В гості до Ірини
 Будьмо здорові!!!!!!!!!!! - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Кулінарний форум » Я-Жінка » Наше здоров"я » Будьмо здорові!!!!!!!!!!!
Будьмо здорові!!!!!!!!!!!
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 31/01/2011, 11:10 | Сообщение # 1
Группа: Видалені





Вівсянка, сер

Експериментально доведено, що коли в щоденному раціоні дитини є вівсянка, малюки менше схильні до розвитку в них бронхіальної астми, на відміну від тих діток, які позбавлені цієї страви.
Овес має протизапальну дію, покращуючи при цьому роботу імунної системи. Вівсянка здатна діяти заспокійливо на шлунок завдяки тому, що в її складі є незначний вміст жиру і достатня кількість волокон. А якщо після порції такої каші з’їсти трохи банана, то можна забути про надлишок шлункового соку.
Недаремно ж англійці кожен новий день починають з порції вівсяної каші. Вони давно оцінили корисні властивості цієї крупи, а толокно (вівсяне борошно) – це чудовий дієтичний продукт при будь-яких хронічних недугах і за наявності запальних процесів в організмі.
Ось один дуже цінний рецепт, що дістав назву «еліксир життя».
Для його приготування знадобиться 3 скл. вівса. Ретельно його промийте, залийте 3 л води. Кип’ятити «еліксир» треба упродовж 20 хв на малому вогні. Відтак перелийте відвар у термос, залиште на добу.
Потім його треба процідити й додати 100 г меду, потім знову накрити ємність кришкою і поставити на плиту, довести до кипіння.
Готовий засіб остудіть та перелийте в більш зручну тару. Зберігайте еліксир у холодильнику. При застосуванні цього відвару бажано додати до нього свіжого лимонного соку. Пити його рекомендовано невеликими ковтками за 30 хв до їди по 100 г на день.
Щойно перша партія цілющого засобу закінчиться, готуйте наступну (їх має бути три на один курс лікування). Усього таких курсів має бути три впродовж року (весна-літо-осінь).
За допомогою ось такого нехитрого засобу ви зможете позбавити свій організм від шлаків.

 
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 31/01/2011, 11:11 | Сообщение # 2
Группа: Видалені





Вітаміни із... зернини


Напевно, всі чули, що пророщене насіння деяких культур дуже корисне для здоров’я. Адже це не просто натуральний продукт, а й справжній еліксир довголіття!

Про користь пророщених зерен і паростків люди знали багато століть тому. Древні китайці, приміром, охоче їли пророщені боби. Сьогодні у Китаї найнижча захворюваність на рак! До речі, ще Гіппократ рекомендував додавати до раціону пророщені злаки.
Зерна або боби мають бути з короткими (приблизно 1–3 мм) корінцями, без листочків. Не менш корисні й зелені паростки з довгими корінцями і листям. Їхня користь полягає в підвищеному вмісті вітамінів та мінеральних речовин.
Особливо корисні з цієї точки зору пророщена пшениця, квасоля, соя і гарбуз. Усі ці культури доступні кожному з нас. Окрім того, проростки сьогодні можна придбати в аптеках, спеціалізованих магазинах, навіть супермаркетах.
Можна проростити насіння і в домашніх умовах. Потрібно засипати добре промиті в холодній проточній воді зерна в посудину з плоским дном, залити водою так, щоб вона не покривала повністю верхній шар. Накрити зверху серветкою або бавовняною тканиною, поставити в тепле місце. Через 6–12 години зерна, що спливли, видаляють, воду виливають, замочують насіння повторно.
На пророщування потрібно зазвичай дві-три доби. Коли паростки, що пробилися, будуть завдовжки 1 мм, їх слід знову промити і трохи підсушити. Тепер вони придатні до вживання.
Зрозуміло, кожна культура має особливі властивості, що впливають на організм.
Отже...

