Для тіста: 3 стакана муки з розпушувачем 200 г розм'якшеного вершкового масла 1/2 стакана цукру 2 пакетики ванільного цукру 4 яєчних жовтка Для начинки: 1 стакан джему або густого варення (абрикосового або сливового) 4 білки 2/3 стакана цукру 1 упаковка шоколадного пудингу 100 г тертого гіркого шоколаду Духовку розігріти до середньої температури (180 градусів) Змішати в мисці муку, вершкове масло або маргарин, цукор і ванільний цукор. При помішуванні додавати жовтки і перемішувати до здобуття однорідного тіста з гладкою поверхнею. Відірвати від тіста шматок величиною з кулак і, загорнувши в харчову плівку, відправити до холодильника. Тісто, що залишилося, викласти у форму і змастити джемом. Білки збити міксером на великій швидкості. Поступово, не припиняючись збивати, всипати цукор. Збити в стійку міцну піну, а потім додати порошок пудингу. Викласти білкову масу рівним шаром поверх варення і посипати тертим шоколадом (півпорції). Охолоджений шматочок тіста натерти на терці і посипати пляцок поверх шоколаду, потім присипати терте тісто шоколадом, що залишився. Відправити до духовки і пекти 20 хвилин або до зарум'янювання тіста.
Рецепт настільки точний, простий і "послушний", що жодних змін не було потрібно.До речі, замість варення підійдуть і фрукти або ягоди, свіжі або консервовані. Пляцок вийшов ніжним і смачним
|