В гості до Ірини
 Цікава інформація. - Сторінка 3 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Цікава інформація.
ir71Дата: Середа, 16/06/2010, 10:40 | Сообщение # 31
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Висівки для краси і здоров'я - дешево і сердито!
Висівки - побічний продукт розмелу зерна, притому не тільки пшениці, є ще пшеничні, житні, рисові, навіть мигдальні висівки. Але можна відзначити, що найбільше застосування, і як продукт, що використовується в сільському господарстві, і як харчова добавка на нашому столі, знайшли пшеничні висівки


По суті, висівки - це відходи, отримані при помелі зерна. Приблизно п'ята частина його йде в висівки, а інше в борошно, але при цьому ці відходи - настільки унікальна річ, що важко ними не захоплюватися. За допомогою висівок можна почистити кишечник, Скинути зайву вагу, з висівок, або, в усякому разі, з їх додаванням, можна приготувати чудові косметичні засоби - маски, скраби, відвари.

Якщо, ви вважаєте, що використання висівок є новим словом в дієтології та косметології, то ви не праві. Можна сказати, що в даному випадку, нове - це добре забуте старе. Про користь висівок людство знало давно. Ще Гіппократ, знаменитий лікар стародавності, говорив про користь висівок і рекомендував їх своїм пацієнтам як засіб для очищення шлунку і кишечника і нормалізації травлення. Застосовували запарених висівки і в народній медицині на Русі як послаблювальну і нормалізує травлення засіб, при отруєннях, для лікувальних ванн, як пом'якшувальну засіб при псоріазі, екземі, сухості шкіри.

У Франції придворні лікарі використовували висівки як засіб від серцевих недуг. Жінки завжди знали, що якщо при умовно використовувати відвар висівок (пшеничних, вівсяних, ячмінних), то шкіра стане гладкою і ніжною. У Японії рисові висівки як засіб для вмивання користувалися великою популярністю у всіх верств населення.

Прикрепления: 7231783.jpg (31.7 Kb)


 
ir71Дата: Середа, 16/06/2010, 10:47 | Сообщение # 32
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Ваніль - єдине рослина з сімейства орхідних, чий плід їстівний. Але ваніль - це не тільки смачні булочки, а й жіноча краса, тяжіння пристрасті.

Багато історичних осіб користувалися ваніллю, як найсильнішим афродизіаком, багаторазово підсилює потяг. Наприклад, кажуть, що пані де Помпадур саме ваніллю розпалювала жар любові.

Ваніль запашна-Vanilla planifolia Andr - вічнозелена, багаторічна трав'яниста ліана з сімейства орхідних з потужним стеблом. Ця орхідея піднімається по стовбурах дерев на саму вершину, закріплюючись повітряними коренями. Цвіте ваніль великими зеленувато-жовтими квітами, які запилюються родом місцевих метеликів і колібрі.


Батьківщина ванілі, перш за все, Мексика, звідки вона і була вивезена іспанськими конкістадорами, щоб через півтора століття з Іспанії розповсюдитися по всьому світу. Зараз існують цілі плантації ванілі в Бразилії, Болівії, в Еквадорі, на Яві, у Шрі-Ланці, на Мадагаскарі і в Східній Африці.

Якісні палички ванілі бувають темними, еластичними, маслянистими і м'якими, покритими нальотом білих кристалів ваніліну. Стають вони такими після спеціальної, досить складної обробки. Світлі і ламкі стручки говорять про погану якість і неправильної обробці.

У стручках ванілі містяться: гіркоти, цукру, жир, смоли, слиз, дубильні речовини, ферменти ...

Ваніль так само, як і шоколад сприяє виробленню гормонів радості. А найцінніше її властивість, напевно, полягає в тому, що вона знижує тягу до солодкого. Для тих, хто худне, Але не може відмовитися від солодкого, досить 1 краплі олії ванілі в десерт або на торт, щоб відбулося швидке насичення.

Тільки треба врахувати, що ванілін, який продається в порошках - зовсім не ваніль, а штучне з'єднання.

