Для тіста: 3 стакана муки з розпушувачем 200 г розм'якшеного вершкового масла 1/2 стакана цукру 2 пакетики ванільного цукру 4 яєчних жовтка 10-12 слив 4 білки 2/3 стакана цукру 1 упаковка вершкового пудингу,кокосова стружка Духовку розігріти до середньої температури (180 градусів) Змішати в мисці муку, вершкове масло або маргарин, цукор і ванільний цукор. При помішуванні додавати жовтки і перемішувати до однорідного тіста з гладкою поверхнею Тісто викласти у форму а зверху поскладати половинки слив Білки збити міксером на великій швидкості. Поступово, не припиняючись збивати, всипати цукор. Збити в стійку міцну піну, а потім додати порошок пудингу. Викласти білкову масу рівним шаром поверх слив,а зверху посипати кокосовою стружкою.Відправити до духовки і пекти 40 хвилин або до зарум'янювання тіста. Мої коментарії.Пляцок вийшов дуже смачним,вологий,але моя помилка в тому що я не дочекалася коли охолоне(дуже вже сильний аромат стояв по всій квартирі)і він трохи розвалився.А те решта що застило-було надзвичайне!!!
тісто:3яйця,1стак цукру,150мл олії,150мл кефіру,2стак муки,1пакет розпушувача,екстрат ванілі,1ст л какао,1 пакетик шоколаду(гарячий шоколад)1 ст л ванільного рому,3великих груші
Білки збити з цукром на міцну піну,поступово додавати по одному жовтку і продовжувати збивати.Далі влити олію,кефір і вимішувати.Обережно вводимо муку з розпушувачем і вимішуємо лопаткою або на самих менших оборотах міксера,але не довго(!)Ділимо масу на двоє.До однієї додаємо какао,шоколад і добре розмішуємо.До іншої екстат ванілі,1ст л рому. На дно застеленної форми спочатку виливаємо біле тісто,ложимо на верх кусками половину з кількості груш,далі темне тісто і на верх решта груш.Ставимо у розігріту духовку на 30-40хв.Готовність провіряла сухою зубочисткою.
Моя начинка:1 велика цибуля,1болгарський перець,2помідори,200гр фаршу(мішаного),часник,зелень Підготовити баклажани як у Наталі.Дати остинути.Готуємо начинку.Для того піджарити цибулю.Коли буде готова додати фарш і все добре виделкою розбити і піджарити.Далі даємо нарізаний кубіками болгарський перець,помідори без шкірки і нарізану серединку від баклажанів.Все протушити 10хв.В кінці додати трохи часнику. Начинити цією масою синенькі і поставити у розігріту духовку на 20хв.Далі посипати тертим сиром і ще потримати у духовці 5хв до розплавлення сиру.Посипати зеленю і подавати.
Запарити у 0.5л кипяченої води ,1 стакан рису і поставити хай напухає.Тим часом пожарити 2цибулини,коли буде майже готова золотиста цибуля,додати тертої моркви і все протушити 3хв. Змішати запарений рис з зажаркою з цибулі,моркви,додати приправи,перець,сіль,зелень,часник і пів кілограма фаршу.Все добре вимішати і начинити тою масою перець.(Перець я попередньо баланшую в кипяченій,підсоленій воді 3хв.)Взяти 3ст л сметани+2 ст л томатної пасти+1 стакан води-все вимішати і залити цією сумішю перець. Поставити у духовку на малий газ на 1 годину.Смачно і ситно!
На бісквіт:5 яєць,1скл цукру,0.5стак борошна,0.5стак крохмалю,2ст л порошку до печива На желе:3 лимонні желе,5-6 яблук,3склянки води, На крем:0.5л молока,0.5 стак цукру,цедра лимона,2 ложки крохмалю,1 ст л борошна 200гр масла
Білки збити з цукром на тверду піну,по одному добавляти жовтки,не перестаючи збивати. Борошно вимішати з крохмалем і порошком до печива,всипати у яєчну суміш і легко все вимішати.викласти у змащену форму і пекти бісквіт 25 хв при 180гр. Три желе розчинити у трьох склянках води,до гарячого желе додати терті яблука,все вимішати.Коли почне гуснути,влити на бісквіт. Крем:Невеличку кількість молока відлити,а решта закип’ятити з цукром.До відлитого молока додати борошно,цедру розмішати і зварити в молоці,як молочний кисіль.Охолодити.Розбити масло в пухку масу і малими порціями добавити заварену муку,добре збити.Крем викласти поверх галаретки і прикрасити шоколадом. Охолодити в холодильнику 5-6 год,краще на ніч..