В гості до Ірини
 Продукти,які використовуємо - Сторінка 2 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Продукти,які використовуємо (Поради,коментарі)
Продукти,які використовуємо
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:05 | Сообщение # 16
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Як купити якісне масло?

Колір повинен бути жовтим. Причому залежно від пори року воно своє забарвлення змінює: влітку - яскраво-сонячного кольору, взимку - світло-жовте. Але ні в якому разі не біле. Вся справа в каротині - в холодну пору року його в молоці більше. Ось тільки перевірити якість масла можна лише спробувавши його. Таким чином, якщо кожен раз брати товар різних виробників, то з шостої-сьомої спроби можна купити хороше масло масло.

Свіжа риба
Купуйте рибу в надійних продавців з постійними поставками. Загляньте спочатку їй в очі. Вони повинні бути опуклими, ясними і прозорими. Каламутні запалі очі - ознака старості. Шкіра - яскраво забарвлена з щільно триматися але не на пересохлой лусці. Тіло повинно бути пружним, і після натиснення пальцем повертатися до вихідного стану. Зябра повинні бути яскраво-рожевими або червоними, а не бляклими або коричневими, на них не повинно бути білою слизу. Хвіст не повинен бути загнутий вгору або здаватися висохлим. Риба повинна мати свіжий злегка солодкуватий запах, не беріть ту, у якої неприємний або «рибний» запах. На рибі майже не повинно бути слідів крові. Рибні шматки та філе повинні бути акуратно нарізані і не повинні мати рваних країв. Переконайтеся в тому, що шкіра волога, а ознак висихання або зміни забарвлення немає. М'ясо має бути щільним, між волокнами не повинно бути видно розривів. Філе має виглядати свіжонарізане і бути практично прозорим. Кинута у воду свіжа риба швидко тоне. Втім, на ринку або в магазині це вам навряд чи стане в нагоді.




 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:06 | Сообщение # 17
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Ківі
Ківі збирають твердими, але зрілими плоди вважаються тоді, коли вони трохи м'які, без зморшок на шкірі, а при натисканні шкірочка злегка продавлюється. Якщо плід занадто жорсткий - значить, він ще не дозрів.
Якщо плід на дотик пружний, не розм'яклий і не засохлий, значить, його можна їсти, він достатньо соковитий і солодкий. Не забудьте понюхати фрукт: якщо ківі видає аромат банана, суниці та лимона - це ознака стиглості.
Зберігають ківі в овочевому відділенні холодильника в паперовому пакеті. Плоди ківі не люблять сусідства з іншими фруктами і продуктами харчування. Щоб зеленуваті ківі дозріли в домашніх умовах, слід покласти плоди на блюдо з бананами або апельсинами.


 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:07 | Сообщение # 18
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Яйця
Налийте в пів-літрову банку воду і розчиніть в ній столову ложку солі, потім опустіть яйце. Якщо воно опуститься на дно, яйце свіже; якщо середньої свіжості, буде плавати десь посередині, коли ж спливе, яйце в їжу не годиться.
Якість яйця можна перевірити на світло. Всередині зіпсованих яєць видно темні плями. Зрозуміло, цілком довіряти таким способам визначення свіжості яєць можна, тому що при зберіганні можуть виникати й інші явища, що викликають, наприклад, розкладання білка, зміна смаку і т. д.
Яйця качок і гусей часто бувають заражені збудниками шлунково-кишкових захворювань, а тому вживати їх у їжу не можна.
На шкаралупі яйця є мікроби, тому, перш ніж розбити яйце, обов'язково вимийте його.


 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:09 | Сообщение # 19
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Лимон
Перш за все, ви повинні ясно уявляти, чи збираєтеся ви їх довго зберігати, або хочете відразу спожити їх в їжу.

Якщо перше, краще купити трохи недостиглі плоди. Їх можна зберігати досить довго, іноді кілька місяців.
Найкраще зберігати лимони в темному прохолодному приміщенні. Ідеальне місце зберігання - нижнє відділення холодильника, але не морозильна камера. Там лимони надовго збережуть ті корисні властивості, якими їх щедро наділила природа.

Якщо вірно друге, то слід віддати перевагу вже зрілим плодам. Якщо ви хочете обрати по-справжньому стиглий лимон, не звертайте уваги на інтенсивність жовтого забарвлення, а краще зверніть увагу на блиск його шкірки. Стиглий, але свіжий лимон виблискує як полірований.

