В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Березень » 09

Пиріжки на йогурті

 
 
 
У мене застоявся йогурт в холодильнику і його треба було десь подіти.Тому прийшла у голову думка спекти швидкі пиріжки.
Отже в 450гр цього теплого йогурту розчиняємо 1ст л. цукру та 1\3ч.л. солі.
Додаємо 130 мл олії. Все це нагріваємо і охолоджуємо.
У мисочці розводимо 50г. свіжих дріжджів у 4ст.л. теплої води та додаємо дрібку цукру. Як почнуть "рости", вводимо у йогурт з олією і відразу замішуємо тісто як на пироги. Ставимо в тепле місце, щоб підійшло.
Ліпимо пиріжки і жаримо на олії.Гарно ростуть і пухкенькі в середині.
 
Ось такий нежирний несолодкий йогурт
 
 

 
Начинка може бути з капусти, грибів чи фасольки.

Якщо до тіста додати 1-1,5 стак цукру та ваніль, то з такого тіста будуть надзвичайно смачні пиріжки з яблуками, вишнями, сливками чи маком.

Я жарила на олії,але якщо спекти у духовці то будуть пухкенькі пісні булочки.
 
 

Детальніше  Вівторок | 18:30 |  Коментарів: (7)

Торт трюфельно-чорничний.

Влітку наморозила велику кількість чорниць і тепер приходиться готувати рецепти з використанням ягід.І ось користуючись своїм досвідом по випічці тортів,я придумала власний рецепт цього шоколадного тортика.Смак неймовірний!!!Вологий шоколадний кусочок тортика з ніжною кислинкою ягід,дуже добре смакує з ранковою кавою.

На коржі нам потрібно:
1 плитка чорного шоколаду
130мл кислої сметани
300гр борошна
3ст л какао
1ст л порошку до печива
1 ч л соди(не гасити)
150гр цукру
0.5ст майонезу(жирного)
2 яйця.
150гр води
Крем:
1 стакан домашньої сметани або кондитерських вершків
100гр цукру
1 плитка шоколаду
1 ст ягід(у мене морожена чорниця)
На пропитку:
сік з чорниці+3ст л коняку
абрикосового джему-3-4ст л
На помадку:
50гр масла
2ст л какао
50гр шоколаду
4ст л води

У кастрюльці розтопити у кислій сметані плитку шоколади(до кіпіння не доводити а лише розплавити шоколад!),всипати цукор і добре розмішати до розчинення цукру.
Окремо просіяти борошно з порошком,содою та какао.Білки бити з лимонною кислотою.
Жовтки(2шт) розтерти з майонезом і влити сметану зі шоколадом.Туди ж малими порціями додаємо збиті білки.Легкими рухами вимішуємо.Далі помало підсипаємо борошняну суміш і продовжуємо легко і обережно мішати в одну сторону.При тому підливаючи воду.Тісто нагадує дуже густу сметану.
Виливаємо тісто у підготовлені форми,застелені папером для випічки.Бажано пекти у двох формах-2 коржі,які потім можна ще розрізати на двоє.Має бути 4 коржа.Порція розрахована на тортівницю розміром 22см.

Крем-ганаш.Підігріти вершки(сметану(невелику кількість 100гр))з цукром(до кипіння не доводити)і розтопити плитку шоколади.Дати крему повністю охононути.Збити з вершками(1 стакан)

Збірка.
Корж нижній пропитуємо соком з чорниць та коняком(цукру до смаку),далі промазуємо абрикосовим джемом.Викладаємо крем-ганаш і зверху ягоди.Накриваємо слідуючим коржем і знову повторюємо все з початку.
Готовий торт ставимо охолоджуватись в холод.

Готуємо помадку.Для того масло,шоколад розтоплюємо на газі і вливаємо какао вимішане з водою.Суміш довести до кипіння і остудити.
Охолонувший торт помастити помадкою і прикрасити по бажанню.Смачного!!!

Детальніше  Вівторок | 10:31 |  Коментарів: (6)
Четвер, 25/04/2024, 23:45
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
Статистика

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024