Паростки пшениці – сьогодні найбільш популярний натуральний продукт для оздоровлення. Завдяки набору вітамінів вони покращують стан шкіри і волосся, як джерело клітковини очищають організм, підвищують імунітет, запобігають серцево-судинним та онкологічним захворюванням. Фахівці вважають, що пшеничні проростки мають омолоджувальний ефект. Тому той, хто регулярно споживає їх, має всі шанси реально подовжити собі життя.
Пророщена квасоля – джерело вітаміну С, заліза, калію, амінокислот. Додавання її в раціон покращує обмін речовин, заспокійливо діє на нервову систему, а також допомагає в боротьбі з вірусами й мікробами. Корисно вживати проростки квасолі в період різних епідемій, а також для профілактики атеросклерозу та цукрового діабету.
Проростки сої багаті на вітаміни групи В, вітамін С і каротин, клітковину, численні корисні макро- та мікроелементи й незамінні амінокислоти. Цей скарб нормалізує обмін речовин, стимулює роботу головного мозку і нервової системи, захищає від серцево-судинних та онкологічних захворювань, хвороб печінки і підшлункової залози. Рекомендують заживати пророщену сою для боротьби з авітамінозом.
Пророщене насіння гарбуза багате передусім на цинк, воно корисне при стресах, сприяє стимуляції розумової активності, покращенню пам’яті. А ще цинк поліпшує репродуктивні функції. Зокрема, підвищує потенцію.

Як правильно вживати пророщене насіння та паростки?
Молоді пагонці втрачають цілющі властивості вже через 20 хвилин після зрізання. Що ж до пророщених зерен і насіння, то їх можна зберігати в холодильнику не більш як дві доби. Їх не рекомендують термічно обробляти. Найкраще споживати 50–100 г на день.
Ми можемо скаржитися на те, що пророщені злаки несмачні. Тож для поліпшення їхніх смакових якостей проростки можна подрібнювати і додавати в різні страви. Можна готувати з них з суміші, додавши горіхи, мед, свіжі або сушені фрукти. Зелені паростки використовують як компонент для салатів.
Проте вживати пророщені злаки і боби протипоказано при загострених станах хвороб травного тракту, а також дітям та літнім людям.

 
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 31/01/2011, 11:15 | Сообщение # 3
Группа: Видалені





Як уберегти дитину від застуди

У зв’язку з несподіваним різким похолоданням і тим, що наші комунальні служби не встигають вчасно обігріти будинки, ризик дитячих захворювань збільшується як ніколи. Передусім це стосується малюків, які цілий день сидять у холодних садках та школах. До вашої уваги – прості поради, що дозволять уберегти дитину від застуди.

1. Найдієвіший засіб, який рекомендують усі медсестри у дитсадках, – змащувати носик дитини оксоліновою маззю, бодай не запобігти, то принаймні зменшити ризик захворювання малюка.
2. Дітям треба більше гуляти, оскільки ризик підхопити якийсь вірус у приміщенні набагато вищий, ніж на свіжому повітрі.
3. Привчіть дитину мити руки, до того ж не тільки після туалету. І що частіше вона це робитиме, то більш імовірно, що малеча менше хворітиме.
4. Загартовуйтеся, привчайте дитину до не дуже високої температури повітря удома, наприклад, удень вона не має перевищувати +21...+22 °С, а вночі – +17...+18 °С. Річ у тім, що за дуже високої температури повітря стає сухішим, що може призвести до пересихання слизової носоглотки, і як наслідок – знизити опірність до хвороб.
5. Коли виходите на прогулянку, не вкутуйте малюка, бо він, активно рухаючись, тільки прітиме, що збільшує імовірність захворювання.
6. Не допускайте, щоб у дитини були мокрі ноги.
7. Привчіть малюка пити не звичайний чай, а спеціальні трав’яні відвари, або ж із малиновими або смородиновими гілочками.
8. Коли вже так сталося, що ваш малюк застудився і в нього піднялася температура, не поспішайте її збивати, оскільки це відповідь організму на вірус. Дайте йому самому перебороти інфекцію. Температуру потрібно збивати, тільки якщо вона сягає 38–38,5 °С. Висока температура стимулює вироблення імунітету.

 
ir71Дата: Понеділок, 31/01/2011, 11:16 | Сообщение # 4
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (котяра)
Як уберегти дитину від застуди

Ой як то важко все зробити...Таню, дякую за цінні поради,вони так зараз необхідні


 
AntaliaДата: Вівторок, 01/02/2011, 12:45 | Сообщение # 5
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline


ЗНАЧЕННЯ ХАРЧОВОЇ СОДИ
1. Смак соди, розчиненої в молоці, знайомий з дитинства кожному. І до цього
день це кращий засіб для пом'якшення кашлю - сода чудово розріджує
мокротиння. Лікарі рекомендують розвести одну чайну ложку соди в киплячому
молоці і приймати на ніч.

