На бисквіт:2 яйця,1\3стак цукру 50гр борошна 20гр крохмалю,1 пачка ваніліну На грушевий мус:1кг груш,1\4стак цукру 1 лимонна галаретка На крем:0.5л вершків 33%жирності,0.5стак цукру,1 ст л желатину,кілька капель екстракту ванілі. На пропитку-100мл лікеру,для прикраси-50гр шоколаду З даних продуктів на тісто спекти бисквіт.Для того відділити білки від жовтків.Білки збити на тугу піну,додати цукру і далі збивати.Потім додавати по одному жовтку і збивати.Муку вимішати з крохмалем і ваніліном і всипати у яєчну суміш.Легко і акуратно розмішати і одному напрямку.Викласти тісто у застелену форму і пекти 25 хв. Остудити і лише потім пропитати лікером. Для мусу груші очистити і потерти на терці.Змішати з цукром і проварити до готовності.(у мене зайняло 15хв) Окремо розвести галаретку у дуже малій кількості води і влити до груш.Остудити до такого стану,коли мус почне трохи тужавіти,застивати. Вилити мус на пропитаний бисквіт і поставити в холод для повного застивання. Вершки збити з цукром до твердих піків і влити розведений желатин і 50гр води,екстрат ванілі.Ще раз добре все розмішати і викласти на охолодженний мус. Поставити в холод на 4-5 год. Прикрасити розтопленим шоколадом
|