Прикрепления: 3338833.jpg (48.5 Kb)


 
нeмаєтакоїДата: Четвер, 17/06/2010, 23:17 | Сообщение # 33
Группа: Видалені





Полуниця - ягода червня

Цей смаколик – чудовий природний лікар та ...ворог зайвих кілограмів
Немає нічого приємнішого і кориснішого, ніж насолоджуватися ягодами у їхню пору. Ось чому ні з чим не порівняти неповторний смак та аромат червневої полуниці. М-м-м... Зашарілі боки першої літньої ягоди так і просяться до рота. І недарма: якщо не маєте на полуницю алергії, медики радять на повну силу експлуатувати її корисні властивості в сезон.
Вона містить вітаміни С та К, бета-каротин, фолієву кислоту й антибактеріальні компоненти.
Ця диво-ягода підвищує апетит, сприятливо впливає на травлення, має потогінний та сечогінний ефект, нормалізує сольовий обмін, втамовує спрагу, сприяє кровотворенню. За помірного споживання полуниця дуже корисна малечі, бо містить певний набір корисних вітамінів та мікроелементів. Понад те – народна медицина радить використовувати ягоду в лікуванні недокрів’я та проносів у дітей.
Настій із ягід рекомендують заживати як потогінний, сечогінний та послаблювальний засіб. Для цього варто взяти 2 ст. ложки свіжої полуниці, заварити її склянкою окропу, настояти 30 хвилин у термосі, процідити та приймати по півсклянки перед їдою. Маєте проблеми з жовчним міхуром? Четверта частина склянки свіжого полуничного соку, випита вранці натщесерце, чудова допомога при жовчнокам’яній хворобі.
Полуниця незамiнна в рацiонi тих, хто потерпає від кишкових інфекцій, а також стафілококів, стрептококів, пневмококів та вірусу грипу. А ще полуниця зміцнює імунну систему та стінки судин, допомагає при безсонні та нормалізує артеріальний тиск.
Окрім сечогінної та потогінної дії, полуниця добре очищує кишківник та кров, допомагає при ожирінні та ефективно впливає на обмін речовин. Незважаючи на її солодкий смак, ягоді до снаги знижувати цукор у крові. Ось чому полуницю радять вживати тим, хто має проблеми з вагою. Ще один незаперечний факт – полуниця дуже низькокалорійна. Зовсім нещодавно з’явилася так звана полунична дієта. Її прихильники стверджують, що за тиждень такого харчування можна легко скинути 3–4 кілограми зайвої ваги. Однак більш як тиждень додержувати такої дієти не варто, оскільки вона не є збалансованою, а отже, за тривалого застосування небезпечна для організму.

Чим корисні перші вітаміни ?

Весною на прилавках магазинів та базарів з'являється перша зелень. Це перше у році джерело природних вітамінів, що дарує нам природа. І зараз, коли після довгої зими наші внутрішні запаси вітамінів вичерпані, так хочеться купити пучок редиски чи зеленої цибулі.
Чим багата зелена цибуля
Пектинами. Вони здатні всмоктувати в себе рідину разом із шкідливими бактеріями й завдяки чому мають дизенфікуючу дію на шлунок і кишківник. Крім того, пектинові речовини цибулі охороняють слизову обоонку шлунку й кишківника від ушкоджень і сприяють її загоєнню.
Фітоцидами. Ці рятувальники активізують кишково-шлунковий тракт, стимулюють серцеву діяльність, зменшують рівень холестерину в крові, вбивають шкідливу мікрофлору порожнини рота, сприятливо впливають на роботу нирок.
Кварцетином. Це потужне радіопротекторне (виводить солі важких металів), регенеративна і протиракова речовина, що незамінна для людей, котрі страждають на виразку, онкологічну, хронічну захворювання, ішемічну хворобу серця.
Чим багатий редис
Ферментами. Завдяки цьому салад із соковитої редиски допомагаю краще засвоїти білкову їжу, підсилює обмін речовин. А це важливо для тих, хто страджає на ожиріння, цукровий діабет або подагру.
Солями. Свій сік редиски багатий солями калію, магнію, натрію, кальцію, заліза, сірки і фосфору. Його потрібно вживати разом із морквяним сокои - інакше він може "роз'їдати" слизову шлунка. Суміш цих соків відновлює оболонку шлунково-кишкового тракту, лікує від кашлю, полегшує протікання бронхіту і астми.
Гірчичною олією. Сама вона забезпечує типою гіркий смак редиски. Завдяки олії редис сприяє виділення жовчі, чищення жовчного міхура й печінки, є гарною профілактикою утворення каменів і виводить ті, що вже утворилися. Тільки для того, щоб не втратити цю цінну властивість гірчиці, редис треба їсти цілим: при нарізувані на шматочки гірчично-олійні компоненти починають швидко розкладатися.
Каротином. Корінь петрушки багатий цим пігментом, що відновлює сітківку очей і зір. Для того, щоб насити організм каротином, потрібно ретельно промити корінь, дріьно нарізати, залити окропом і прокип'ятити 10-15 хв. Потім остудіть відар і пийте по півскляки перед їдою 2-3 рази на день.
Інуліном. Цей вуглевод регулює обмін глюкози в крові. Завдякпи йому петрушка може стати природним замінником цукру для хворих на цукровий діабет.
Кальцієм і фосфором. Ці макроелементи зміцнюють кістки, збільшують силу м'язів. Особливо це корисно літнім людям.
Флавоноїдами. Це група потужних антиокседантів, які мають омолоджувальний ефект, виводять чужорідні речовини із організму, припиняють розвиток ракових пухлин і атеросклерозу.

