Нам потрібно два макових і два полуничних коржа. Спочатку готуємо макові коржі. 3 яйця 3 ст л цукру 3 ст л борошна 1 ч л порошка до печива 100грам маку
Подрібніть мак у кавомолці і залийте водою так, щоб вона ледь покрила мак і проваріть 7-8 хвилин. Далі, змішайте з борошном і розпушувачем. Відокремте жовтки від білків і збийте білки з цукром до білого.Додаємо по одному жовтки,не перестаючи при цьому збивати.Дуже обережно змішуємо борошно,мак і порошок до печива з яєчною масою. З отриманої маси випікаємо два коржі.Випікаємо, як звичайний бісквіт.
Далі готуємо рожевий бисквіт. Знову 3 яйця 3 стл цукру 3 ст л борошна 1 пачка червоного киселю+1 ст л соку з сирого буряка Якщо тісто зарідке для бисквіту то можна додати чуть більше борошна.
Печемо так само як і маковий корж і має вийти 2 коржа.
Крем.Заварний на сметані+ розтоплений білий шоколад. 200г сметани 1 яйце 2 ст.л. муки 120г цукру(хто любить солодше, то дати більше) Все розмішати і заварити до загустіння на водяній бані.Коли знімаємо з вогня додаємо плитку білого шоколаді розмішуємо до повного розчинення. Охолодити. Коли маса остине збиваємо разом зі 200мл вершків.
Крім того фрукти(у мене суниця,полуниця)на оздоблення,шоколадні чіпси.
Пропитка коржів-морозивом "пломбір"
Складаємо торт.Рожевий корж-крем-суниці-маковий корж-крем-шоколадні чіпси-рожевий корж-і знову повторюємо.
|