2. Тим, хто не любить або не переносить молоко, при кашлі допоможуть
інгаляції з содовим розчином - столова ложка на літр окропу.

3. Ніщо так добре не знімає біль у горлі, як полоскання розчином
питної соди - дві чайні ложки на склянку теплої води. Полоскати треба
п'ять-шість разів на день. Сода зволожує слизову оболонку горла, тим
самим зменшуючи першіння.

4. Справитися з нежитем допоможе закапування в ніс содового розчину.
При рясних виділеннях раджу робити промивання - закапайте в ніс
кілька піпеток розчину, а через хвилину очистіть його від слизу.
Процедуру треба повторювати два-три рази на день.

5. При кон'юнктивітах допомагають багаторазові промивання очей розчином
соди. Тільки пам'ятайте, що однією ваткою можна користуватися лише один
разів.

6. Який хворий на виразку шлунку не вдавався до соді, щоб позбутися від болю, та
печії? Вона нейтралізує надлишок кислоти в шлунку, і поліпшення
настає за лічені хвилини. Тому сода довгі роки була основним
ліками від виразкової хвороби. Проте часте її застосування дає
зворотний ефект: виділення кислоти збільшується. Крім того, при
взаємодії кислоти з содою виділяється вуглекислий газ, який
бомбардує стоншену стінку шлунка, що може привести до прориву
виразки. Тому соду слід використовувати тільки коли під рукою немає
інших ліків.

7. Сода здавна застосовується в медицині як антиаритмічний засіб.
Раптовий напад серцебиття можна припинити, прийнявши половинку чайної
ложки.

8. Допомагає сода і при гіпертонії: завдяки посиленому виведенню
рідини і солей з організму вона знижує артеріальний тиск.
Половина чайної ложки, прийнята разом з ліками, дозволяє
зменшити їх дозу.

9. Сода - дуже ефективний засіб проти захитування в транспорті.
Головне - не забути взяти із собою в дорогу порошок.

10. Якщо хтось обпечеться кислотою, то її можна вмить
нейтралізувати содовим розчином.

11. Сода - засіб першої допомоги при важких травмах, великий
крововтраті, отруєннях, що протікають з багаторазовою блювотою і проносом,
тривалої лихоманці з проливними потами. Щоб заповнити втрату
рідини, треба приготувати содово-сольовий розчин. Рецепт простий:
половину чайної ложки соди і чайну ложку солі розвести в одному літрі
теплої кип'яченої води. Давати по 1 столовій ложці кожні п'ять хвилин.

12. Не обійтися без соди і хворим з панарицием - гнійним запаленням
пальця. Лікування починайте, як тільки з'явиться пульсуючий біль.
Приготуйте міцний содовий розчин: дві столові ложки соди на півлітра
гарячої води. Опустіть туди палець і потримайте хвилин двадцять. Робіть
це три рази на день - і запалення обов'язково розсмокчеться.

13. Полоскання рота з содою добре знімає зубний біль. Особливо
ефективно воно при флюсі (запаленні окістя). Приготувавши гарячий
содовий розчин, полоскайте їм рота 5 - 6 разів на день. Іноді це
дозволяє уникнути хірургічного лікування.

14. Сода - відмінне косметичний засіб. Змішавши її з мильною
стружкою, протирайте цією сумішшю обличчя двічі на тиждень. Вона добре
допомагає при юнацьких вуграх, очищаючи шкіру від відмерлих клітин та
відкриваючи пори особи.

15. Сода може замінити відбілювальні зубні пасти. Вмочивши в неї ватку,
потріть зуби, поки не видалите жовтий наліт. Результат видно навіть після
однієї такої чистки.

16. Не перешкоджаючи виділенню поту, сода нейтралізує його кисле середовище. А
як відомо, саме в ній бурхливо плодяться бактерії, які і додають
поту неприємний запах. Тому в літній час вранці корисно протирати
пахвові западини ваткою, змоченою у розчині соди - запаху не буде
весь день.

17. Содовий розчин допомагає позбутися від наслідків укусів комах.
Якщо кілька разів на день змащувати їм місце укусу, то печіння і свербіж
зникнуть. Крім того, сода запобігає потраплянню мікробів у ранку.