Прикрепления: 8691406.jpeg (4.3 Kb) · 5352586.jpeg (3.2 Kb)
 
нeмаєтакоїДата: Четвер, 24/06/2010, 14:44 | Сообщение # 34
Группа: Видалені





Суперкорисні ягоди червня

Черешня
Від чого лікує
Черешня має легкий сечогінний ефект, тому вона може стати відмінним профілактичним засобом за гіпертонії.
Ягоди черешні містять велику кількість клітковини, яка покращує травлення і сприяє виведенню токсинів з організму. При цьому, на відміну від вишні, черешнею можна ласувати навіть тим, хто страждає на гастрит.
Рецепт
Щоб полегшити біль при артриті, рекомендується пити відвар з черешневих плодоніжок. Доведіть до кипіння 1 л води і киньте в нього жменю добре промитої сировини. Потримайте каструльку на повільному вогні протягом 3-5 хвилин, дайте настоятися протягом півгодини і пийте щодня по 0,5 л цього відвару.
За що любимо
Зрозуміло, за солодкий смак. Незважаючи на те, що черешня є близькою родичкою вишні, фруктових цукрів у ній значно більше. Втім, солодкість - аж ніяк не єдина перевага черешні. У соковитій м`якоті цієї ягоди міститься величезна кількість вітаміну А, який відповідає за відсутність передчасних зморшок і прищів. До того ж він захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів і сприяє рівній засмазі. Причому в темно-червоній черешні вітаміну А значно більше, ніж у світлих ягодах.
Є в черешні і вітаміни групи В, необхідні для красивого волосся, в ній багато калію і заліза.
Цікаво
За даними американських психологів, ті, хто називає своєю улюбленою ягодою черешню, мають м`який і добрий характер. Вони щирі у своїх почуттях і здатні на жертву заради іншого. Ці люди в душі назавжди залишаються дітьми, люблять маленькі сюрпризи і безневинні пустощі.
Факт
Вчені встановили, що якщо щодня з`їдати по шість черешень, вранці і ввечері, можна втричі знизити ризик серцевих захворювань.

Вишня
За що любимо
Вишню сміливо можна назвати радістю гурманів. Її ягоди годяться не тільки для десерту, вишневий соус вважається найбільш вишуканою добавкою до шашлику, страв з баранини і жирного м`яса. Але головне багатство цих ягід - великий вміст кумаринів - речовин, необхідних для підтримання тонусу організму. За кількістю цих елементів вишня поступається лише червоній смородині, малині та гранату. Саме тому і вишню часто рекомендують ослабленим і тим, хто одужує після хвороби.
І ягоди, і листя вишні є свого роду натуральними антибіотиками. Вся справа у великій кількості фітонцидів - речовинах, які здатні запобігати розмноження різних бактерій. Тому вишневе листя часто додають у домашні соління й маринади - кілька листочків запобігають розвитку гнильних процесів і ваші заготовки не зіпсуються протягом всієї зими.
Від чого лікує
За вмістом аскорбінки вишня "дихає в потилицю" лимону. Тому її рекомендують при зниженому імунітеті.
Ще Гіппократ рекомендував вишню хворим на епілепсію. Звичайно, впоратися з епілептичним припадком за допомогою ягід навряд чи вдасться, а от налагодити сон і підняти настрій - запросто.
Ця ягода корисна при анемії.
Рецепт
Тим, у кого жирне волосся, допоможе вишнева маска. Щоб її приготувати, розітріть вишню в емальованому посуді, а потім відіжміть з цієї кашки сік, додайте 2 ст. ложки картопляного крохмалю, сік одного лимона і все ретельно перемішайте. Перед миттям голови нанесіть отриману масу. Через 40 хвилин вимийте голову.
Цікаво
Дослідження показали, що вишня значно збільшує виробництво молекули, що відповідає в організмі за функцію правильного засвоєння жирів і цукру. А це означає, що вживання смачної ягоди здатне зупинити формування факторів ризику серцевих і діабетичних захворювань.
Факт
У вишні міститься досить велика кількість біофлавоноїдів - речовин, які захищають організм від дії канцерогенів.

