на тісто: - 3 стакана пшеничної муки - 5 жовтків - 1,5 пачки маргарину - 1 пачка розпушувача - 2ст л цукру
- 100 г будь-яких ягід - 1 ст ложка какао
Маса з сиру 300 г м'якого сиру 1 яйце 1 пачка(90г) малинового киселю
Маса з білків - 5 білків - 1,5 стакана цукрової пудри - 3 ложки крохмалю - 1 ложка соку з лимона * 1 стакан у мене 250 мл або 135 г Муку перетерти з маргарином, потім додати жовтки, порошок- розпушувач і цукор. Замісити тісто (якщо що дуже ліпиться, можна ще підсипати мукою). Готове тісто розділити надвоє. Одну частину замотати продовольчою плівкою і вкласти на годину до морозильника, другу викласти на дно тортівниці в діаметрі 28-30 см, або прямокутну форму 36x23 див. Ягоди обполоснути, осушити, зняти плодоніжки. Розрізати на половинки(якщо полуниця) і нарізувати на тісто. Припорошити ягоди какао Маса з сиру. Все збити в міксері і викласти масу на ягоди Маса з білків. Білки збити в тугу піну з щіпкою солі, збиваючи всипати повільно цукор, а під кінець крохмаль і сік з лимона. Накласти піну на сирну масу і на неї стерти заморожене тісто. Вставити в нагріту духовку і пекти близько години при 180C
|