В гості до Ірини
 Яринка запрошує до столу - Сторінка 26 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Яринка запрошує до столу (В цій темі буду виставляти страви , які мені подобаються)
Яринка запрошує до столу
Яринка-1Дата: Четвер, 16/12/2010, 11:17 | Сообщение # 376
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (котяра)
Ми вже скучили за ними

Quote (ir71)
свіженький рецептик

Дівчатка дякую,рецептів у мене накопилося багато,то трохи по господарці впораю,та висталю.Є нові смачні пляцки.


Сообщение отредактировал Яринка-1 - Четвер, 16/12/2010, 11:17
 
Яринка-1Дата: Четвер, 16/12/2010, 20:28 | Сообщение # 377
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Гуцулята

Тісто:
Молоко кисле-1 ст (200 мл) можна брати кефір, йогурт або сметану з молоком
Яйце-2 шт
Мука-2,5-3 ст( тісто має бути м'яке)
Майонез-3 ст.л
Розпушувач-1 ст.л
Сіль і цукор за смаком
Начинка
Картопля-200 гр
Сир тв-100 гр
Масло слив-50 гр
Перець
сіль
Картоплю відварити, пом'яти її, трохи остудити. Додати тертий сир твердий, перець, масло, сіль.Усе змішати.
Замісити тісто
З тіста зробити валик
Розкачати його
По центру покласти начинку
Закрити тісто в "нахльостування", що б тісто один на одного лягло і трохи його придавити
Валик з начинкою порізати на шматки
І смажити пиріжки на сковороді в невеликій к-ті жиру
Пиріжки скласти у форму для запікання, кожен ряд помазати сметанкою, можна додати часник і запікати в духовку 15 хвилин.Подавати в
горячому виді.Смачного

Сообщение отредактировал Яринка-1 - Четвер, 16/12/2010, 20:32
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 10:25 | Сообщение # 378
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline

ТОРТ “Солодка величність” (“Сладкое величество”)

Тісто:
3 стакана муки (Київмлин)
250 г маргарину (Вершковий, Запоріжжя)
50 г масла (ГОСТ, Житомир)
3 жовтки
1 склянка цукру
1 пакетик розпушувача для тіста (Др. Еткер)
1. Муку посікти з маргарином.
2. Жовтки розтерти з цукром і попередньо розтопленим маслом та додати до муки.
3. Всипати розпушувач для тіста і замісити тісто.
4. Розділити на двоє.
Сирна маса:
600 г сиру (Яготинський, 9,5 % жирності)
100 г масла (ГОСТ, Житомир)
8 яєць
1,5 склянки цукру
1 столова ложка манки
1 столова ложка крохмалю
0,5 лимона
1. Сир змолоти в блендері в пасту.
2. Яйця збити з цукром.
3. До сиру додати масло (попередньо розтоплене), манку, крохмаль, тертий лимон (цедру і сік).
4. Сир обережно вимішати із збитими яйцями з цукром.
5. Дно форми змастити маргарином, притрусити мукою, вистелити першу частину тіста, поставити в духовку на 5 хвилин при 170 градусах.
6. Сиркову масу вилити у форму, дно якої вистелено першою частиною тіста, і пекти протягом години при 160 градусах.
Макова маса:
3 середніх кисло-солодких червоних яблука (Джон-голд)
100 г маку
1 склянка цукру
100 г масла (ГОСТ, Житомир)
3 жовтки
3 білки
3 столові ложки манки
1 пакетик розпушувача для тіста (Др. Еткер)
1. Мак розмолоти в кавомолці.
2. Яблука почистити від шкірки, натерти на крупній тертці, сік не віджимати.
3. Жовтки збити з цукром.
4. Масло (попередньо пом’якшене) розтерти з цукром (0,5 стакана) і жовтком (3 шт.), додати мак і натерті яблука і все гарно вимішати.
5. Всипати розпушувач для тіста в манку, додати до маси.
6. Влити збиті з цукром (0,5 стакана) білки (3 шт.), легко і акуратно їх ввести, помішуючи за часовою стрілкою.
7. Дно форми змастити маргарином, притрусити мукою, вистелити другу частину тіста, поставити в духовку на 5 хвилин при 170 градусах.
8. Суміш вилити у форму, дно якої вистелене другою частиною тіста, і пекти 30 хвилин на середньому вогні (при 160 градусах).
Шоколадний крем:
300 г масла
1 б згущеного молока
50 г гіркого шоколаду
50 г масла
2 столові ложки вершків
1. Гіркий шоколад, масло (50 г), вершки розтопити у мікрохвильовій печі (або на водяній бані).
2. Збити масло (300 г) із згущеним молоком.
3. Додати охолоджену шоколадну масу, добре вимішати до однорідної маси.
Перекладати так:
- Сирний корж (тістом донизу);
- Крем (частина в середину);
- Маковий корж (тістом догори);
- Верх і боки також змастити кремом (друга частина). Боки притрусити кокосовою стружкою. Верх прикрасити кокосовою стружкою і готовим різнокольоровим печивом-бізе.

