200 г муки 350 г сиру 200 г цукру 100 г вершкового масла або маргарину 100 г крохмалю 4 яйця 1 пакетик розпушувача 2 ст. л. лимонного соку терта цедра 1 лимона 1/2 ч. л. соли мелений імбир - на кінчику ножа вершкове масло для змазування форми 1 ст. л. цукрової пудри + пудра для посипки Змастити маслом форму і посипати цукровою пудрою. Протерти сир. Змішати крохмаль, муку, розпушувач, сіль і імбир. Додати цедру. Цукор збити з маслом в світлу кремоподібну масу. Поодинці додавати яйця, збиваючи після кожного. Потім поступово додати сир і кожного разу збивати. Потім вже підмісити борошняну суміш. Викласти у форму. Поставити в розігріту духовку.. Перевірити, чи пропеклася середина, за допомогою дерев'яної палички. Готовий кекс перевернути на грати і остудити. При подачі посипати цукровою пудрою. Я форму нічим не змащувала і не обсипала, оскільки вона силіконова. Випікала при 200 град. близько 50 хвилин.
|