18. Після трудового дня зняти втому і набряклість ніг допоможуть ножні
ванни з содою: п'ять столових ложок на десять літрів теплої води.
П'ятнадцять хвилин - і ви зможете танцювати до самого ранку!

Прикрепления: 6166837.jpg (96.3 Kb) · 3733130.jpg (13.5 Kb)


Сообщение отредактировал Antalia - Вівторок, 01/02/2011, 12:50
 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 08/02/2011, 23:40 | Сообщение # 6
Группа: Видалені





РЕЦЕПТИ НА РІЗНІ ВИПАДКИ
Апетит у дитини покращить меліса
Настояти чотири чайні ложки меліси лікарської у склянці окропу впродовж чотирьох годин. Давати дитині чотири рази на день по півсклянки. Для смаку можна додати меду, але чай загалом приємний на смак, тож діти не відмовляються його пити.

Від печії – не лише сода
Почищені грецькі горіхи або мигдаль потовкти у ступці. В разі нападу печії – прийняти столову ложку.
Якщо печія повторюється щодено, треба їсти натщесерце гречану кашу, а впродовж дня пити багато води, а також уникати занадто жирної їжі.

Хронічну втому подолає ванна
Теплі ванни допоможуть вашому організмові впоратися із втомою. Температура води повинна бути не вищою за 37-38 градусів. Приймати ванну треба перед їжею або через 1,5-2 години після неї. Час перебування у воді – 20-25 хвилин. Добре, якщо вода не сягатиме області серця. Не слід приймати ванни щодня.
Із хронічною втомою допомагають впоратися також настої трав. Столову ложку звіробою залити склянкою окропу і настояти, закутавши, 30 хвилин. Процідити і приймати по третині склянки тричі на день. Курс лікування – 2-3 тижні.
Залити 10 г сухого подрібненого листя подорожника склянкою окропу і настояти 30 хвилин. Процідити і приймати по дві столові ложки тричі на день за 20 хвилин до їжі. Курс – 2-3 тижні.
Проти всіх видів глистів

Чимало батьків відмовляються виганяти гельмінітів у дітей за допомогою медичних препаратів. Адже ці таблетки мають досить високу токсичність. Тим часом народних засобів проти глистів – незліченна кількість. Чимало варіантів пропонує відомий лікар народної медицини Наталя Земна (Зубицька). Вона наголошує, що починати лікування від глистів слід тоді, коли місяць іде на спад, тобто має форму літери «С». І в жодному разі – не за повного місяця, інакше паразити можуть виходити через рот – це не лише неприємно, а й небезпечно, бо дитина може задихнутися.
ВИШНІ
Дуже простий метод лікування – вишнями. Ось тільки доступний він лише тоді, коли ці плоди у свіжому вигляді, тобто влітку. Щоранку натщесерце треба з’їдати склянку вишень. Курс лікування триває тиждень, потім – тижнева перерва, і ще один курс.
ЦИБУЛЯ
Цей засіб Наталя Земна вважає найбільш ефективним проти гостриків та аскарид. Готують і вживають його так. Цибулину середнього розміру подрібнити, залити склянкою окропу і залишити на 8-12 годин, тобто найкраще – на ніч. Пити по півсклянки вранці натщесерце та увечері перед сном. Курс лікування – 4-7 днів. За десять днів повторити.
НАСІННЯ ГАРБУЗА
Цим засобом виганяють великих стьожкових гельмінітів.
Дві столові ложки сирого гарбузового насіння почистити від твердої шкірки (зелена плівка повинна залишитися) і з’їсти натщесерце. Через годину прийняти проносний засіб. Для дітей це може бути сливовий сік.
ВОЛОСЬКИЙ ГОРІХ
Актуальні зараз природні ліки з горіхів ефективні проти майже всіх видів глистів – як круглих, так і пласких.
Ядра горіхів розмішують з медом і їдять натщесерце стільки, скільки смакує. Курс лікування – до покращення стану.
ХРІН
Небезпечними та поширеними паразитами є лямблії, – наголошує Наталя Земна, а вони паразитують у печінці та жовчному міхурі. Вигнати їх можна за допомогою хрону.
Хрін натерти, вичавити сік. Одну чайну ложку цього соку розчинити у склянці води. Випити за три прийоми, за годину до вживання їжі.
ПИЖМО
Виганяє паразитів з печінки також пижмо.Звечора покласти у термос дві столові ложки подрібненої трави пижма і залити двома склянками окропу. Настоювати до ранку, вранці процідити. Розділити на чотири частини і пити за годину до їжі.
СУМІШ РОСЛИН
Треба взяти в однаковій кількості такі висушені рослини: ромашку, пижмо, полин, золотисячник, цмин пісковий, крушину. Столову ложку суміші залити склянкою окропу, поставити на водяну баню або на слабкий вогонь на п’ять хвилин, охолодити і процідити. Пити по півсклянки вранці натщесерце та ввечері перед сном.
ДИНЯ І МОРКВА
Зважаючи на те, що більшість дітей неохоче вживають різноманітні несмачні настої та ліки, Наталя Земна пропонує альтернативне лікування – соками. Так, упродовж семи днів треба давати дитині диневий сік по склянці натщесерце. Потім зробити тижневу перерву і давати так само сік моркви.