Поторкайте лимон, він повинен бути досить жорстким. М'який лимон - перезрілий лимон. І навіть якщо він не виявиться гнилим всередині, його смак і лікувальні якості залишать бажати кращого.

Зверніть також увагу, гладка або горбиста шкіра у лимона. Кажуть, у лимонів першого врожаю, тобто, з дерева, що плодоносить перший рік, шкірка більш тонка і гладка, в них же більше корисних компонентів.

Якщо ви купуєте лимони на вагу, а не поштучно, лимони з нерівною шкірочкою брати не треба, так як вона дуже товста і становить значну частину ваги плоду.

Проте сама шкірка, звичайно залишають без уваги і не вживає в їжу, дуже корисна з-за білої позбавленою смаку прошарку. Цей шар шкірки називається альбедо, а пофарбований зовнішній, з якого роблять цедру, - флаведо. Альбедо містить основний запас вітаміну С і біофлавоноїди, що сприяють засвоєнню вітаміну С.

Є фрукти і ягоди, в яких вітамінів більше, ніж у лимоні, але саме в лимоні вони захищені товстою шкіркою і тому зберігаються набагато довше, ніж в інших фруктах.

У розрізаному лимоні вітамін С швидко руйнується від підвищених або знижених температур, і при контакті з цукром. Тому, щоб отримати від лимона максимальну користь, вживати його треба свіжим.

Інший раз купиш лимон, а він гіркий, як хрін biggrin . У чому справа? Тому може бути багато причин. Такий присмак, наприклад, може проявитися, якщо лимони обробили антибіотиками з метою збереження під час перевезення. Гіркими можуть виявитися і незрілі лимони.

Але найбільш частою причиною гіркоти, і не тільки лимона, а всіх цитрусових, може бути переохолодження плодів. Пошкоджені холодом лимони можна визначити за коричневим запалих точках (віспини). Якщо плівки часточок відшаровуються від м'якоті, окремі клітини м'якоті луснули і на них видно білі кристали - це явні ознаки Перемерзання.

Гіркота лимонів можна дещо зменшити, обдавши шкірку окропом. Після цього лимони починають особливо інтенсивно пахнути. До речі, якщо ви маєте намір додати лимони в напої, страви або випічку, потрібно обов'язково видалити зерна і шкірку, інакше вони придбають гіркий смак. Проте на смак і колір товаришів немає. Може комусь і подобається гірке.


 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:11 | Сообщение # 20
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Рослинна олія
Напис "дезодорована" означає, що після процесу рафінації олія була піддана обробці, мета якої - прибрати характерний запах нерафінованої олії і зробити його нейтральним. Напис "виготовлено пресовим методом" означає, що олія була вижато з вихідного продукту за допомогою механічного преса. Власне, нерафінована олія тільки таким чином і виробляється.
Позначка "виморожена" означає, що був застосований метод очищення масла від воску і води, при якому воно повільно охолоджується і одночасно обережно перемішується, а потім пропускається через фільтр. Потрібно це для досягнення прозорості. На аромат, смак і якість процес жодним чином не впливає.

Забавна історія з позначками "без холестерину" і "без консервантів". Стосовно до рослинній олії вони позбавлені сенсу, так як рослинних олій з холестерином просто не існує, а консерванти в них абсолютно даремні. Однак виробники змушені писати це на етикетках: покупці навідріз відмовляються купувати продукт, якщо подібних написів на ньому немає.

Джерело: Гастроном


 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:13 | Сообщение # 21
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Як вибрати свіже доброякісне м'ясо

Свіжість немороженого м'яса можна визначити наступним способом - при натисненні на нього пальцем ямка повинна миттєво зникати. У мороженої яловичини колір рожевий, практично такий же, як у телятини. Жир має бути білого кольору. Сірий жир свідчить про недоброякісність продукту.

Але зовнішніх ознак буває недостатньо, щоб визначити свіжість м'яса, тому що м'ясо в замороженому вигляді не пахне, навіть якщо в їжу абсолютно непридатне. У цьому випадку виявити несвіжістю м'яса допомагає пробна варіння - За запахом і якості бульйону можна легко це визначити: з доброякісного м'яса виходить прозорий і ароматний бульйон, на поверхні якого плавають великі «блискітки» жиру; бульйон з несвіжого м'яса каламутний, з неприємним запахом і дрібними «блискітками» жиру. Крім того, протиканні м'яса розігрітим ножем теж один із заходів визначення якості, оскільки може бути так, що запах зовнішніх шарів нормальний, а в товщі м'язів вже почався процес гниття.

