Рецепт хороший,провірений.Чебуреки получаються зовсім не жирні,а тісто тонке і хрумке.
Тісто:
борошно - 2 склянки, вода - 3 / 4 склянки, горілка - 1 столова л, 1 яйце, олія - 1 ст л, сіль - 1 / 4 ч.ложки.
Начинка:
фарш - 400г., цибуля – 1шт, кефір (або вода) - 100-125г., сіль, перець, спеції
В окріп додати сіль і олію. Швидко заварити в окропі 2-3 столові ложки борошна, відразу розмішати міксером і дати охолонути. (Заварювання частини борошна зробить тісто м'яким і пластичним)
В холодне тісто додати яйце і горілку, перемішати.
Поступово додаємо борошно і замішуємо міксером, насадкою для густого тіста.
Закінчити вимішування вручну, тісто не повинно липнуть до рук. Накрити тісто і забрати на годину в холодильник.
Готуємо фарш. М'ясо пропустити через м'ясорубку разом з цибулею, додати сіль і спеції, кефір (воду). Добре перемішати.
Скатати з тіста довгу ковбаску, нарізати шматочками, зі шматочків скачати кульки.
З кульки розкатати тонкий коржик, кладемо фарш .Згорнути півмісяцем і защепити, щоб не залишилося повітря.
У пательню налити олії на 2-3см., Почекати поки добре прогріється. Смажити на середньому вогні, з двох сторін.
Коментаріїї.У тісто додають горілку, щоб при смаженні входило менше масла.
У фарш бажано додати кефір, він має чудовий властивість: пов'язувати сирий фарш і віддавати рідину після нагрівання.
Якщо у фарш додавати воду, то обов'язково холодну.
Якщо краї погано склеюються, можна змастити їх яєчними білками
Рецепт взятий зі сайту Однокласники,але я ним коритуюсь вже давно