Кімнатні рослини і просто рослини
|
|
Зоряна9810 | Дата: Субота, 11/02/2012, 18:55 | Сообщение # 136 |
найкращі кондитери
Статус: Offline
| оце мені недавно чоловік купив таку а це мамина
|
|
| |
оксанка | Дата: Субота, 11/02/2012, 21:07 | Сообщение # 137 |
найкращі кондитери
| Леся, Зоряна9810, Дуже гарні орхідеї!!!!!!!!!!
|
|
| |
Леся | Дата: Субота, 11/02/2012, 22:06 | Сообщение # 138 |
найкращі кондитери
| Красота,очей не відвести.
|
|
| |
kcюшka | Дата: Середа, 21/03/2012, 00:23 | Сообщение # 139 |
шеф-повар
| А у мене появилась така проблема - я замітила що в моїх вазонах завелися маленькі мушки, може хто знає що робити в таких випадках..
|
|
| |
Роксолана | Дата: Середа, 21/03/2012, 12:04 | Сообщение # 140 |
набираюсь досвіду
| Quote (kcюшka) А у мене появилась така проблема - я замітила що в моїх вазонах завелися маленькі мушки, може хто знає що робити в таких випадках.. В мене також таке було.Я поміняла всю землю, а коріння і листки промила водою з оцтом і господарським милом.
я трохи нерозумна!
|
|
| |
kcюшka | Дата: Середа, 21/03/2012, 23:33 | Сообщение # 141 |
шеф-повар
| Quote (Роксолана) .Я поміняла всю землю, а коріння і листки промила водою з оцтом і господарським милом. ой то щось так багато тих вазонів.......я думала що то може можна чимось полити просто........ може дійсно так і зроблю лиш най ще чуть потепліє,дякую.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 22/03/2012, 09:57 | Сообщение # 142 |
адмін
| Quote (Зоряна9810) недавно чоловік купив таку По ній можна картину писати,шикарна орхідея!!!!
|
|
| |
Леся | Дата: Четвер, 22/03/2012, 14:47 | Сообщение # 143 |
найкращі кондитери
| Зоряна9810, А як це я пропустила твого фаленопсиса.Дуже красива.
|
|
| |
Мартуся1309 | Дата: Четвер, 29/03/2012, 13:14 | Сообщение # 144 |
кулінар
| Зоряна9810 дуже ніжненькі орхідейки. Теж маю одну, покащо :)))
|
|
| |
|
Ксюша | Дата: Понеділок, 28/05/2012, 21:21 | Сообщение # 146 |
найкращі кондитери
| Зоряна9810, побувала наче в Ботанічному саду,супер
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 29/05/2012, 12:07 | Сообщение # 147 |
найкращі кондитери
| Зоряна9810, та в тебе ціла колекція ірисів!!!!!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 29/05/2012, 12:54 | Сообщение # 148 |
найкращі кондитери
| Ну дівчатка краси наставили, супер!!!!!!!!!! В мене щойно кали перецвіли, вот не доглубала зфоткати,на другий раз не пропущу!
Сообщение отредактировал оксанка - Вівторок, 29/05/2012, 14:09 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Середа, 27/06/2012, 13:32 | Сообщение # 149 |
найкращі кондитери
| Цариця на дві ночі Вікторія регия - найбільше латаття в світі. Але побачити її цвітіння не просто. Білосніжний квітка розкривається тільки вночі Дуже великі і дуже щільні листя цієї латаття витримують вантаж до 50 кг. Навіть деякі дорослі можуть полежати на них. Що вже говорити про грудних немовлят. Ідеальна колиска - сама погойдується на хвилях ... Ця дивовижне латаття вже більше півтора століть носить ім'я самої знаменитої англійської королеви. Нічого дивного. Вікторія регия - королева флори, найбільша в світі водна рослина. Ще її називають «Вікторією амазонської», так як зустріти її можна на теплих річках і озерах басейну Амазонки.
Середній діаметр листя королівського латаття - два метри. Загнуті догори краї роблять їх схожими на величезні блюда. Густа мережа прожилок з гострими шипами захищає листя, стебла і зав'язі квітів від травоїдних риб (є й такі). Ці зелені «посудини» чудово тримаються на плаву. На найбільших примірниках може спокійно стояти або лежати доросла людина.
Квітка у гігантської латаття відповідний. Білосніжні квіти вікторії Регії досягають тридцяти з гаком сантиметрів в поперечнику і виділяють нудотний запах ананасів і ... ірисок. Одне шкода - розкриваються вони всього на дві ночі в році. Але цього достатньо, щоб відбулося запилення.
Як тільки величезний квітка розкривається, мошки і жуки спрямовуються до нього, залучені сильним ароматом і теплом. Ця рослина - справжня жива грілка. Температура навколишнього повітря і води не перевищує 30 градусів, а всередині латаття вона може підніматися до сорока! Жуки заповзають туди в пошуках їжі і тепла - квітка охолоджується, і пелюстки щільно змикаються. До ночі. Комахи виявляються під замком. Однак недолік свободи пересування з лишком компенсується великою кількістю їжі.
Весь наступний день жуки ласують цукром і крохмалем, які містяться в квітці. Нарешті, з настанням сутінок солодка пастка відкривається. Обліплені з ніг до голови пилком, комахи перелітають на чергову латаття. І доставляють пилок на її товкач.
А під кінець другої ночі запилення квітка остаточно закривається і занурюється в прогріваються сонцем воду. Там буде відбуватися визрівання. Коли насінна коробочка розкриється, насіння спливуть на поверхню. І розлилися води рознесуть їх по всій Амазонії, даючи життя новому поколінню цих дивовижних рослин. $IMAGE2$
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 27/06/2012, 17:27 | Сообщение # 150 |
найкращі кондитери
| Quote (Зоряна9810) Вікторія регия дуже цікава квітка!!! дякую за цікаву інформацію!!!
|
|
| |