В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Лютий » 24 » Шоколадний торт з карамельно-маковим прошарком і вишнями.
11:00
Шоколадний торт з карамельно-маковим прошарком і вишнями.

На 1корж:
6яєць
1ст муки
2ст л чорного какао
1пакетик порошку до печива,
1ст цукру

Білки відокремити від жовтків.Білки збити з цукром до твердих піків,додати по одному жовтки і продовжувати збивати.Далі малими порцієми всипаємо муку вимішану з порошком та какао.І методом складання змішуємо яєчну суміш з борошняною.Виливаємо тісто у застелену бумагою форму і печемо 40хв при 180гр.Духовку не відкривати а в кінці пробуємо сухою паличкою чи випечений бісквіт.
Таким чином печемо два коржа.охолоджуємо і розрізаємо на два коржа.У нас має получитися 4 темних коржа.

Шоколадний крем:
100 гр. шоколаду,
250 мл. вершків

Вершки довести до кипіння, зняти з вогню, додати шоколад, розмішати до однорідної маси. Охолодити, збити до густого крему(ганаш)

Карамельно-маковий прошарок:

2 жовтки,
по одній десертній ложки крохмалю і борошна
200 мл. молока,
100 гр. маку,
Вареного згущеного молока ,
1 столова ложка без гірки желатину

Желатин залити соком з вишень для набухання, жовтки розтерти з борошном і крохмалем, закип'ятити молоко, тонкою цівкою молоко влити в яєчну суміш постійно збиваючи, щоб не утворилися грудочки, поставити на вогонь на пару хвилин до загустіння. У гарячу молочну суміш всипати очищений перетертий мак і згущене молоко. Поставить остуджувати до кімнатної температури. Розпустити желатин на водяній бані, тонкою цівкою, збиваючи влити желатин в карамельно макову суміш.
Вишня (свіжоморожена):400 гр.

За пару годин, а краще за день вишню засипати цукром 2-3 ст. ложки. і 3-4 ст. ложки алкоголю. Довести до кипіння на маленькому вогні і залишити щоб вишня просочилася. Перед складанням торта я вишню проціджую через ситечко й тим сиропом просочую коржі.

Складання:

Корж, просочений, шоколадний крем, на нього викласти 1 / 2 частини вишні, трохи по верху змастити кремом, щоб вишня була в кремі, знову кладемо корж, просочуємо, викладаємо карамельно-маковий прошарок, корж, просочування , що залишився шоколадний крем і вишні, корж.

Рецепт розрахований на тортівницю розміром 26см в діаметрі.Весь торт обтягнутий мастикою важив 3.5кг.

Ідею рецепта підглянула на сайті "У самовара",рецепт зі змінами

Категорія: Рецепти Ірини (адміна) | Переглядів: 1850 | Додав: ir71
Всього коментарів: 9
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 08/12/2016, 23:15
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [1208]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [54]

Copyright MyCorp © 2016