 
нeмаєтакоїДата: Четвер, 24/06/2010, 14:44 | Сообщение # 35
Группа: Видалені





Полуниця
За що любимо
Апетитні ягідки чудово впораються з жагою у спекотний день і допоможуть відчути приплив сил.
За змістом аскорбінової кислоти полуниця поступається лише чорній смородині. Однак тим, хто хоче поповнити запаси аскорбінки, варто пам`ятати про те, що відривати зелені чашолистики варто безпосередньо перед тим, як відправити ягоду до рота, а не заздалегідь. Справа в тому, що в утворених дірочках виробляється фермент, який вбиває вітамін С.
Від чого лікує
Сік і розім`яті в пюре полуничини - добрий профілактичний засіб проти гастритів, виразкової хвороби і коліту.
Полуниця - незамінне джерело фолієвої кислоти, яка зміцнює серцевий м`яз і захищає від старечого недоумства, тому у любителів ароматної ягоди є всі шанси зберегти здоров`я до глибокої старості.
Полуниця - просто скарб для тих, хто хоче схуднути! Можна запросто розлучитися з парою зайвих кілограмів за місяць, якщо щодня з`їдати півкіло полуниці. Вага знижується за рахунок активізації обміну речовин, виведення надлишків рідини та стимуляції органів травлення.
Цікаво
Здавна полуниця вважається ягодою закоханих. Відповідно до новітніх досліджень, споживання в їжу полуниці суттєво підсилює лібідо. Причому це твердження справедливе як для чоловіків, так і для жінок. Причиною всьому цинк, високий відсоток якого міститься в насінні ягоди. Цинк є важливим елементом, що сприяє сексуальному збудженню.
Факт
Полуниця може бути досить сильним алергеном. Щоб знизити ризик, запивайте полуницю молоком, кефіром або заливайте ягоди вершками. Молочні продукти нейтралізують дію алергенів.

Суниця
Від чого лікує
Суниця знижує рівень шкідливого холестерину в крові.
Ягоди суниці зміцнюють ясна і часто використовуються в якості профілактичного засобу при пародонтозі.
У суниці - значна кількість міді, що стимулює вироблення колагену (ця речовина робить шкіру ніжною і пружною).
Рецепт
Щоб убезпечити себе від нападів гіпертонічної хвороби, приготуйте настій з свіжої суниці. Залийте 50 г ягід 200 мл окропу, настоюйте 2 години, а потім процідіть. Пийте по 2 ст. ложки 3-4 рази на день.
За що любимо
Скромні в порівнянні з полуницею розміри цієї ягоди з лишком компенсуються її ароматом. Дієтологи цінують суницю за великий вміст вітаміну РР (нікотинової кислоти), який чудово справляється з безсонням, дратівливістю і втомою і підтримає ваші нерви в хвилини стресу.
Цікаво
Учені спробували відтворити аромат суниці, змішавши в необхідних пропорціях ті ж речовини, що містяться в справжніх ягодах. Проте результат перелякав би навіть скунса - запах вийшов огидливий.
Факт
Вчені встановили, що ягоди суниці уповільнюють старіння мозку.

 
ir71Дата: Четвер, 24/06/2010, 15:56 | Сообщение # 36
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Дякую Таня,все щось цікаве та потрібне нариєш!!!

 
нeмаєтакоїДата: П`ятниця, 06/08/2010, 21:47 | Сообщение # 37
Группа: Видалені





Ось що я найшла в жж.

