В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Березень » 11

Горіхово-маковий торт

Для двох горіхових коржів необхідно:
- 2 ст. очищених волоських горіхів
- 1 ст. цукру
- 1 ст. борошна
- 3 яйця
- 200 гр. вершкового масла
- 20 гр. сметани
- 0,5 ч. л. соди
Для 1 макового коржа необхідно:
- 0,5 ст. борошна
- 0,5 ст. цукру
- 100 гр. вершкового масла
- 50 гр. маку
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 ч.л. ванільного цукру
- 2 яйця
Для кремовою начинки необхідно:
- 1 банка згущеного молока
- 50 гр. вершкового масла

Готуємо горіхові коржі.
Розм'якшене вершкове масло розтираємо з жовтками і цукром.Добавляем розтерті горіхи і борошно.
Добре все перемішуємо
Білки збиваємо з дрібкою солі в густу піну.
Додаємо до тіста і акуратно перемішуємо зверху вниз.
Випікаємо два горіхових коржа.
Переходимо до приготування макового коржа.
Заливаємо окропом мак.
Масло, цукор і ванільний цукор збиваємо міксером.
Додаємо борошно, розпушувач і яйця і знову все збиваємо. Додаємо запарених мак і знову все перемішуємо.
Випікаємо один маковий корж.
Для приготування крему варимо банку згущеного молока в киплячій воді 3 години,або беремо готове покупне молоко "Іриска". Остуджуємо банку, відкриваємо і змішуємо згущене молоко разом з вершковим маслом.
Готовий торт прикрашаємо меленими горіхами і тертим шоколадом і чим завгодно.
Залишаємо просочитися на ніч ...
І насолоджуємося вранці смачним десертом!


Четвер, 25/04/2024, 05:08
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024