Поради Наталі Земної.

 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 08/02/2011, 23:40 | Сообщение # 7
Группа: Видалені





- Корисно вживати зернята, які повинні бути сухими, але не смаженими, з терміном збереження не більше 2-х років. Кількість споживання залежить від віку: 3-4 роки – 75 г, 5-6 років – 100 г, 10 років і старше – 150-200 г, дорослим – до 3 склянок на день, які розділяють на 3 порції і приймають за годину до їди. Після прийому останньої порції зернят через два тижні дають проносне із засобів фітотерапії.
- Настоянка з гарбуза: 500 г нечищених від лушпиння зернят подрібнюють на м’ясорубці, заливають 5 склянками теплої кип’яченої води і випарюють без кипіння на слабкому вогні, доки не залишиться майже половина рідини. Знімають з поверхні ложкою шар олії, проціджують. Приймають дозами, за
знченими попередньо.
- Допомагає свіжоприготовлений сік із моркви. Пити його дорослим натщесерце по 100-200 мл, дітям– по 1-2 столові ложки вранці та ввечері як легкий проносний засіб.
- Зрілі ядра горіхів настоюють у вині і приймають всередину для виведення глистів: 1 ст. л. подрібнених ядер настоюють 10-20 днів у склянці виноградного вина і приймають по 1-3 столові ложки настоянки 3-5 разів на день до їди.
 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 08/02/2011, 23:44 | Сообщение # 8
Группа: Видалені





Зміцнюємо імунітет зборами та сумішами
Звіробій – 100 г, ромашка – 100 г, безсмертник – 100 г, березові бруньки – 100 г.

Увечері столову ложку суміші залити 0,5 л окропу, настояти у термосі 3-4 години. Процідити через тканину і відтиснути. Пити перед сном одну склянку з медом за 30 хвилин до їжі. Так робити щодня, доки не закінчиться суміш.

По 300 г почищених грецьких горіхів, кураги, родзинок, 2 лимона, 300 г меду.

Горіхи, сухофрукти та лимони разом зі шкіркою перемолоти на м’ясорубці і перемішати. Перекласти у баночку і вживати по 1-2 чайні ложки на день. Зберігати у холодильнику.

500 г меду, 500 г вершкового масла, 200-300 г подрібнених горіхів (грецьких або лісових), 100-150 г квіткового пилку.

Всі інгредієнти ретельно перемішати до отримання однорідної кашоподібної маси. Вживати по 1 столовій ложці тричі на день із теплим або гарячим молоком.

Мед травневий – 625 г, алое – 375 г (п’ятирічної давнини, до зрізування листя не поливати 7 днів), вино «Кагор» – 500 г.

Листя алое подрібнити на м’ясорубці, змішати з медом і вином, настоювати суміш у прохолодному місці 5 днів. Вживати перші 5 днів по чайній ложці тричі на день, наступні дні – по столовій ложці тричі на день за годину до їжі. Курс лікування – 1,5 місяця.