Остигле м'ясо - Це м'ясо витримане протягом 6 годин після забою в природних умовах або в охолоджуваних камерах. Охолоджене м'ясо має в товщі м'язів біля кісток температуру 0-4С. Морозиво м'ясо має температуру в товщі м'язів біля кісток не вище-6С.

Доброякісне остигле і охолоджене м'ясо покрито тонкої скоринкою підсихання. Колір кірочки - блідо-рожевий або блідо-червоний. При обмацуванні поверхні м'яса рука залишається сухою. На розрізах м'ясо не прилипає до пальців, сік прозорий. Консистенція м'яса щільна, ямки від надавлювання пальцем швидко заповнюються. На розрізі у телятини колір м'яса білувато-рожевий, у яловичини - Червоний, у баранини - Коричнево-червоний, у свинини - Рожево-червоний. Яловичий жир має білий, кремовий або жовтуватий колір, твердий за консистенцією, при натисненні кришиться, не маже. Баранячий жир - Білий, щільний. Свинячий - М'який, блідо-рожевий або білий. Кістковий мозок жовтого кольору, блискучий на зламі, повністю заповнює весь простір трубчастих кісток. Сухожилля еластичні і щільні. Поверхня суглобів біла й блискуча.


 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:14 | Сообщение # 22
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
До дефектів м'яса відносять засмагу, ослизнення, пліснявіння, кисле бродіння, пігментацію, потемніння і т.д. Засмага з'являється у туш великої рогатої худоби і свинячих ,а також при неправильному охолодженні, неприпустимо щільною укладанні туш і відсутності вентиляції. При засмагу з'являється кислий запах, сіро-червоний або коричнево-червоний колір в товщі м'язів, консистенція м'язів на окремих ділянках стає в'ялою. При ослизненням внаслідок розвитку бактерій на поверхні м'яса з'являється липкий слиз, м'ясо має підвищену вологість як на розрізах, так і на поверхні, сік - мутний, м'язи - рихлі. Що стосується жиру, то у неякісного м'яса він сіріє, втрачає блиск, липне і маже. Кістковий мозок на зламі не має блиску, сіріє, маже. Тому, якщо виявлено хоч одна ознака недоброякісності, таке м'ясо не можна вживати в їжу, оскільки воно може стати причиною захворювання і навіть смертельного отруєння.

 
ir71Дата: П`ятниця, 03/12/2010, 15:49 | Сообщение # 23
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Купила собі ось такий розпушувач.Просто ЧУДО!!!Як все гарно росте і пухке,содою не чути



 
нeмаєтакоїДата: П`ятниця, 03/12/2010, 17:47 | Сообщение # 24
Группа: Видалені





ir71, А де ти його придбала? Щось ще такого небачила. wacko
 
ir71Дата: П`ятниця, 03/12/2010, 19:05 | Сообщение # 25
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
В Метро

 
оксанкаДата: П`ятниця, 03/12/2010, 20:18 | Сообщение # 26
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
ir71, Цікава інформація.І актуальна, бо можливо вже треба буде закупи м’яса робити на свята

 
Зоряна9810Дата: Четвер, 07/04/2011, 13:40 | Сообщение # 27
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
А от така глазурь мені дуже подобається

таке желе добре для покривання тортів з фруктами
і тке червоне ще є
Прикрепления: 8406486.jpg (11.4 Kb) · 2486901.jpg (13.3 Kb) · 5084327.jpg (13.4 Kb)




Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Четвер, 07/04/2011, 13:49
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 07/04/2011, 13:41 | Сообщение # 28
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Чи хтось купляв собі такі олівчики? І чи добрі вони?

А ще купила таку глазурь, кажуть має бути добра
Прикрепления: 8712115.jpg (19.5 Kb) · 8960084.jpg (12.2 Kb)




Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Четвер, 07/04/2011, 13:43
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 07/04/2011, 13:54 | Сообщение # 29
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
і в мене завжди є вдома
Прикрепления: 4225962.jpg (15.1 Kb) · 6464706.jpg (17.2 Kb)


 
ir71Дата: Четвер, 07/04/2011, 14:54 | Сообщение # 30
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
Чи хтось купляв собі такі олівчики? І чи добрі вони?

Прекрасні!!!Ними писати одне задоволення.Глянеш на останні мої торти то написано ними.

Quote (Зоряна9810)
А ще купила таку глазурь, кажуть має бути добра

Теж вже випробувала,чудова і застигає прекрасно і ріжиться супер!!!


 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Продукти,які використовуємо (Поради,коментарі)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024