В гості до Ірини
 
Головна » Рецепти Ірини (адміна)
« 1 2 ... 387 388 389 390 391 ... 412 413 »

Курячий шашлик на морквяній подушці

 
Куряче філе нарізати великими кусками і замаринувати у суміші йогурт(без цукру) і соєвий соус.Промаринувати все 2-3години.Насилити на палички.
На великий кусок фольги кладемо спочатку нарізану колечками моркву,далі складаємо шашличок і на верх знову викладаємо колечка з моркви.Акуратно загортаємо все у фольгу і ставимо на 1 год у духовку на маленький вогонь.За 10 хв до готовності фольгу відкрити і збільшити вогонь щоб шашлик зарум’янився.Смачного!!!

Детальніше  Вівторок | 10:46 |  Коментарів: (0)

Сирник без сиру

 
Складники:
- 5 яєць
- 1 стак цукру пудри
- 2 польські киселя(у мене з яблучним смаком)
- 1 ванільний цукор
- 1/2 стак. масла
- 2 йогурти(я брала «Живинку» з яблуком)
1 стакан жирної сметани
- бісквіти або печиво на дно форми(у мене крекер молочний)
50гр масла і 1 яйце(можна обійтися!)

Тортівницю (в мене діаметр 22 см) викласти печивом або бісквітами подрібленими і змішаними з 50гр масла і 1 яйцем..
Жовтки розтерти з 1/2 стак. цукру пудри. Додати йогурти,сметану, кисілі, масло і легко зміксовати. Білки збивати в піну, а кінці додати 0.5стак цукру пудри і ванільний цукор. Делікатно вимішати з масою йогуртові-сметанною і перелити до тортівниці.
Духовку нагріти до темп. 160-170 ст. Ц., внизу установити велику бритванку і наповнити її гарячою водою. Тортівницю вставити на грати над бляхою. Пекти близько 1 год. і 20 хвилин (я пекла 2години!). Вимкнути духовку і залишити сирник до того, щоб цілком охолонув.
Зверху полила розтопленою плиткою шоколаду з яблучним смаком.
Мої коментаріїї.Як бачите на фото,цей "сирник" ще гарячий,а я його вже розрізала.Діти не дали йому охолонути,бо такі аромати по хаті гуляли що встояти було важко.
Немає з чим порівняти смак цієї випічки.Просто тане в роті.Пухкенький сирник без сиру
 
 

Детальніше  Вівторок | 10:42 |  Коментарів: (1)

Слойки з ковбаскою

 
Пекла своїм хлопцям до росолу.Дуже смачне і симпатичне блюдо.
Листкове готове тісто тонко розкачати, нарізати смужки 2х30 см. На смужку покласти тоненьку пластинку ковбаси і загорнути рулетиком, кінець тіста загнути під готову трояндочку,скріпити зубочисткою. Випікати на змазаному листі, при 180 градусах 10-15 хвилин.
Ці тістечка можна пекти з грушами, нектарини, сливами.
Яблука брати з щільною м'якоттю, можна прокип'ятити в сиропі кілька хвилин, щоб при скручуванні НЕ ломались.Прі бажанні можна додати цукор на смужки тіста та фруктів, додати корицю.

Рецепт з угорського сайта.

Детальніше  Вівторок | 10:16 |  Коментарів: (0)

СМАЖЕНІ коржики з сиром та картоплею

ТІСТО
-- 125 мл кислого молока
- 1 яйце
- 2 ч л цукру
- 1 ч л солі
- 1 ч л розпушувача
- 1 ч л соди
- Близько 300 г борошна

- Змішати кефір з злегка збитим яйцем, додати цукор і сіль. Ретельно розмішати
- Просіяти частинами борошно, змішане з содою і розпушувачем
- Замісити м'яке еластичне тісто (не круте) .. викласти у змащену олією миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 1 годину
 
 
НАЧИНКА

- 200 г ЛЮБОГО твердого сиру
-картопляне пюре(без води)
- 1 ст л рубаної петрушки
- 1 / 2 ч л меленого чорного перцю
- 1 / 2 - 1 ч л сіль (за бажанням)

- Потерти сир на тертці. Змішати з зеленню. перцем і сіллю і додати холодне картопляне пюре

- Розділити тісто на 8 частин
- Розкатати кожну частину в диск товщиною 2 - 3 мм
- Викласти зверху начинку, розрівняти і накрити іншим диском , придавити по краях і обрізати зайве тісто
- Випікати на помірно гарячій сковороді на вершковому маслі по 3 хвилини кожен бік

Мої коментаріїї.Я робила без зелені бо немала в хаті.Головне дуже тонко розкачати тісто .Тісто замісила зовсім не круте трохи навіть прилипало до рук ,зато коржі вийшли дуже ніжні.Розкатувала тісто я на дошці змащеній олією.Мукою не підсипала.
Коржики видавлювала з допомогою блюдечка.

Детальніше  Вівторок | 10:14 |  Коментарів: (0)

ТОРТ СЛОЙОНО-ЯБЛУЧНИЙ.

Для торта 24-26см диам. на 8-10 коржів
Тісто роблю так:
250гр. маргарину або масла
1/2 склянки сметани
1 яйце
сіль щіпка
цукор 1 ст.ложки
коньяк (якщо є) 1-2 столові ложки
неповний склянку крижаної води
борошно - приблизно 3 склянки (0,5 кг)

Крем заварний250 гр м’якого масла ,
1стак пудри
Заварити муку на молоці або зварити 1 пудинг але молока дати на половину менше ніж зазначено.
Збити масло з пудрою і з завареною мукою або пудингом до пишної маси.При чому масло і пудинг мають бути однакової температури щоб масло не звернулось!
1.5кг кислих сортів яблук нарізати пластинками і проварити з 1стак цукру і 150гр води.Варити до прозорості (до 1 год а можна і менше,залежить від сорту яблук)яблук ,обережно помішуючи щоб не помнути яблука.Дати яблукам повністю остинути.


Тісто виходить в будь-якому випадку, і торт дуже смачний. Якщо є коньяк - раджу додати, тісто краще пузириться і у коржів з'являється тонкий аромат. Маргарин (масло), натерте на тертці швидко змішується з борошном
Яйце + сметана + сіль + цукор + коньяк + вода змішуються з борошно-масляною сумішшю.(у мене ніколи не доходить до води,я якось її минаю.Думаю що вона потрібна для склеювання тіста.Ви не спішіть її давати,а краше потім поступово доливати) Тісто швидко вимісити до пластичності. Туго наминати не варто. Зробити форму ковбасного батона й забрати в морозилку до тих пір, поки не знайдеться час спекти торт. Мінімум на півгодини.
Перед випічкою тісто дістати, трохи хай полежить.

Нарізати на круглячки. Розкатати тонко-тонко. Якщо на кухні жарко - що залишилося тісто краще прибрати в хол-к і діставати по одному кругляш на розкачування Наколоти виделкою і випікати при 200гр. в добре прогрітій духовці дуже швидко на сухому деко до рум’яності.
Перемазуємо торт.На корж крем,поверх крема яблука і знову корж.Добре притуснути!Торт виходить високим.Верхній корж можна намастити кремом без яблук і прикрасити по бажанню.
Щоб був смачним,торту треба добу настоятися в холодильнику.
 
 
 

Детальніше  Вівторок | 10:04 |  Коментарів: (2)
П`ятниця, 19/04/2024, 14:22
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024