яринка-1Дата: Вівторок, 16/08/2011, 00:21 | Сообщение # 497
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (канарка)
Хоч і прогавила свято але випічку випечу в любий день

Я також не тільки в це свято їх печу,бо полюбляємо ми ці шуліки

Quote (Talochka)
Я шуліків ніколи не куштувала

Наталко,спробуй,смачно
Quote (Talochka)
Тобто форму змастити олією і випікати в духовці, як звичайні коржі?

Можна і в духовці,але я полюбляю на плиті в сковорідці їх пекти
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 16/08/2011, 00:22 | Сообщение # 498
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Pocя)
Але я заливаю молоко+мед+мак.

В мене мед донька не дуже признає,то заміняю цукром
 
ОляДата: Вівторок, 16/08/2011, 02:36 | Сообщение # 499
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Ой, Яринко! Дійсно нагадали дитинство. sad Мої бабці колись таке готували. Паляниці на соді пекли на плиті зверху. А як вони вистигали, то щіпали кавальчиками, скидували в макітру і заливали такою сумішшю, як Неля написала - молоко ,мед і тертий мак. То таке смачне було, що мені донині пахне! sad Але нема тих сільських печей, нема на чому ті паляниці пекти.... sad Та і забулося все.
Дівчата, поки ще живуть ваші мами і бабусі - переписуйте всі ці старовинні рецепти галичанської кухні, щоби і дітям у спадок залишилося. То все безцінне!
 
оксанкаДата: Вівторок, 16/08/2011, 20:56 | Сообщение # 500
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Оля)
Дівчата, поки ще живуть ваші мами і бабусі - переписуйте всі ці старовинні рецепти галичанської кухні, щоби і дітям у спадок залишилося. То все безцінне!

Так це чиста правда, як гляну в той мамин записник, а він вже такий жовтезний, але який цінний... happy


 
Яринка-1Дата: Вівторок, 16/08/2011, 21:29 | Сообщение # 501
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Оля)
Але нема тих сільських печей, нема на чому ті паляниці пекти..

Олю,то на плиті вони теж смачні виходять
Quote (оксанка)
а він вже такий жовтезний, але який цінний

Це у мене так з бабусиним записником,а записувати вона його почала в кінці 19 сторіччя,то йому вже більше чім 100 років
 
Яринка-1Дата: Середа, 24/08/2011, 18:51 | Сообщение # 502
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Пташине молоко
Дуже смачно та легко в приготуванні



форма 26 см.

Тісто:
1 ст. борошна
7 жовтків
1 / 2 ст. цукру
100 гр. слівівочного масла
1 ч.л соди, гашене
якщо тісто вийшло дуже густе - додати молока або ціле яйце або мінералки з газом

взагалі тісто має бути дуже тягучим, і корж сильно не поднімаеться.

Крем:
7 білків
желатин 20 гр.
1 ст. цукрового піску (якнайменше, хто не ласун)
вершкове масло-150 гр
200 гр. згущеного молока,
1 / 4 ч.л. лимонної кислоти ...
крем готуйте у великому посуді літрів на 5, тому що сильно збільшується в об'ємі і збивати не зручно в маленькій)

глазур: (або вже готова)
шоколад 150 гр
50-70 мл вершків 38%
25 гр. вершкового масла

Приготування основи:
Збити масло кімнатної температури із цукром,додати жовтки, ванільний цукор, соду і борошно,все перемішати міксером.
Форму вистелити папером для випічки і викласти суміш.
Випікати в нагрітій духовці до 170 хвилин 15-20 до готовності.
Остудити й розрізати навпіл.

Приготування крему:
Замочити желатин в 1 / 2 ст. холодної води на 30 хвилин.
а поки окремо збити масло зі згущеним молоком до однорідного крему і залишити осторонь (краще в холодильнику)
У воду з набряклим желатином додати половину цукру і половину
лимонної кислоти (дивіться склад крему).
Нагріти до розчинення цукру і желатіна.НЕ кип'ятити!
Збити білки з залишилася лимонною кислотою до стійкої піни,
в три прийоми додаючи цукор, що залишився
і обережно влити гарячий цукрово-желатиновий розчин,
в кінці додаю ванільний цукор.
масу зі збитими білками з сах-желатиновим растворомі поступово поступово вводжу в вершково-сгущеночную масу, весь час збиваючи.

Для глазурі:
У каструльку поламати шоколад, додати вершки і масло все розтопити
на маленькому вогні до однорідної маси.
Глазур вважається готовою, якщо крапля її, налита на фарфорове блюдечко, не розпливається. Готову глазур вилити негайно на поверхню торта, швидко розрівняти і розгладити її ножем.

