В гості до Ірини
 Поради господиням по кулінарії - Сторінка 13 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 13 з 13«12111213
Модератор форуму: Зоряна9810 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Поради господиням по кулінарії (Кулінарні поради з нету і наших форумчан.)
Поради господиням по кулінарії
rukodelkaДата: Понеділок, 02/03/2015, 16:46 | Сообщение # 181
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
юся, цікаво було б глянути...,але нажаль твоє фото не загрузилося.Попробуй ще раз.Я сьогодні заглянула на той сайт інтернет магазин mold-silicon....,що ти колись радила,то там вже ціни в рази попіднімали.Треба якось викручуватися.
 
юсяДата: Понеділок, 02/03/2015, 19:19 | Сообщение # 182
юся
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 227
Статус: Offline
rukodelka, сторінка 12

Якщо план "А" не спрацював, у тебе є ще 33 букви, щоб спробувати.
 
rukodelkaДата: Понеділок, 02/03/2015, 22:37 | Сообщение # 183
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
юся, дякую.
 
юсяДата: Вівторок, 03/03/2015, 14:22 | Сообщение # 184
юся
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 227
Статус: Offline
Ще один бюджетний варіант!Автор фактуру пелюстці привласнювала за допомогою кухонного обробною скляній дошки. 
Прикрепления: 8054355.jpg(44Kb)


Якщо план "А" не спрацював, у тебе є ще 33 букви, щоб спробувати.

Сообщение отредактировал юся - Вівторок, 03/03/2015, 14:25
 
ir71Дата: Середа, 08/04/2015, 17:39 | Сообщение # 185
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7695
Статус: Offline
Принесла бо дуже потрібне

Таблиця ваг і не тільки ..

Стакан = 240 мл

Звичайна біле борошно кукурудзяний крохмаль, kакао-порошок:

1 стакан = 140 грам
1 столова ложка (без "гірки") = 10 грам
1 чайна ложка (без "гірки") - 3 гр.
3/4 склянки = приблизно 100 грам (а точно 105 грам)

Цукрова пудра:

1 стакан - 120 грам
1 столова ложка - 7.5 грам.
1 чайна ложка - пріб.3грамм

Сода:

1 столова ложка (з гіркою "верхом") = 15 грам
1 чайна ложка = 5 грам

Розпушувач:

1 столова ложка з верхом = 15 грам
1 чайна ложка = 5 грам

Білий цукор \ світлокоричневий цукор (Demerara):

1 стакан = 200-210 грам
1 столова ложка = 12,5 грам
1 чайна ложка = 4 грам
8 столових ложок = 100 грам

Темно-коричневий цукор:
1 стакан = 190 грам
1 столова ложка = 12 грам
8 ст ложок = 100 грам

Звичайна сіль:

1 столова ложка = 15 грам
1 чайна ложка = 5 грам

Мед, патоки, кукурудзяний сироп, варення:

1 стакан = 330 грам
1 столова ложка = 21 грам
1 чайна ложка = 7 грамів
1/3 склянки -2 столові ложки = 100 грам

Вершкове масло:

1 стакан = 230 грам
1 столова ложка = 14 грам
1 чайна ложка = 4,6 грами
1/2 склянки - 1 столова ложка = 100 грам
Butter stick ("паличка" масла) = 113 грам = 1/2 склянки олії

Рис:

1 стакан = 140 грам

Горіхи:

1 склянка горіхів мелених в муку - 85грамм
1 склянка горіхів подрібнених в крихту - 100 грам
1 столова ложка горіхів (крихта) -6 грам

Шоколад:

1 стакан шоколадних "чіпсів" - 200 грам

Сухофрукти:

1 стакан подрібнених сухофруктів - 150 грам

Дрібна кокосова стружка:

1 стакан = 100 грам

Мелений мак:

1 стакан = 85 грам

Рідина:
1/2 чайної ложки = 2,5 мл

1 чайна ложка = 5 мл (4,93)

1 столова ложка = 3 чайних ложки = 15 мл

1/4 склянки = 60 мл = 4 столові ложки

1/3 склянки = 80 мл = близько 5 столових ложок

1/2 склянки = 120 мл = 8 столових ложок

2/3 склянки = 160 мл = близько -10,5 ст.ложек

3/4 склянки = 180 мл = 12 столових ложок

1 стакан = 240 мл = 16 столових ложок

50 мл = 3 ст.ложек = 1/4 стакана- 2 столові ложки

100 мл = близько 7 ст.ложек = 1/2 стакана- 4 столові ложки або 1/3 склянки + 4 чайні ложки

150 мл = 10 ст.ложек = 2/3 склянки -2 столові ложки

200 мл = 14 ст.ложек = 3/4 склянки + 4 чайні ложки

Рідина вага:

100 мл води = 100 грамів води

100 мл = 90 грам рослинного масла

Дріжджі:

В цілому, співвідношення сухих дріжджів і свіжих дріжджів (вологих) коливаються від 1: 2 до -1: 3, тобто вага сухих дріжджів повинен бути від третини до половини ваги свіжих дріжджів.

Примітка: Багато чого еше залежить від виду дріжджового тіста і від використовуваної борошна.
Але все таки чаші використовується співвідношення 1: 3 (на 50 грам свіжих дріжджів-17 грам сухих (2 ст.ложки))

Співвідношення: Масло вершкове і рослинне:

Коли замінюємо вершкове масло на рослинну-вагу рослинного масла повинен бути 85% від вершкового
Наприклад, 200 грамів вершкового масла = 170 грам рослинного

100 грам вершкового масла = 100 мл раст.масла (трохи менше 1/2 склянки)

200 грам масла = 200 мл раст.масла (трохи більше 3/4 склянки)

1 стакан раст.масла = 200 грам раст.масла

100 мл раст.масла = 90 грам раст.масла

Желатин:

1 стандартний пакет порошкового желатину = 14 грамів

1 стандартна пластинка желатину = 4 грам

Співвідношення желатину і води 1: 5 т.есть щоб розчинити 1 грам желатину нам знадобиться 5 грам \ мл води

Яйця:

Розмір S (1 номер)
Яйця вагою 52 грамів і вниз

Розмір M (2 номер)
Яйця вагою від 62-53 грам

L (3 номер)
Яйця вагою 72-63 грамів

XL (супервелику)
Яйця вагою 73 грамів і більше

Як зменшити калорійність випічки способом заміни жиру на яблучне пюре:

замінюємо в однакових пропорціях, тобто
100 мл раст.масла на 100 мл яблучного пюре
100 грам вершкового масла на 100 грам яблучного пюре


 
КсюшаДата: Середа, 08/04/2015, 21:00 | Сообщение # 186
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Бджілка-трудівниця
Сообщений: 4630
Статус: Offline
ir71, дуже дякую за дійсно корисну інформацію

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
rukodelkaДата: П`ятниця, 17/04/2015, 17:48 | Сообщение # 187
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
ir71, дякую.Та3а таблиця пригодиться кожній господині!
 
Olena87Дата: Субота, 18/04/2015, 10:14 | Сообщение # 188
Olena87
шеф-повар
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 671
Статус: Offline
ir71, ДУЖЕ,ДУЖЕ вдячна, така корисна інформація, ще раз Дякую!!!! s1468
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Поради господиням по кулінарії (Кулінарні поради з нету і наших форумчан.)
Сторінка 13 з 13«12111213
Пошук:


Copyright MyCorp © 2016