 
ОляДата: Субота, 07/08/2010, 10:55 | Сообщение # 38
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Дівчата, є така трава росторопша. Є просто трава, а є шрот росторопші. Тобто трава змелена в порошок. Ну і от пару днів назад одна молодичка купувала у нас багато тої росторопші, бо сказала, що була в одного дідка-цілителя сліпого і він їй сказав, що якщо вона цілий рік щодня буде приймати ту росторопшу, то вона за рік натуральним способом схудне на 15- 20 кг. Я їй порадила купити саме шрот, бо його можна і до салатів підсипати і в супи, і навіть так просто їсти ложкою і водою запивати. Воно не противне. Правда, хочу і сама то спробувати, бо теж бОханці по боках і на животі висять. wacko
 
оксанкаДата: Субота, 07/08/2010, 19:18 | Сообщение # 39
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Оля, Росторопша,це добре для похудання тільки для людей,які не мають проблем зі закрепами,і з печінкою. Бо якщо така проблема є, то ця трава
протипоказана. happy


 
ОляДата: Понеділок, 09/08/2010, 09:54 | Сообщение # 40
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Quote (оксанка)
Оля, Росторопша,це добре для похудання тільки для людей,які не мають проблем зі закрепами,і з печінкою. Бо якщо така проблема є, то ця трава
протипоказана. happy

Оксанко, за закрепи не знаю, а от щодо печінки, то мені дивно. surprised Бо мене якраз, як печінка болить, то я п"ю олію росторопші.

От що знайшла в Інеті.

Расторопшей с древних времён весьма успешно лечили тяжелейшие недуги. Она считалась сильнейшим средством при различных болезнях печени: циррозе, желтухе, поражениях её алкоголем, лекарствами, токсинами, радиацией.
http://apteka-argo.ru/-statya-321.html

Додано (09.08.2010, 09:54)
---------------------------------------------
Ось і ще знайшла сайт, де росторопшу рекомендують для печінки і для спалювання жиру на нашій роздобрілій хвігурі. biggrin

http://www.dekost.ru/catalog/19/296/

 
оксанкаДата: Вівторок, 10/08/2010, 00:40 | Сообщение # 41
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Оля, Просто знаю людей яким рекомендували пити розторопшу при хворобах печінки(правда пили систематично)і мали проблеми з гемороєм. Ось так...

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 13/10/2010, 10:57 | Сообщение # 42
Группа: Видалені





Овочеві соки

Вересневе багатство овочів і фруктів — час не лише консервувати плоди літа всілякими способами, але і оздоровлятися і навіть лікуватися за допомогою свіжих соків — фрешів.
Чим вони корисні і як їх правильно пити, розповідають лікар-фітотерапевт, заввідділенням реабілітації Борис СКАЧКО і лікар-гастроентеролог, старший науковий співробітник Українського НДІ харчування Наталія МІХНЕВА.
ЯК ПРИГОТУВАТИ "ПРАВИЛЬНИЙ" ФРЕШ
Щоб приготувати цілющий сік у домашніх умовах, потрібна соковижималка. Проте сучасні електровижималки дуже дрібно перетирають клітини, руйнуючи білки-ферменти, які допомагають соку засвоюватися. Тому краще все-таки віддати перевагу традиційним ручним соковижималкам, які труть грубіше, а це — корисніше.
ПРАВИЛА СОКОТЕРАПІЇ
1. Перш ніж починати пити овочеві фреші, варто проконсультуватися з лікарем, адже ці напої дуже активні і при неправильному вживанні можуть нашкодити.
2. Всі овочеві соки потрібно починати вживати в невеликій кількості — близько 50 г за годину до їжі.
3. Сік потрібно розбавляти. При цьому в напої з червоних, жовтих і оранжевих овочів потрібно додати 50 г рослинного масла (або заїсти сік чимось жирним) — саме так каротин, що міститься в них, засвоїться. Решту соків потрібно розбавляти яблучним соком в пропорції 1:2.
4. Пити соки бажано в першу половину дня — вони додають бадьорості, що на ніч не завжди потрібно.
5. Фреш потрібно випивати відразу після приготування: через дотик із повітрям з часом багато корисності "випаровуються".
БУРЯКОВИЙ
КОМУ КОРИСНИЙ?