 
AntaliaДата: Середа, 09/02/2011, 00:26 | Сообщение # 9
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Цікава інформація. Дякую, Таня.
 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 09:53 | Сообщение # 10
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Лікування картоплею

Картопля не лише поживний, а й цілющий продукт. З ним ми
отримуємо велику частину вітаміну С: 250-300 г картоплі містять добову
норму цього вітаміну та 5 норм вітаміну Р, який підтримує
непроникність капілярів, зменшує їх ламкість і попереджає
кровотеча. Взаємодія цих двох вітамінів забезпечує профілактику
ревматизму, туберкульозу, цукрового діабету, капілярних крововиливів
токсичного походження.
Найбільше вітамінів міститься в бульбах восени і в молодому
картоплі. Потім при зберіганні вміст вітамінів знижується до 30% від
вихідного.
Картопля вважають незамінним засобом для підтримки здоров'я серця
і при його лікуванні. Зміст великої кількості калію (560 мг /%), а також
вітамінів В1 і P робить цей продукт здатним запобігати депресії,
поганий настрій, безсоння, втома. Людина стає більш
життєрадісним.
Калій зміцнює артерії. В картоплі переважають лужні елементи, що
дуже важливо для підтримки кислотно-лужної рівноваги в організмі.
Харчові волокна, яких в бульбах багато, виводять з організму надлишок
холестерину, солі важких металів, нітрати, грибки і паразитів. Вони
допомагають нашому організму боротися за чистоту внутрішнього середовища. Відомо,
що при тривалому недоліку харчових волокон розвивається рак кишечника.
Білки картоплі - з багатим набором незамінних амінокислот. Всі
зазначені вище фактори дають лікувальну силу нашого другого хліба.


 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 09:54 | Сообщение # 11
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Аритмія миготлива . Атеросклероз. Сирі добре вимиті і тонко
очищені бульби вживають по 150-200 г 1-2 рази на день.

Артрит. Індуси стверджують, що кращий засіб проти артриту -
неочищений бульба картоплі, який прикладають до хворого місця. Як
тільки картопля стане твердим або дуже м'яким, його замінюють новим.
Якщо погано згинаються коліна, рекомендують на ніч обкладати їх дрібними
бульбами картоплі і прибинтовують. Корисно також пити відвар, в якому
варилася картопля, і з'їдати щодня одну сиру картоплину з шкіркою,
дрібно натерту на тертці
.
Астма бронхіальна. При нападах її потрібно, сховавшись, дихати над
гарячим потовченим картоплею, звареним в мундирі. Разом з тим пити частіше
гарячий брусничний чай з листя або ягід. Як стане легше дихати, лягти в
ліжко і добре сховатися. Напади стають рідше і проходять легше. При
цьому ще рекомендується кожен день пити по 1 склянці напару листя кропиви,
заварюючи 1 чайну ложку на 1 склянку окропу.

Бронхіт. Зварений у шкірці картоплю потовкти гарячим, додати 1
столову ложку рослинної олії і 3 краплі йоду. Покласти компрес на
груди і на горло. Тримати, поки не охолоне. На додаток пити сік моркви з
молоком, взяті в рівних кількостях.

Гастрит з підвищеною кислотністю. Лікують картопляним соком. Для цього
дрібно натертий картопля віджимають і приймають сік по 2-3 столові ложки
перед їжею за 15 хвилин 3 рази на день. Вміщені в картоплі крохмаль і
глікозид обволікають і захищають слизову поверхню шлунка. Краще брати
червоні та рожеві сорти картоплі.

Геморой. Навіть застарілу хворобу успішно лікують картопляними свічками.
З здорового сирої картоплі червоних сортів роблять свічки довжиною 3 см,
діаметром 0,8 см і вводять в пряму кишку на ніч. Курс лікування 15-20 днів.
Можна одночасно приймати всередину сік сирої картоплі.

Головні болі. Пити за півгодини до їди 3 рази на день по півсклянки
картопляного соку. Картоплю труть разом зі шкіркою, попередньо
ретельно вимивши і витерши його. Віджатий сік готують тільки на один прийом. Для
наступного прийому роблять свіжий.

Гіпертонія. Їдять печена картопля разом зі шкіркою. І п'ють сік, як
при головних болях.


 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 09:55 | Сообщение # 12
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Діабет цукровий. П'ють картопляний сік починаючи з 1 / 4 склянки і доводять
поступово до 1 склянки 2-3 рази на день за 20 хвилин до їжі. Знижується
вміст цукру в крові.

Шлунково-кишковий тракт. При поганій його роботі, що супроводжується
печією, утворенням газів, а також диспепсії, порушенні травлення
застосовують наступний сибірський рецепт.
Один стакан соку картоплі випивають вранці натщесерце і лягають на півгодини
в ліжко. Через годину снідають. Так робити 10 днів, потім 10 днів перерва.
Повторити два курси.

