Яринка запрошує до столу
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 16/12/2010, 11:17 | Сообщение # 376 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (котяра) Ми вже скучили за ними Quote (ir71) свіженький рецептик Дівчатка дякую,рецептів у мене накопилося багато,то трохи по господарці впораю,та висталю.Є нові смачні пляцки.
Сообщение отредактировал Яринка-1 - Четвер, 16/12/2010, 11:17 |
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 16/12/2010, 20:28 | Сообщение # 377 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Гуцулята Тісто: Молоко кисле-1 ст (200 мл) можна брати кефір, йогурт або сметану з молоком Яйце-2 шт Мука-2,5-3 ст( тісто має бути м'яке) Майонез-3 ст.л Розпушувач-1 ст.л Сіль і цукор за смаком Начинка Картопля-200 гр Сир тв-100 гр Масло слив-50 гр Перець сіль Картоплю відварити, пом'яти її, трохи остудити. Додати тертий сир твердий, перець, масло, сіль.Усе змішати. Замісити тісто З тіста зробити валик Розкачати його По центру покласти начинку Закрити тісто в "нахльостування", що б тісто один на одного лягло і трохи його придавити Валик з начинкою порізати на шматки І смажити пиріжки на сковороді в невеликій к-ті жиру Пиріжки скласти у форму для запікання, кожен ряд помазати сметанкою, можна додати часник і запікати в духовку 15 хвилин.Подавати в горячому виді.Смачного
Сообщение отредактировал Яринка-1 - Четвер, 16/12/2010, 20:32 |
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 10:25 | Сообщение # 378 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| ТОРТ “Солодка величність” (“Сладкое величество”) Тісто: 3 стакана муки (Київмлин) 250 г маргарину (Вершковий, Запоріжжя) 50 г масла (ГОСТ, Житомир) 3 жовтки 1 склянка цукру 1 пакетик розпушувача для тіста (Др. Еткер) 1. Муку посікти з маргарином. 2. Жовтки розтерти з цукром і попередньо розтопленим маслом та додати до муки. 3. Всипати розпушувач для тіста і замісити тісто. 4. Розділити на двоє. Сирна маса: 600 г сиру (Яготинський, 9,5 % жирності) 100 г масла (ГОСТ, Житомир) 8 яєць 1,5 склянки цукру 1 столова ложка манки 1 столова ложка крохмалю 0,5 лимона 1. Сир змолоти в блендері в пасту. 2. Яйця збити з цукром. 3. До сиру додати масло (попередньо розтоплене), манку, крохмаль, тертий лимон (цедру і сік). 4. Сир обережно вимішати із збитими яйцями з цукром. 5. Дно форми змастити маргарином, притрусити мукою, вистелити першу частину тіста, поставити в духовку на 5 хвилин при 170 градусах. 6. Сиркову масу вилити у форму, дно якої вистелено першою частиною тіста, і пекти протягом години при 160 градусах. Макова маса: 3 середніх кисло-солодких червоних яблука (Джон-голд) 100 г маку 1 склянка цукру 100 г масла (ГОСТ, Житомир) 3 жовтки 3 білки 3 столові ложки манки 1 пакетик розпушувача для тіста (Др. Еткер) 1. Мак розмолоти в кавомолці. 2. Яблука почистити від шкірки, натерти на крупній тертці, сік не віджимати. 3. Жовтки збити з цукром. 4. Масло (попередньо пом’якшене) розтерти з цукром (0,5 стакана) і жовтком (3 шт.), додати мак і натерті яблука і все гарно вимішати. 5. Всипати розпушувач для тіста в манку, додати до маси. 6. Влити збиті з цукром (0,5 стакана) білки (3 шт.), легко і акуратно їх ввести, помішуючи за часовою стрілкою. 7. Дно форми змастити маргарином, притрусити мукою, вистелити другу частину тіста, поставити в духовку на 5 хвилин при 170 градусах. 8. Суміш вилити у форму, дно якої вистелене другою частиною тіста, і пекти 30 хвилин на середньому вогні (при 160 градусах). Шоколадний крем: 300 г масла 1 б згущеного молока 50 г гіркого шоколаду 50 г масла 2 столові ложки вершків 1. Гіркий шоколад, масло (50 г), вершки розтопити у мікрохвильовій печі (або на водяній бані). 2. Збити масло (300 г) із згущеним молоком. 3. Додати охолоджену шоколадну масу, добре вимішати до однорідної маси. Перекладати так: - Сирний корж (тістом донизу); - Крем (частина в середину); - Маковий корж (тістом догори); - Верх і боки також змастити кремом (друга частина). Боки притрусити кокосовою стружкою. Верх прикрасити кокосовою стружкою і готовим різнокольоровим печивом-бізе.