1. Завдяки вмісту дуже високоякісного заліза (воно значно краще засвоюється в порівнянні зі штучно створеними формами), він сприяє утворенню кров`яних клітин (еритроцитів). Тому корисний всім, хто страждає недокрів`ям і жінкам під час критичних днів.
2. Бетаїн, що міститься в буряку, стимулює роботу печінки і жовчовивідних шляхів, стимулює перистальтику, чим корисний тим, хто хоче "почиститися", виводить солі із суглобів.
3. Завдяки значному вмісту йоду, буряк рекомендується для профілактики і лікування захворювань щитовидної залози.
ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ.
Зі свіжовіджатим буряковим соком потрібно поводитися украй обережно, адже навіть в невеликих кількостях він інтенсивно очищає організм, і при його вживанні може з`явитися нудота, запаморочення, а іноді навіть блювота. Щоб уникнути цих неприємних наслідків, дієтологи рекомендують ставити буряковий фреш у холодильник на кілька годин, а пити – розбавленим з водою.
КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ?
Тим, у кого є виражена жовчнокам`яна або нирковокам`яна хвороба, — може виникнути приступ коліки.
КАПУСТЯНИЙ КОМУ КОРИСНИЙ?
1. Завдяки відомому антиоксиданту — вітаміну С, якого в капусті більше, ніж у лимонах, корисний всім, хто хоче укріпити імунітет або швидше видужати від простуди.
2. Завдяки тартроновій кислоті гальмується процес перетворення вуглеводів на жири, що добре допомагає при схудненні.
3. Завдяки багатому вмісту сірки і хлору, капустяний сік чудово очищає слизисту кишечнику і шлунку, розкладає в кишечнику продукти гниття, що допомагає хворим при лікуванні гастриту, виразки шлунку і дванадцятипалої кишки, ентериту на негострій стадії.
4. Завдяки йоду і фітонцидам капустяний сік корисний при ангінах і бронхітах.
ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ.
Капустяний «джус» може здатися дуже прісним, але підсолювати його у жодному випадку не можна, інакше втратиться оздоровчий ефект.
КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ?
Тим, у кого є виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки, панкреатит й інші захворювання шлунково-кишкового тракту на гострій стадії.

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 13/10/2010, 10:58 | Сообщение # 43
Группа: Видалені





КАРТОПЛЯНИЙ ЧИМ КОРИСНИЙ?
1. Завдяки наявності в картоплі багатьох лугів сік із цього овоча корисно пити натщесерце для лікування гастриту з підвищеною кислотністю.
2. Через велику кількість калію, картопляний сік має сечогінну дію, тобто сприяє виведенню з організму зайвої рідини, знімаючи набряки і знижуючи тиск. Цей же мікроелемент стабілізує роботу серця, перешкоджаючи аритміям, що корисно кардіологічним хворим.
ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ.
Несприятливо впливає на зубну тканину через демінералізуючу дію. Тому пийте сік так, щоб він якомога менше "стикався” із зубною емаллю, наприклад, через трубочку. У будь-якому випадку, випивши сік, ретельно прополощіть рот водою.
КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ?
Людям, страждаючим гастритом зі зниженою секрецією.
СЕЛЕРОВИЙ ЧИМ КОРИСНИЙ?
1. Завдяки великій кількості вітамінів групи В, а також мікроелемента магнію, сік селери надає позитивного ефекту при неврозах і безсонні.
2. Цинк, який стимулює вироблення сперми і перешкоджає розвитку захворювань простати, робить сік селери справжнім чоловічим напоєм.
3. Вітамін К допомагає підтримувати здорову роботу нирок і печінки, завдяки чому сік селери корисний всім, хто страждає на захворювання цих органів.
4. Завдяки вітаміну Н (біотину) селера перешкоджає м`язовій слабкості, тому корисна для підняття загального тонусу.
5. Також в цьому соку багато калію і заліза, про користь яких ви вже знаєте.
ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ.
П`ють по 1—2 чайній ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі.
КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ.
Протипоказань немає.
ГАРБУЗОВИЙ ЧИМ КОРИСНИЙ?
1. У гарбузі багато каротину, який сприяє нормальному обміну речовин, росту нових клітин, підтримці міцності кісток і зубів. Тому необхідний для уповільнення процесів старіння.
2. У гарбузовому соку міститься дуже рідкісний вітамін — Т, який сприяє утворенню тромбоцитів — клітин крові, що зупиняють кровотечу. Тому буде корисний тим, хто страждає кровоточивістю, наприклад, ясен.
3. Гарбуз — чемпіон серед овочів за вмістом заліза.
4. Як і в селеровому, в гарбузовому соку багато цинку.
ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙОМУ.
Найкращий ефект гарбузовий сік дає у поєднанні з морквяним і яблучним соками. Розводьте його в пропорції 1:1:1.
КОМУ ПРОТИПОКАЗАНИЙ.
Окрім індивідуального несприйняття, протипоказань для прийому гарбузового соку немає.
 