 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 10:59 | Сообщение # 379
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Індичий рулет з грушею і сиром

.
І так: нам треба
Фарш індичий-600 гр( я брала 1 кг)
1 велика цибулина порізати кубиками
Манка-4 ст.л( у мене 6 ст. л)
Сметана-3 ст.л( 5 ст. л)
Яйце-1 шт( у мене 3 шт)
Часник, сіль, перець, зелень(зелені у мене не було)
Масло вершкове ( у оригіналі не було) - 1 ст.л на нім смажити цибулю.
Усе змішати .Потім у форму ( у оригіналі форма з кришкою для террина) викладаємо 1\2 фарші, на фарш -начинку, згори фарш.Випікати при 170-30 хвилин.
Начинка
Груша-1 шт( у мене 2 шт) порізати на шматочки
Сир тв.- 150 гр потерти на терці
Зелень( у мене не було)
Приємного

Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:16
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:05 | Сообщение # 380
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Салат" Курка- ряба"

Куряче філе відварене - 300 гр
Перець солодкий-300 гр
Лук-200 гр
Яблуко-200 гр
Гірчиця-1 ч.л
Маслинова олія-3 ст.л
Оцет-2 ст.л
Цукор-1 ст.л
Сіль
Зелена цибуля небагато для кольору.

Лук порізати півкільцями і залити киплячим маринадом( вода, сіль, цукор, оцет) на 5 мин.Затем воду злити. Перець порізати тонкою соломкою.М'ясо порвати на нитки.Змішати перець, лук, м'ясо і залити соусом.
Соус:
Яблуко очистити і потерти на дрібній терці, додати гірчицю і маслинове масло.Посолить.
Смачного

Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:16
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:10 | Сообщение # 381
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Салат" Оселедець в томаті"

Це дуже простий салат, уся родзинка- у соусі.Зараз почався пост і цей салат якраз підійде до пісного столу.

Картопля- 300 гр
Оселедець-300 гр
Лук-200 гр
Гірчиця-1 ч.л
Кетчуп-4 ст.л( у мене був томатний соус з овочами)
Раст.масло-3 ст.л
Майонез-1 ст.л
кріп

Картоплю відварити і порізати кубиками.Оселедця (філе) порізати кубиками.Лук порізати кубиками, залити соусом і дати постояти не менше 10 хвилин.Потім усе змішати, додати зелень

Соус
Кетчуп змішати з гірчицею, майонезом, маслом, сіллю.

Смачного

Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:16
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:15 | Сообщение # 382
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Пряниковий торт
Якщо у Вас немає часу або сил пекти торт, а в магазин пізно - гості на порозі, то цей торт завжди буде паличкою выручалочкой.Простий в приготуванні, навіть дитина його спокійно приготує.І якби сама не готувала, то не повірила б, що в основі торта -пряники.Думаю такий рецепт Вам згодиться.

Шоколадні пряники-500 гр
Сметана 20% - 400 гр
Сах.пудра-50 -100 гр
Горіхи-100 гр
Згущувач вершків-1 пач
Груші-3 шт
Один пряник розрізати на три частини.

У сметану насипати пудру і згущувач, збити крем.

Грушу очистити і порізати тонкими пластинками

Пряник вмакиваем в крем

Викладаємо на блюді перший шар торта

На пряники з кремом кладемо груші

На груші насипаємо горіхи

І знову: пряники в кремі, груші, горіхи.У мене вийшли три шари.