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 10:59 | Сообщение # 379 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Індичий рулет з грушею і сиром . І так: нам треба Фарш індичий-600 гр( я брала 1 кг) 1 велика цибулина порізати кубиками Манка-4 ст.л( у мене 6 ст. л) Сметана-3 ст.л( 5 ст. л) Яйце-1 шт( у мене 3 шт) Часник, сіль, перець, зелень(зелені у мене не було) Масло вершкове ( у оригіналі не було) - 1 ст.л на нім смажити цибулю. Усе змішати .Потім у форму ( у оригіналі форма з кришкою для террина) викладаємо 1\2 фарші, на фарш -начинку, згори фарш.Випікати при 170-30 хвилин. Начинка Груша-1 шт( у мене 2 шт) порізати на шматочки Сир тв.- 150 гр потерти на терці Зелень( у мене не було) Приємного
Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:16 |
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:05 | Сообщение # 380 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Салат" Курка- ряба" Куряче філе відварене - 300 гр Перець солодкий-300 гр Лук-200 гр Яблуко-200 гр Гірчиця-1 ч.л Маслинова олія-3 ст.л Оцет-2 ст.л Цукор-1 ст.л Сіль Зелена цибуля небагато для кольору. Лук порізати півкільцями і залити киплячим маринадом( вода, сіль, цукор, оцет) на 5 мин.Затем воду злити. Перець порізати тонкою соломкою.М'ясо порвати на нитки.Змішати перець, лук, м'ясо і залити соусом. Соус: Яблуко очистити і потерти на дрібній терці, додати гірчицю і маслинове масло.Посолить. Смачного
Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:16 |
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:10 | Сообщение # 381 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Салат" Оселедець в томаті" Це дуже простий салат, уся родзинка- у соусі.Зараз почався пост і цей салат якраз підійде до пісного столу. Картопля- 300 гр Оселедець-300 гр Лук-200 гр Гірчиця-1 ч.л Кетчуп-4 ст.л( у мене був томатний соус з овочами) Раст.масло-3 ст.л Майонез-1 ст.л кріп Картоплю відварити і порізати кубиками.Оселедця (філе) порізати кубиками.Лук порізати кубиками, залити соусом і дати постояти не менше 10 хвилин.Потім усе змішати, додати зелень Соус Кетчуп змішати з гірчицею, майонезом, маслом, сіллю. Смачного
Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:16 |
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:15 | Сообщение # 382 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Пряниковий торт Якщо у Вас немає часу або сил пекти торт, а в магазин пізно - гості на порозі, то цей торт завжди буде паличкою выручалочкой.Простий в приготуванні, навіть дитина його спокійно приготує.І якби сама не готувала, то не повірила б, що в основі торта -пряники.Думаю такий рецепт Вам згодиться. Шоколадні пряники-500 гр Сметана 20% - 400 гр Сах.пудра-50 -100 гр Горіхи-100 гр Згущувач вершків-1 пач Груші-3 шт Один пряник розрізати на три частини. У сметану насипати пудру і згущувач, збити крем. Грушу очистити і порізати тонкими пластинками Пряник вмакиваем в крем Викладаємо на блюді перший шар торта На пряники з кремом кладемо груші На груші насипаємо горіхи І знову: пряники в кремі, груші, горіхи.У мене вийшли три шари. Торт у мене постояв всього 10 хвилин і мені довелося його подавати.Спробуйте, дуже
Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:15 |
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:18 | Сообщение # 383 |
Группа: Видалені
| Ну і смакоти. Яринка Ви неперестаєте дивувати своїми стравами
|
|
| |
Marta | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:24 | Сообщение # 384 |
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
| Які гарні рецептики !!!!!! Дуже цікавий салат з оселедця, обовязково спробую
