В гості до Ірини
 Прикрашаємо торти.Обговорюємо,критикуємо Тема 3 - Сторінка 175 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Прикрашання тортів. » Показуємо наші роботи,обговорюємо.Галарея тортів » Прикрашаємо торти.Обговорюємо,критикуємо Тема 3 (Наші чудові торти)
Прикрашаємо торти.Обговорюємо,критикуємо Тема 3
ir71Дата: Середа, 20/03/2013, 11:01 | Сообщение # 2611
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Тепер напишу кілька своїх рецептів мастик для квітів.Це провірені рецепти

КВІТКОВА ПАСТА (ПАСТА ДЛЯ ПЕЛЮСТКІВ GUM PASTE)

400 г цукрової пудри(дрібного помолу)
50 г кукурудзяного крохмалю
3 ч.ложки камеді (винний камень) можна лимонну кислоту але на половину
5 ч.ложки холодної води
2 ч.ложки порошку желатину
3 ч.ложки кулінарного жиру(пальмова олія або смалець білий без запаху)
2 ч.ложки рідкої глюкози
1 великий яєчний білок

Така паста потрібна для виготовлення дрібних квітів і листя. Не так вже й складно зробити цю пасту самому. Для того щоб вона вийшла не гірше готової, вам буде потрібно тільки електричний міксер.

1. Просіяти цукрову пудру і кукурудзяний крохмаль в посудину від вашого міксера, додати туди ж камедь і підігріти. Зробити це можна різними способами: металевий або скляний посуд - в слабо розігрітій духовці або поставивши його в каструлю з гарячою водою. У будь-якому випадку слід прикрити посудину чистим чайним рушником, щоб не допустити пересихання складових і утворення скоринки. Перед збивання слід нагріти також і насадку міксера. Не потрібно нагрівати складові занадто сильно, вони повинні бути просто теплими.
2. Відміряти воду в чашку і додати туди желатин. Залишити на кілька хвилин, щоб желатин встиг "набрякнути".
3. Підігріти желатин, поставивши для цього чашку в гарячу воду і потримавши до тих пір, поки він не стане рідким і прозорим.
4. Додати в желатин жир і рідку глюкозу і розмішувати, поки жир не розплавиться. Для того щоб рідка глюкоза не прилипала, відмірювати її ложкою, змоченою у воді.
5. Додати желатинову суміш і яєчний білок до підігрітим сухим складовим і збити на малій швидкості до повного перемішування.
6. Переключити міксер на повну потужність і збивати, поки паста не стане білою і тягнеться.
7. Вийняти пасту і негайно перекласти в поліетиленовий пакет. Покласти разом з пакетом в невелику пластмасову посудину з кришкою і поставити на 24 години в холодильник, щоб паста "дозріла". Для того щоб згодом вам було зручніше працювати з пастою, розділити її перед заморожуванням на невеликі шматочки.


 
ir71Дата: Середа, 20/03/2013, 11:04 | Сообщение # 2612
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Еластична цукрова мастика

Еластична цукрова мастика для прикраси тортів, виконана за цим рецептом, використовується для покриття підстави тортів з бісквітів круглої або прямокутної форми.

Інгредієнти для еластичної цукрової мастики (на 1200 г готової мастики)
Вода 80 мл
Желатин 7 г
Глюкоза (продається в аптеках) - 2 ст.ложки
М'який маргарин - 1 ст.ложка
Цукрова пудра 1 кг

Технологія приготування цукрової мастики
Залити желатин водою і залишити на 40 хвилин для набухання.

Нагріти желатин на водяній бані, коли розчиниться, додати до желатину маргарин і глюкозу.
Все добре перемішати.

Перелити в іншу ємність і залишити охолоджуватися.

Додати трохи цукрової пудри в охолоджену масу, почати перемішування, і продовжувати додавати потроху цукрову пудру.

Коли маса стане досить густою, щоб її можна було вимішувати. Викласти на обробний стіл. Попередньо, на обробному столі насипати гірку з цукрової пудри, в центрі гірки зробити поглиблення, в яке і викласти мастику.

