Тісто: 200 г цукру 200 г розм'якшеного вершкового масла 200 г борошна 3 яйця 1 год. л соди, гашеної оцтом(я давала порошок до печива) 1 ст. л какао - порошку 100 г чорного шоколаду 100 мл меду 200 мл гарячої води помадка: 200 г чорного шоколаду 70 мл меду 50 мл води Масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Додаємо яйце, продовжуючи збивати і відразу додаємо 1 ст. л. борошна. Потім додаємо решту яєць і гарненько збиваємо.Збиваємо масло, яйця цукор ..далі відправляємо борошно, соду і какао. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо разом з медом і теплою водою в приготовлену суміш. Добре перемішуємо, тісто має бути рідким. Виливаємо його у форму, змащену вершковим маслом,чуть притрушену какао і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.Неперетримати,щоб не вишусити корж! Для приготування помадки, змішуємо всі інгредієнти в каструлі і на невеликому вогні доводимо до однорідної маси. Готовий гарячий торт обережно дістаємо з форми і поливаємо помадкою. Дуже ніжний торт, просто тане в роті,але його не можна довго тримати в холодильнику(лише трохи щоб помадка зватилася). Він має бути трохи мокрим ,вологим. Гіркий шоколад і мед чудово доповнюють один одного.
Рецепт підглянула на ЖЖ Karolinu
|