Прикрашаємо торти.Обговорюємо,критикуємо Тема 3
| |
ir71 | Дата: Середа, 20/03/2013, 11:01 | Сообщение # 2611 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Тепер напишу кілька своїх рецептів мастик для квітів.Це провірені рецепти
КВІТКОВА ПАСТА (ПАСТА ДЛЯ ПЕЛЮСТКІВ GUM PASTE)
400 г цукрової пудри(дрібного помолу) 50 г кукурудзяного крохмалю 3 ч.ложки камеді (винний камень) можна лимонну кислоту але на половину 5 ч.ложки холодної води 2 ч.ложки порошку желатину 3 ч.ложки кулінарного жиру(пальмова олія або смалець білий без запаху) 2 ч.ложки рідкої глюкози 1 великий яєчний білок
Така паста потрібна для виготовлення дрібних квітів і листя. Не так вже й складно зробити цю пасту самому. Для того щоб вона вийшла не гірше готової, вам буде потрібно тільки електричний міксер.
1. Просіяти цукрову пудру і кукурудзяний крохмаль в посудину від вашого міксера, додати туди ж камедь і підігріти. Зробити це можна різними способами: металевий або скляний посуд - в слабо розігрітій духовці або поставивши його в каструлю з гарячою водою. У будь-якому випадку слід прикрити посудину чистим чайним рушником, щоб не допустити пересихання складових і утворення скоринки. Перед збивання слід нагріти також і насадку міксера. Не потрібно нагрівати складові занадто сильно, вони повинні бути просто теплими. 2. Відміряти воду в чашку і додати туди желатин. Залишити на кілька хвилин, щоб желатин встиг "набрякнути". 3. Підігріти желатин, поставивши для цього чашку в гарячу воду і потримавши до тих пір, поки він не стане рідким і прозорим. 4. Додати в желатин жир і рідку глюкозу і розмішувати, поки жир не розплавиться. Для того щоб рідка глюкоза не прилипала, відмірювати її ложкою, змоченою у воді. 5. Додати желатинову суміш і яєчний білок до підігрітим сухим складовим і збити на малій швидкості до повного перемішування. 6. Переключити міксер на повну потужність і збивати, поки паста не стане білою і тягнеться. 7. Вийняти пасту і негайно перекласти в поліетиленовий пакет. Покласти разом з пакетом в невелику пластмасову посудину з кришкою і поставити на 24 години в холодильник, щоб паста "дозріла". Для того щоб згодом вам було зручніше працювати з пастою, розділити її перед заморожуванням на невеликі шматочки.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 20/03/2013, 11:04 | Сообщение # 2612 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Еластична цукрова мастика
Еластична цукрова мастика для прикраси тортів, виконана за цим рецептом, використовується для покриття підстави тортів з бісквітів круглої або прямокутної форми.
Інгредієнти для еластичної цукрової мастики (на 1200 г готової мастики) Вода 80 мл Желатин 7 г Глюкоза (продається в аптеках) - 2 ст.ложки М'який маргарин - 1 ст.ложка Цукрова пудра 1 кг
Технологія приготування цукрової мастики Залити желатин водою і залишити на 40 хвилин для набухання.
Нагріти желатин на водяній бані, коли розчиниться, додати до желатину маргарин і глюкозу. Все добре перемішати.
Перелити в іншу ємність і залишити охолоджуватися.
Додати трохи цукрової пудри в охолоджену масу, почати перемішування, і продовжувати додавати потроху цукрову пудру.
Коли маса стане досить густою, щоб її можна було вимішувати. Викласти на обробний стіл. Попередньо, на обробному столі насипати гірку з цукрової пудри, в центрі гірки зробити поглиблення, в яке і викласти мастику.
Вимішувати мастику в цукровій пудрі до тих пір, поки вона не набуде еластичну консистенцію. Підготувати цукрову еластичну мастику можна заздалегідь, вона добре зберігається в герметично закритих поліетиленових пакетах.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 20/03/2013, 11:05 | Сообщение # 2613 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Мастика на меді і гліцерині
2 ст. лож холодної води 1,5 ч. лож. желатину 1,5 ст. л. рідкого меду, краще липового (щоб мастика була білою) 2 ч. лож. гліцерину 450 гр. пудри 1 ст. л лимонного соку замочити желатин на 30 хвилин, поставити на парову баню воду + желатин, коли розтане, додати мед і гліцерин, все перемішати і зняти з вогню, охолодити до теплого і влити в пудру, добре вимісити і готово. Руки перед цим добре змастити жиром, щоб не липло до рук. Гліцерин можна замінити рослинним маслом,олією
|
|
| |
Ксюша | Дата: Середа, 20/03/2013, 12:14 | Сообщение # 2614 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| ir71, Дякую Іринко за таку цікаву інформацію
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 20/03/2013, 12:19 | Сообщение # 2615 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| ir71, чудова інформація. думаю з часом пригодиться:poceluy-267:
Сообщение отредактировал оксанка - Середа, 20/03/2013, 12:19 |
|
| |
Леся | Дата: Середа, 20/03/2013, 12:23 | Сообщение # 2616 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (masik) В мене така боксерська рукавицяПрикрепления: 3696776.jpg(43Kb) Поставила на піднос рукавицю і видає за торт, Суперська
|
|
| |
Ксюша | Дата: Середа, 20/03/2013, 12:26 | Сообщение # 2617 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| masik, яка ж то класна,ти що у Кличків попросила.Супер тортик
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Середа, 20/03/2013, 12:33 | Сообщение # 2618 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (masik) В мене така боксерська рукавиця
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Середа, 20/03/2013, 13:07 | Сообщение # 2619 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| masik, супер, дуже класно вийшло!!!
|
|
| |
LILEJA | Дата: Середа, 20/03/2013, 13:45 | Сообщение # 2620 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| masik, кого зібралася побити, що рукавиці прикупила? ir71, велике дякую за таку безцінну інформацію.
|
|
| |
Olena87 | Дата: Середа, 20/03/2013, 14:13 | Сообщение # 2621 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
| masik, Ух ти! яка класнюча рукавиця!!! Як справжня!!!Молодець!!!
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 20/03/2013, 14:29 | Сообщение # 2622 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| masik, класна рукавиця прямо як справжня!!!!!!! ir71, дякую за корисні рецепти.
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 20/03/2013, 15:15 | Сообщение # 2623 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Я теж покажу над чим плакала два дні
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 20/03/2013, 15:20 | Сообщение # 2624 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Леся, Цитата (Леся) над чим плакала два дні я б плакала довше.... Але все вийшло просто чудово!!!!! Торт такий величезний то треба було добре попотітибіля нього. А підставку ти сама робила,читам також торт?
|
|
| |
Ксюша | Дата: Середа, 20/03/2013, 22:15 | Сообщение # 2625 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Леся, красота а я б за таке взагалі не взялась для мене то щось з вищої математики,а ти молодець і все в тебе вийшло ідеально.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
|