Вимішувати мастику в цукровій пудрі до тих пір, поки вона не набуде еластичну консистенцію.
Підготувати цукрову еластичну мастику можна заздалегідь, вона добре зберігається в герметично закритих поліетиленових пакетах.


 
ir71Дата: Середа, 20/03/2013, 11:05 | Сообщение # 2613
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Мастика на меді і гліцерині

2 ст. лож холодної води
1,5 ч. лож. желатину
1,5 ст. л. рідкого меду, краще липового (щоб мастика була білою)
2 ч. лож. гліцерину
450 гр. пудри
1 ст. л лимонного соку
замочити желатин на 30 хвилин, поставити на парову баню воду + желатин, коли розтане, додати мед і гліцерин, все перемішати і зняти з вогню, охолодити до теплого і влити в пудру, добре вимісити і готово. Руки перед цим добре змастити жиром, щоб не липло до рук.
Гліцерин можна замінити рослинним маслом,олією


 
КсюшаДата: Середа, 20/03/2013, 12:14 | Сообщение # 2614
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
ir71, Дякую Іринко за таку цікаву інформацію

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
оксанкаДата: Середа, 20/03/2013, 12:19 | Сообщение # 2615
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
ir71, чудова  інформація.  думаю  з  часом  пригодиться:poceluy-267:



Сообщение отредактировал оксанка - Середа, 20/03/2013, 12:19
 
ЛесяДата: Середа, 20/03/2013, 12:23 | Сообщение # 2616
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Цитата (masik)
В мене така боксерська рукавицяПрикрепления: 3696776.jpg(43Kb)
Поставила на піднос рукавицю і видає за торт, podmigivaniya-118 Суперська


 
КсюшаДата: Середа, 20/03/2013, 12:26 | Сообщение # 2617
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
masik, яка ж то класна,ти що у Кличків попросила.Супер тортик

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Зоряна9810Дата: Середа, 20/03/2013, 12:33 | Сообщение # 2618
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата (masik)
В мене така боксерська рукавиця
da-38 da-38 da-38


 
_uliana_88Дата: Середа, 20/03/2013, 13:07 | Сообщение # 2619
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
masik, супер, дуже класно вийшло!!! da-38 da-38 da-38
 
LILEJAДата: Середа, 20/03/2013, 13:45 | Сообщение # 2620
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
masik, кого зібралася побити, що рукавиці прикупила?  podmigivaniya-118
ir71, велике дякую за таку безцінну інформацію.  obyatiya-87


 
Olena87Дата: Середа, 20/03/2013, 14:13 | Сообщение # 2621
Olena87
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
masik, Ух ти! яка класнюча рукавиця!!! Як справжня!!!Молодець!!!
 
IraДата: Середа, 20/03/2013, 14:29 | Сообщение # 2622
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
masik, класна рукавиця da-38 da-38 прямо як справжня!!!!!!!
ir71, дякую за корисні рецепти.


 
ЛесяДата: Середа, 20/03/2013, 15:15 | Сообщение # 2623
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Я теж покажу над чим плакала два дні
Прикрепления: 9311430.jpg (34.0 Kb)


 
IraДата: Середа, 20/03/2013, 15:20 | Сообщение # 2624
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Леся
Цитата (Леся)
над чим плакала два дні
я б плакала довше....
Але все вийшло просто чудово!!!!! Торт такий величезний то треба було добре попотітибіля нього. А підставку ти сама робила,читам також торт?


 
КсюшаДата: Середа, 20/03/2013, 22:15 | Сообщение # 2625
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Леся, красота а я б за таке взагалі не взялась для мене то щось з вищої математики,а ти молодець і все в тебе вийшло ідеально.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Кулінарний форум » Прикрашання тортів. » Показуємо наші роботи,обговорюємо.Галарея тортів » Прикрашаємо торти.Обговорюємо,критикуємо Тема 3 (Наші чудові торти)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024