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:30 | Сообщение # 385 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Пляцек "Горіхове насолода" Зазвичай пляцки печуть прямокутними, але цього разу я вирішила його приготувати у вигляді торта. Рецепт давно в моїй родині, ось вирішила і з Вами поделіться.Он трохи нагадує по смаку "Київський". Пляцек трудомісткий, займає багато часу, але результат того вартий. Цей Пляцек готуйте суворо за рецептом, тоді у Вас все получіться.Одно тільки борошно у всіх різна, можна дати менше, а потім якщо потрібно досипати її. Тісто: стакан у мене 200 мл Маргарин вершковий-250 гр натерти на тертці Цукор-1 ст Яйце середнє-3 шт Борошно-4 ст (без верху) Розпушувач-1 пак (1 ст.л) Розтерти маргарин, яйця, цукор Потім додати борошно з розпушувачем і всі перемешать.Не вимішувати, а то тесту затянется.Тесто вийде м'яким. Ставимо тісто в холодильник на 2 години Білкова маса: Білки-4 шт Цукрова пудра-150 гр Лимонна к-та-тріска. Білки збити до високих піків. (На сайті є як правильно збивати білки) Горіхи волоські -300 гр (горіхи попередньо не обсмажуйте) ізмельчіть.Ізмельчаю в блендері Шоколадна маса: Готується, коли вже спечені та охолоджені коржі, так як шоколад швидко застигає. Шоколад гіркий -100 гр (не менше 67% какао) Слівкі10% -50 гр Олія злив-1 ст.л Шоколад розтопити на водяній бані, потім додати вершки і масло.Всю масу ще 5 хвилин потримати на водяній бані, помішуючи Крем: Масло вершкове-500 гр (в отрігінале було 1 кг, але це для нас дуже багато) Молоко згущене -250 гр Масло збити до білого, потім по частинах додавати молоко .. Форму я взяла 28 *. Змастити форму маргаріном.Тесто розділити на 4 часті.Так як ми будемо випікати 4 коржі. Беремо тісто і рукою розтягуємо його за формою. Потім білки розділити на 4 частини. Тісто змастити білком Зверху білки посипати горіхами Піч коржі: спочатку при 170 -5 мінут.Затем при 120-15 хвилин. Таких коржів буде 4 Коржі остудити. Крем розділити на 1 \ 3 і 2 \ 3 Шоколадну масу ділимо на 2 частини. В 1 \ 3 крему додати 1 частину шоколадної маси і горіхи. Беремо корж горіхами вгору, наливаємо одну частину шоколадної маси без крему і горіхів на корж, лопаткою розмазуємо шоколад.На шоколад завдати крем.Накрить 2 коржем, горіхами вниз. Верх коржі змастити шоколадним кремом На шоколадний крем кладемо корж горіхами вгору Нанести білий крем На крем кладемо корж горіхами вніз.На верх коржа нанести крем і рясно посипати орехамі.Вот Пляцек і готов.Кушайте і насолоджуйтеся
|
|
| |
Marta | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:42 | Сообщение # 386 |
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
| Але смачнющий тортик
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:51 | Сообщение # 387 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (котяра) Ну і смакоти. Яринка Ви неперестаєте дивувати своїми стравами Quote (Marta) Які гарні рецептики Quote (Marta) Але смачнющий тортик Мої хороші,дякую вам за добрі слова
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 12:03 | Сообщение # 388 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Яринко, але ти й наготовила!!! Навіть незнаю на що дивитись!!!Дякую за рецепти!!!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 12:28 | Сообщение # 389 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Antalia) Яринко, але ти й наготовила Анічко,то я не за один день.Трохи накопилося рецептів,ото скидую тепер на форумі
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 14:07 | Сообщение # 390 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Яринка-1, Ви така молодець!!! І коли ви встигаєте???Я обовязково буду пробувати всі ваші рецептики,тільки звичайно не все одразу
|
|
| |
|