Торт у мене постояв всього 10 хвилин і мені довелося його подавати.Спробуйте, дуже

Сообщение отредактировал Яринка-1 - Вівторок, 21/12/2010, 11:15
 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 21/12/2010, 11:18 | Сообщение # 383
Группа: Видалені





surprised Ну і смакоти. Яринка Ви неперестаєте дивувати своїми стравами surprised
 
MartaДата: Вівторок, 21/12/2010, 11:24 | Сообщение # 384
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Які гарні рецептики !!!!!! Дуже цікавий салат з оселедця, обовязково спробую biggrin
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:30 | Сообщение # 385
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Пляцек "Горіхове насолода"

Зазвичай пляцки печуть прямокутними, але цього разу я вирішила його приготувати у вигляді торта. Рецепт давно в моїй родині, ось вирішила і з Вами поделіться.Он трохи нагадує по смаку "Київський". Пляцек трудомісткий, займає багато часу, але результат того вартий.

Цей Пляцек готуйте суворо за рецептом, тоді у Вас все получіться.Одно тільки борошно у всіх різна, можна дати менше, а потім якщо потрібно досипати її.

Тісто: стакан у мене 200 мл

Маргарин вершковий-250 гр натерти на тертці
Цукор-1 ст
Яйце середнє-3 шт
Борошно-4 ст (без верху)
Розпушувач-1 пак (1 ст.л)
Розтерти маргарин, яйця, цукор
Потім додати борошно з розпушувачем і всі перемешать.Не вимішувати, а то тесту затянется.Тесто вийде м'яким.
Ставимо тісто в холодильник на 2 години

Білкова маса:

Білки-4 шт
Цукрова пудра-150 гр
Лимонна к-та-тріска.
Білки збити до високих піків. (На сайті є як правильно збивати білки)

Горіхи волоські -300 гр (горіхи попередньо не обсмажуйте) ізмельчіть.Ізмельчаю в блендері

Шоколадна маса: Готується, коли вже спечені та охолоджені коржі, так як шоколад швидко застигає.

Шоколад гіркий -100 гр (не менше 67% какао)
Слівкі10% -50 гр
Олія злив-1 ст.л
Шоколад розтопити на водяній бані, потім додати вершки і масло.Всю масу ще 5 хвилин потримати на водяній бані, помішуючи
Крем:
Масло вершкове-500 гр (в отрігінале було 1 кг, але це для нас дуже багато)
Молоко згущене -250 гр
Масло збити до білого, потім по частинах додавати молоко ..

Форму я взяла 28 *. Змастити форму маргаріном.Тесто розділити на 4 часті.Так як ми будемо випікати 4 коржі.
Беремо тісто і рукою розтягуємо його за формою.
Потім білки розділити на 4 частини.
Тісто змастити білком
Зверху білки посипати горіхами
Піч коржі: спочатку при 170 -5 мінут.Затем при 120-15 хвилин.
Таких коржів буде 4

Коржі остудити.
Крем розділити на 1 \ 3 і 2 \ 3
Шоколадну масу ділимо на 2 частини.
В 1 \ 3 крему додати 1 частину шоколадної маси і горіхи.
Беремо корж горіхами вгору, наливаємо одну частину шоколадної маси без крему і горіхів на корж, лопаткою розмазуємо шоколад.На шоколад завдати крем.Накрить 2 коржем, горіхами вниз.
Верх коржі змастити шоколадним кремом
На шоколадний крем кладемо корж горіхами вгору
Нанести білий крем
На крем кладемо корж горіхами вніз.На верх коржа нанести крем і рясно посипати орехамі.Вот Пляцек і готов.Кушайте і насолоджуйтеся

 
MartaДата: Вівторок, 21/12/2010, 11:42 | Сообщение # 386
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Але смачнющий тортик happy
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:51 | Сообщение # 387
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (котяра)
Ну і смакоти. Яринка Ви неперестаєте дивувати своїми стравами

Quote (Marta)
Які гарні рецептики

Quote (Marta)
Але смачнющий тортик

Мої хороші,дякую вам за добрі слова
 
AntaliaДата: Вівторок, 21/12/2010, 12:03 | Сообщение # 388
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Яринко, але ти й наготовила!!! Навіть незнаю на що дивитись!!!Дякую за рецепти!!!
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 12:28 | Сообщение # 389
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Antalia)
Яринко, але ти й наготовила

Анічко,то я не за один день.Трохи накопилося рецептів,ото скидую тепер на форумі
 
ЛесяДата: Вівторок, 21/12/2010, 14:07 | Сообщение # 390
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Яринка-1, Ви така молодець!!! І коли ви встигаєте???Я обовязково буду пробувати всі ваші рецептики,тільки звичайно не все одразу

 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Яринка запрошує до столу (В цій темі буду виставляти страви , які мені подобаються)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024