В гості до Ірини
 
Головна » 2011 » Квітень » 26

Пляцок "Квітка ананасу"



Корж:

4 яйця

1 ст. цукру

1 ст. сметани

1,5 ст. муки

1.5ч л розпушувача

1 ст л какао+3 ч л харчового барвника(розвести у 50грам горілки)

Яйця збити з цукром. Додати сметану, просіяну муку з какао, розпушувач. Долити барвник і розмішати все вінчиком. Вилити в форму і пекти при 30 хв.Провірити сухою паличкою на готовність.

Як вистигне розрізати на 2 коржа

Середній корж(мішаний)

6 яєць

1.5 ст цукру

2 ст л муки

2 ст л крохмалю

2 ч л розпушувача

1 ст л оцету

2 ст л какао

Розділити 5 яєць на білки та жовтки.Жовтки збиваємо з 6-м яйцем і половиниою норми цукру.Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо лопаткою.Викладаємо корж у застелену папером форму.

І відразу збиваємо білки з рештою цукром до твердої піни.Всипаємо просіяний з розпушувачем крохмаль і оцет і вимішуємо ложкою.На жовтки у формі даємо трохи какао(просіяти через сито).Поверх жовтків ложкою викладаємо білки і створюємо такі купки(як снігові кульки)але одну біля одної.

Печемо жовто-білий корж до золотистого кольору десь 30хв(духовку не відкривати перші 20хв)

Крем.

... Читати далі »

Детальніше  Вівторок | 19:32 |  Коментарів: (9)

Пляцок "Катрусина доля"




На корж:

250грам сметани(я замінила жирними вершками)

2 яйця

0.5 стак цукру

200грам борошна

1 ч л амоняку(я замінила 1.5 ч л порошку до печива)

Яйця збити з цукром,додати сметану та всипати борошно змішане з порошком.

Нам треба три різні коржі,тому до кожного коржа окремо додаємо різні наповнювачі.

Жовтий корж-цедра з 2-х апельсинів,сік апельсину,на кінчик ножа-кукурми

Білий корж-2 ст л кокосової білої стружки

Темний корж-2 ст л какао.Наверх тіста,яке буде вже у формі додаємо вишні і довільному порядку.

Тісто повинно бути  на вигляд як густа сметана,тому кількість муки регулюйте самі.Якщо загусте то можна долити трохи води.

На крем.

300грам масла

1 пакет готового заварного крему «Полуничний»

600грам рожевого зефіру

Заварний крем зварити згідно інструкції,але на молоці.Масло збити і поступово додавати охолоджений заварний крем.Масу збити до пишності.

Складаємо коржі у довільному порядку.Але на одну прослойку крім крему,ще викладаємо половинки зефіру.Пляцок має просочитися без холодильника 2-3 години,а далі можна охолодити у холоді і нарізати.Смачного!!!!


Рецепт на форму 20см на 30см ... Читати далі »

Детальніше  Вівторок | 19:00 |  Коментарів: (4)
Середа, 24/04/2024, 06:49
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024