Рецепт мастики Для приготування мастики нам знадобиться:
цукерки-мармишкі 150-200 гр,
цукрова пудра - 300-400 грам (просіяти, щоб не було грудок)
1-2 г лимонної кислоти, барвник
Все крім пудри поставила в мікрохвильовку секунд 30, мармишкі збільшиться в об'ємі, нікуди не відходьте мікрохвильовки, Вам може знадобитися менше часу, секунд 10.
Спочатку гарненько вимішати ложкою до однорідного стану (щоб не було грудочок)
Потім насипала цукрової пудри, приблизно грам 70-100, я все роблю на око
Розмішати.
Додаю ще цукрової пудри і замішую до утворення щільної маси. Коли ви відчуєте, що ложкою це робити вже незручно, насипати на стіл цукрову пудру, викладайте на неї зверху мастику і продовжуйте вимішувати.
Коли мастика стане еластичною (липнути вона не перестане, на столі весь час повинна знаходитися цукрова пудра), скачати в грудочку і покласти її в цілий целофановий мішок, герметично упакувати, щоб повітря не потрапляло.
* При необхідності, дістати, дати мастиці відпочити і стати кімнатної температури. Змазати руки вершковим маслом, ще трохи вимісити і працювати на поверхні посипаний цукровою пудрою. Я раджу посипати поверхню при роботі крохмалем.
Розкотити шматочок мастики (бажано тонко! Тоді квіточки виглядають краще) і з допомогою формочок видавлювати потрібні форми і формувати з них квіточки.
Готові вироби покласти в сухе місце на 4-5 діб, для того щоб добре висохли.Тільки після сушіння можна підфарбувати квіти, листочки або фігурки в необхідний колір.Для блиску можна покривати яїчним білком.Ну ось мої квіточки готови.Ви можете побачити це на фотографіях.
Для того щоб покрити мастикою торт, мастику потрібно розкотити але не тонко!!!! І з допомогою качалки перенести на торт.Мастіку краще класти на масляний крем, тоді вона буде краще триматися і не потече.