При печії допомагають висушені і стерті в порошок квітки картоплі.
Порошок приймають натщесерце на кінчику ножа
.
Запор. Сік свіжої картоплі приймати по півсклянки за 15 хвилин до їжі
3 рази на день.

Зуби зміцнює вживання сирої картоплі.

Інтоксикація - зв'язування та виведення з організму отруйних продуктів:
солей важких металів, радіонуклідів, промислових отрут. Приймати по
150-200 г сирого картоплі 1-2 рази на день натщесерце.

Ожиріння. Лікують так само.

Опіки. Прикладають терту картоплю, міняючи пов'язку 3 рази на день.

Відкладення солей з болями. Промити 1 кг картоплі і разом зі шкіркою
порізати на шматочки 3-5 мм завтовшки - чим тонше, тим краще. Залити 3
літрами окропу і варити на слабкому вогні без солі до готовності.
Додати подрібнену траву кропу, коріандру, петрушки і селери. Є в
протягом 10 днів тільки ця страва. Болі пройдуть.
Другий рецепт. Натерти картоплю на тертці. Додати 1 чайну ложку
гасу. Розмішати. Прикласти на лляному матеріалі до хворого місця. Зверху
укрити, як компрес. Тримати 2 години. Процедуру проводити щодня, поки не
пройде біль.

Камені в нирках і сечовому міхурі . При нападах болю зробити на 20 хвилин
ванну з польового хвоща. Перед ванною випити 1 склянку напару з польового
хвоща (2 чайні ложки трави на 1 склянку окропу, настояти 20 хвилин). Зварити
картопля в шкірці, потовкти і обкласти хворі місця після ванни гарячим
картоплею, покладеним в мішок. Потрібно, щоб тепло було сире. На картоплю
покласти грілку.

Кашель хронічний. Взяти середнього розміру одну картоплину, 1 яблуко,
1 цибулину і варити, поки обсяг води не википить наполовину. Пити 3 рази в
день по 1 столовій ложці.
Другий рецепт . Відварити картоплю в мундирі, потовкти його в тій же
воді, додати 3-5 крапель очищеного скипидару або 10-20 крапель
евкаліптової олії. Сховавшись, дихати над цією сумішшю, обов'язково закривши
очі, протягом 10 хвилин.


 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 09:56 | Сообщение # 13
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Міома матки . Вранці натщесерце приймати по півсклянки свіжоприготованого
соку рожевих сортів картоплі. Пити щодня протягом півроку. Потім
зробити на 4 місяці перерву і лікування повторити.

Мастит. Картопляний крохмаль у суміші з рослинною олією використовують в
як мазь. Міняти пов'язку 2 рази на добу. Робити так до повного
лікування.

Панкреатит. Щодня вранці і ввечері за 2 години до їжі випивати 100-200
мл свіжоприготованого соку і через 5 хвилин випити свіжого домашнього
кефіру. Картопля рожевого кольору терти, не знімаючи шкірки. Курс лікування 15
днів, потім зробити перерву на 12 днів. Провести 3-4 курсу.
Нещодавно було встановлено, що сік бульб свіжої картоплі посилює
ферментативну секрецію підшлункової залози.
Увага! Приготовлений сік картоплі, який застосовується для лікування всіх
зазначених у цьому розділі хвороб, має стояти не більше 10 хвилин.

Пітливість. При великій пітливості вживати сиру картоплю, хоча б
по одному середні бульби на день натщесерце.

Рак. При злоякісних новоутвореннях застосовують у народі частини
картоплі, які містять соланін. Лікують рак у початковій стадії.
Довгі паростки картоплі розрізати на дрібні часточки по 0,5 см і сушити
в темному провітрюваному приміщенні. У скляний посуд покласти 200 г цих
паростків, залити 200 мл 70%-го спирту, щільно закрити, настоювати в темному
місці 8 днів, періодично струшуючи вміст, процідити, віджати сировину.
Зберігати в темному прохолодному місці. При онкологічних захворюваннях різної
локалізації приймати 3 рази на день за 30 хвилин до їжі (у 1 / 2 склянки теплої
води капати настоянку, починаючи з 1 краплі, довести прийом до 25 крапель і в цьому
кількості приймати їх і далі).
Квітки картоплі висушити в тіні, 1 столову ложку квіток заварити в
0,5 л води, кип'ятити, наполягати в гарячому місці 3 години. Приймати по 1 / 2
склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їжі при злоякісних
новоутвореннях різної локалізації. Курс лікування - 4 л настою.