оксанкаДата: Середа, 13/10/2010, 15:24 | Сообщение # 44
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
котяра, Інформація -СУПЕР!!!
biggrin biggrin biggrin


 
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 15/11/2010, 19:06 | Сообщение # 45
Группа: Видалені





За змістом цілющих речовин гарбуз перевершує багато інших овочів. У ній є цукор, каротин, вітаміни С, В1, В2, В5, В6, Е, РР і такий рідкісний вітамін Т, який сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі, вітамін K, необхідний для згортання крові, жири, білки, вуглеводи, целюлоза, пектинові речовини, мінерали, у тому числі калій, кальцій, залізо.

Гарбуз – цілитель.

Каротину в гарбузі в п'ять разів більше, ніж в моркві і в три рази більше, ніж в яловичій печінці. З цієї причини офтальмологи рекомендують людям з порушеннями зору вживати гарбуз і гарбузовий сік.

За dмістом заліза оранжевий гарбуз заслуговує на звання чемпіона серед всіх
існуючих овочів, з цієї причини його добре вживати тим, хто страждає анемією.

Пектинові речовини, виявлені в гарбузі у великій кількості, сприяють виведенню з організму токсичних речовин і холестерину.
Перш за все, гарбуз вважається кращим овочем для дієтичного живлення. Блюда з гарбуза рекомендують включати в раціон для профілактики гострого і хронічного нефриту і пієлонефритів. Завдяки солям калія, гарбуз володіє сечогінною дією.

Також цей овоч дуже корисний людям, страждаючим захворюваннями серцево-судинної системи і гіпертонією.
Свіжий сік гарбуза добре пити при хронічних запорах, запаленнях сечостатевої системи, нирковій недостатності, геморої і нервових розладах. Гарбуз чудово виводить з організму солі і води і при цьому не подразнює ниркову тканину.

Крім того, знахарі вважали, що гарбузовий сік дуже допомагає чоловікові підтримувати свій сексуальний тонус. При токсикозі вагітних гарбуз можна використовувати як хороший засіб від нудоти.
Гарбузова каша підійде тим, хто бажає схуднути: вона нормалізує обмін речовин і виводить з організму шлаки.Якщо Вас турбує безсоння, то на ніч корисно випити гарбузовий сік або відвар гарбуза з медом.

Відваром м'якоті вгамовують спрагу і знижують жар у хворих.
Гарбуз також чудово личить тим, хто страждає захворюваннями ЖКТ з підвищеною кислотністю.

Корисна не лише м'якоть гарбуза, але і гарбузове насіня. Воно просто криниця високоякісного харчового масла (від 32 до 52 відсотків). У багатьох країнах Европи, наприклад, в Австрії, Німеччині і Румунії, масло споживають для приготування різних овочевих салатів. Крім того, в насінні дуже багато цинку.

Саме на основі масла з гарбузового насіння випускається чудовий препарат «Тиквеол». Свого часу мені вдалося поговорити з одним з розробників цього препарату з Волгограду, отримані ними дані клінічних випробувань мене просто вразили: по своїй ефективності він у декілька разів перевершував відомий препарат «Есенціале». В даний час «Тивеол» став незвичайно популярний, і використовують його не лише для лікування хвороб печінки, включаючи гепатит і цироз, але і при захворюваннях ЖКТ і сечовивідної системи, а також при проблемах шкіри і жіночої сфери.

Розтерте з медом насіння гарбуза – один із старовинних глистогінних засобів. Сушені гарбузові насіннячка дуже корисні чоловікам, ними лікують простатит, для цього на самому початку захворювання щодня натщесерце і увечері слід з'їдати по 20-30 насіннячок.

Завдяки наявності цинку, гарбузове насіння корисно вживати жменями при проблемах, пов'язаних з його відсутності, а саме при вугрях, жирній лупі, себореї.

Прикрепления: 0431780.jpg (29.2 Kb)
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024