Збірка торта:
У форму із знімними бортами кладемо нижній корж за бажанням можна просочити
цукровим або фруктовим сиропом.
Виливаємо крем і зверху кладемо другий корж злегка вдавлюючи його всередину.
Ставив холодильник для застигання.
Застиглий торт заливаємо шоколадною глазурьюі прикрашаємо за бажанням

пояснення

Глазур брати краще магазину (рівніше лягає і не плавить крем)

Бісквіт розрізаю на 2 частини, просочують сиропом і будь-яким кремом тонким шаром, потім ставлю форму-кільце, вона повинна дуже щільно прилягати до бісквіту.Затем виливаю суфле (воно рідке) і в холодильник

(Все залежить від желатину, буває застигає за 30-40 хв, а буває години за 2-3, якщо не впевнені у властивості желатину, залиште застигати на болеее тривалий термін) Перевірити застигло чи ні можна ножем, Знімати кільце і прикрашати, тільки після повного застигання

Розігріти глазур, дістати торт, зняти форму і вилити глазур і швидко розрівняти широким пензлем або ножем або шпателем, не забути про боки.
Якщо ж ви хочете покласти суфле між коржами, то перший корж просочіть, потім форму, потім суфле і в холодильник, як застигне покладіть другий корж, просочіть сиропом і вже глазур.
в рецепті стоїть, що корж кладуть на не застигле суфле і придавлюють-НЕ РАДЖУ, тоді суфле осідає й не таке повітряне.
 
ЛесяДата: Середа, 24/08/2011, 19:17 | Сообщение # 503
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Яринка-1, Я аж облизала монітор.Все думаю коли ж це мені таку смакотінь спекти???

 
ir71Дата: Середа, 24/08/2011, 19:28 | Сообщение # 504
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Дякую за рецепт!Колись пробувала зовсім по іншому рецепті(з агар-агаром) то мені не сподобалося,а тепер бачу простіший рецепт.Буду пробувати.

 
Зоряна9810Дата: Середа, 24/08/2011, 22:59 | Сообщение # 505
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Дуже класний торт, все хочу попробувати пекти Пташине молоко і боюсь , а тут треба таки попробувати...Дякую за рецепт. Тут так гарно все описано...

 
НаталонькаДата: Четвер, 25/08/2011, 11:31 | Сообщение # 506
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
Яринка-1, пташине молоко у вашому виконанні просто неперевершене. Вигляд цього штаточка вражає і смак мабуть фантастичний. Дякую за рецепт.
Quote (Зоряна9810)
Хочу попробувати пекти Пташине молоко і боюсь
в цьому з Зоряною я солідарна. Дуже мені подобається така випічка із суфле, але я не дуже впевнена у своїх кулінарних здібностях, наразі тільки збираю рецепти
 
TalochkaДата: Четвер, 25/08/2011, 11:46 | Сообщение # 507
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Яринкo, і я дякую за такий детальний рецепт! Є багато рецептів псевдо "Пташиного молока", а Ваше - дійсно справжнє. biggrin Розріз просто бездоганний! applause

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
PocяДата: Четвер, 25/08/2011, 11:52 | Сообщение # 508
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Quote (Яринка-1)
Пташине молоко

Дуже смачно виглядає кусочок тортика! І рецептик не складний!! Дякую!


 
Яринка-1Дата: Четвер, 25/08/2011, 14:34 | Сообщение # 509
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Леся)
Все думаю коли ж це мені таку смакотінь спекти???

Quote (Леся)
Буду пробувати.

Quote (Зоряна9810)
все хочу попробувати пекти Пташине молоко і боюсь , а тут треба таки попробувати

Quote (Наталонька)
але я не дуже впевнена у своїх кулінарних здібностях, наразі тільки збираю рецепти

Quote (Pocя)
І рецептик не складний!! Дякую!

Дівчатоньки,рецепт легкий,готується також дуже просто,все гарно виходить,головне не відходити від рецепта.Одне він солодкий,то можете трохи лим.к-ти більше добавити.Але ми солодкоїжки,то нам ще мало було солодкого.
Я спекла корж,він виходить не високий,з нього зрізала кришку ,яку потім на суфле поставила,на фото то все видно.Коржі не просачувала,воно не сухе виходить.

Quote (Talochka)
а Ваше - дійсно справжнє.

Сонечко дякую.

А глазур я брала 2 пачки д-р Еткер

Так,Наталко,це є справжнє Пташине молоко.

Quote (Talochka)
Розріз просто бездоганний!
 
Яринка-1Дата: Четвер, 25/08/2011, 14:35 | Сообщение # 510
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (ir71)
Дякую за рецепт!


Іринко,на здоров"я
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Яринка запрошує до столу (В цій темі буду виставляти страви , які мені подобаються)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024