У мене найбільше святкування різдвяних свят припадає на Старий новий рік,на Василія,бо маю в хаті Василька.Тож пекла торт по новому рецепту Отже На шоколадні коржі 2яйця 1стакан цукру 1стакан кефіру 1,5стакани борошна 1чайна ложка амоняку(порошком не заміняти!) 2столові ложки какао На кокосовий корж 3білки 100грам цукру 100грам кокосу 1 ст ложку крохмалю Крем 250мл домашньої сметани 1 пакет сметамікс(згущувач) 0.5 ст цукру 1 пакет готового заварного крему(ванільний смак) Крім того фрукти-консервовані персики,свже ківі та банани(можна мандарини,апельсини та манго) Готуємо шоколадний корж Збити 2 яйка з цукром.Влити кефір(а в ньому розвести амоняк)Всипати борошно вимішане з какао.Все вимішати ложкою і влити у застелену пергаментом форму.Пекти 1 великий корж.Коли вистигне розрізати на два коржі Кокосовий корж.Білки збити з цукром до твердих піків.всипати кокосову стружку вимішану з крохмалем.Пекти на маленькому вогні при 180град близько 40хв до золотистого кольору. Крем.Сметану збити з згущувачем,цукром.Окремо зварити заварний крем і дати охолонути.Зєднати обидві маси і добре все збити. Складаємо торт.Шоколадний корж,просочений сиропом з персиків –крем-кусочки персика,ківі,банана-кокосовий корж-крем-кусочки фруктів-знову шоколадний корж,просочений персиковим сиропом. Торту дати постояти хоча б ніч або 5-6 год.Прикрасити і смакувати.Я зробила помадку зі шоколади та сметани ,а верх оздобила фруктами. Прошу вибачення за фото торта у розрізі.Торт так швидко розійшовся,що я й забула про фото.На останьому кусочку,що залишився на столі,раптом згадала що не зробила фото у розрізі.Тому кусочок не настільки вийшов гарним,як самий торт.Зате,який СМАЧНИЙ!!!! Рецепт попав у фаворити,буду повторювати ще не раз.І вам раджу! Доповнення.Якщо Ви не впевнені у сметані то краще сметану відцідити через марлю,щоб відійшла лишня сирватка.Тоді крем вийде чудовим і густим.
|