В гості до Ірини
 Чи можна робити КТ дітям? - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Зоряна9810  
Чи можна робити КТ дітям?
iri431851Дата: Четвер, 21/08/2025, 20:57 | Сообщение # 1
кулінар
Статус: Offline
У мене питання до тих, хто має досвід із дітьми. У сина (12 років) лікар підозрює проблему з легенями і порадив зробити КТ. Я дуже переживаю, адже це рентгенівське випромінювання, і кажуть, що дітям краще уникати зайвого опромінення. Чи справді це безпечно? Чи є якісь обмеження за віком? Може краще зробити МРТ або УЗД? Хочу почути поради від тих, хто стикався з подібним. І чи є в Києві хороші центри, де обстежують дітей?

Додано (21/08/2025, 22:08)
---------------------------------------------

Сообщение отредактировал iri431851 - Четвер, 21/08/2025, 22:09

ryna021111Дата: Четвер, 21/08/2025, 22:09 | Сообщение # 2
набираюсь досвіду
Статус: Offline
Синові робили діагностику кт у HBMedical, бо підозрювали запалення легень. Лікар пояснив, що КТ у дітей призначають тільки тоді, коли інші методи не дають чіткого результату. Так, є променеве навантаження, але сучасні томографи Siemens мають низьку дозу опромінення й високу швидкість сканування. Це мінімізує ризики. У нашому випадку процедура тривала близько 15 хвилин, дитина просто лежала нерухомо на столі. Ніякого дискомфорту не було. Завдяки КТ ми отримали точний діагноз, і лікар одразу призначив правильне лікування. Якщо йдеться про серйозну підозру, КТ виправдане. У HBMedical обстежують дітей, але остаточне рішення завжди приймає лікар, враховуючи ризики та користь. Для дітей до 5 років іноді застосовують седацію, щоб вони могли спокійно лежати.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2026