Стенокардія. Вживати по 150-200 г сирого картоплі 2 рази на день
натщесерце. Як доступний і багате джерело калію картопля потрібно вживати
і при інших серцевих захворюваннях, оскільки він нормалізує обмінні
процеси в серцевому м'язі.

Судоми. Хворобливі м'язові судоми бувають від втрати калію. Включаючи
в раціон більше картоплі, можна швидко від них позбавитися.

Тахікардія. Її лікують, як стенокардію.

Тріщини на підошвах ніг. Взяти по жмені свіжих картопляних очищень і
насіння льону. Залити 0,5 літра води і варити до утворення густої кашки. У
цієї теплої каші потримати ноги 15-20 хвилин. Потім обполоснути в теплій
воді, зняти загрубевшую шкіру по краях тріщин і змазати їх йодною настойкою.
Потім по всій ступні втерти крем. Крім того, потрібно збагатити свій раціон
продуктами, що містять вітаміни А, В і С. Тріщини можна також змащувати
картопляним соком у суміші з молоком.

Втома і перевтома. Пити воду, в якій варилася картопля в
мундирі, по 1 склянці 3 рази на тиждень.

Фурункули. Накладають компреси з тертої картоплі. Пов'язку міняти не
менше 5 разів на добу.

Шлаки. Картопля служить гарним засобом очищення від них. При
поліартритах потрібно вживати по 2-3 кг картоплі, звареного з шкіркою в
великій кількості води. Бульби розминають у відварі і їдять. Лікування проводять
3 дні. У цей час ніякої іншої їжі не приймають.

Екзема, також рожа, дерматит, грибкове ураження шкіри. Половину
склянки свіжої кашки картоплі змішують з 1 десертною ложкою меду.
Прикладають на хворе місце на 2 години кожен день.

Виразка шлунка та дванадцятипалої кишки. Приймають картопляний сік 2
рази на день - вранці та в обід по півсклянки за 20 хвилин до їжі. Перший курс
лікування 2-3 тижні. Тиждень - перерва. І ще курс - на 2-3 тижні. Зазвичай при
такому лікуванні виразка зникає.


 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 10:00 | Сообщение # 14
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
ЛІКУВАННЯ Топінамбуром

Топінамбур, або земляна груша, за системою обробітку такий же, як
картоплю. За хімічним складом дещо відрізняється. Топінамбур містить
інсулін, який зі своїми похідними здатний виводити з організму солі
важких металів, отрути і радіоактивні речовини.
У бульбах цієї культури багато вітаміну В2 (рибофлавіну). А цей вітамін
стимулює виробництво енергії в клітинах тіла. Особливо важливо мати
достатню його кількість при психічних і фізичних перевантаженнях.

Анемія. П'ють настій з квіток топінамбура. 1 столову ложку заварюють
у 3 склянках окропу, настоюють 8 годин. Приймати по півсклянки 3-4 рази на
день за 15 хвилин до їжі.

Атеросклеро
з. Вживання в їжу бульб попереджає розвиток цієї
хвороби. Корисний топінамбур і проти тромбозів.
Діабет цукровий. Вживають розтерті бульби з додаванням цибулі і
рослинного масла.

Відкладення солей у суглобах. Подрібнити 2 кг листя і стебел, скласти
в 5-літрову каструлю, залити водою і кип'ятити півгодини. Відвар вилити у ванну
і розбавити гарячою водою 1:7. Приймати ванну протягом 15 хвилин. Після
ванни 1-2 години полежати в теплому ліжку. Курс лікування - 20 ванн,
прийнятих за 1-й в день. Цей спосіб добре допомагає і від радикуліту.
Другий рецепт. Один кілограм сирих бульб або 400 г сушених залити в
5-літровій каструлі водою і кип'ятити 15 хвилин. Далі процедура така ж, як
і в першому рецепті, роблять перерву в лікуванні через 20 ванн на 15 днів і
проводять ще один курс.
Таке лікування розсмоктує навіть шишки на суглобах.


 
ОляДата: Неділя, 06/03/2011, 10:01 | Сообщение # 15
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Ого, скільки про картоплю! surprised
 
Кулінарний форум » Я-Жінка » Наше здоров"я » Будьмо здорові!!!!!!!!!!!
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024