В гості до Ірини
 Дієтичні страви - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Зоряна9810  
Дієтичні страви
Яринка-1Дата: Четвер, 20/01/2011, 15:00 | Сообщение # 1
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Каталог
Супчик в горщиках
Яловичі відбивні


Сообщение отредактировал Яринка-1 - П`ятниця, 21/01/2011, 14:03
 
ir71Дата: Четвер, 20/01/2011, 15:11 | Сообщение # 2
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Яринко,МОЛОДЕЦЬ!!!Після свят всі сідаємо на дієтичні страви!!

 
Яринка-1Дата: П`ятниця, 21/01/2011, 22:12 | Сообщение # 3
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (ir71)
Після свят всі сідаємо на дієтичні страви

Іринко, я коли стала на ваги,то в мене очі на лоб полізли,за свята я набрала 3 кг .То треба скидати.

Додано (21.01.2011, 13:47)
---------------------------------------------
Супчик у горщиках

Склад на 1 горщик ємністю 500 г :

•курячого філе 100 г
•білокачанна капуста 50 г
•печериці свіжі 50 г
•яйце 1 шт
•зелена цибуля
•кріп
•сіль
•імбир мелений
•часник сушений мелений
•паприка мелена
•коріандр мелений
•базилік сушений

Опис:

1.Курку порізати на шматочки.

2.Почистити печериці.

3.Капусту нарізати смужечками, а також дрібно порізати цибульку та кріп.

4.Покласти курку в горщик. Додати гриби.

5.Залити в горщик бульйон: розвести в кип'ятку пів чайної ложки солі, додати імбир, часник, паприку, коріандр та базилік. Ви можете давати такі приправи, які Вам до вподоби або ж використати кубик. Додати капусту.

6.Додати зелень, але не всю, трішки залишити, щоб посипати перед подачею на стіл.

7.Поставити в розігріту духовку на 200 градусів, і варити 15 хвилин. Після того вийняти і додати білок яйця, при додаванні покалатати вилкою. Поставити в духовку ще на 15 хвилин. Перед подачею посипати зеленню.

Ця страва для білкової дієти. Більшість інгредієнтів містять лише білки. Дієта Аткінса.
Смачного!

Додано (21.01.2011, 14:01)
---------------------------------------------
«Яловичі відбивні зі сметаною»

500 г м`яса яловичини

150 г грибів (шампіньйонів)

1 зубчик часнику

100 г сметани

3 ст. л. олії

зелень петрушки

чорний перець

сіль на смак

Спосіб приготування: яловичину порізати на невеликі шматки, відбити, посолити і поперчити. Потім відкласти м`ясо на декілька хвилин.

Шампіньйони промити, порізати на шматочки, викласти на підігріту сковороду, тушкувати близько 5-10 хвилин. Далі приправити чорним перцем і сіллю, подрібненою зеленню петрушки і потертим на тертці часником. Зняти з вогню і поставити в тепле місце, закривши кришкою.

М`ясо просмажити з обох боків на олії.

Перед подачею на стіл в соус додати сметану.

Додано (21.01.2011, 14:03)
---------------------------------------------
Судак з овочами
Спосіб приготування:
Нарізати білокачанну капусту, моркву потерти, змішати, злегка посолити. Викласти в скляну каструлю шаром в 2см овочі, потім стейки судака, заздалегідь присолені . Покрити зверху шаром овочів такої ж товщини і залити трохи більше половини водою. Додати перець горошком, лавровий лист, закрити кришкою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і дати прокипіти 10 хв. на повільному вогні і вимкнути. Кришку не відкривати, а дати дійти 15 хв.
Страва готова! Подавати зі сметаною10% жирності.

Додано (20.01.2011, 14:35)
---------------------------------------------
Салат " Скинь кілограми"

Пекінська капуста-500 гр
Помідор -200 гр
Огірок-200 гр
Петрушка-1 пучок
Олія оливкова-2 ч.л
Оцет яблучний-1 ч.л

Все порізати та змішати.Заправити олією та оцтом. Сіль не даємо.

Додано (20.01.2011, 14:40)
---------------------------------------------
Кекси з вівсяних пластівців та яблука

Інгредієнти:
1 повний стакан вівсяних пластівців,
200 мл. яблучного соку,
1 шт. яйце,
1 середнє яблуко,
1 ст. ложка коричневого цукру,
2 ст. ложки рослинної олії,
3 ст. ложки з гіркою вівсяної муки,
4-5 ст. ложок борошна,
1 неповна чайна ложка соди (погасити оцтом),
щіпка солі.

Пластівці залити на 10 хвилин соком. Яблуко почистити і порізати дрібними кубиками.
Формочки змастити вершковим маслом.
У пластівці додати яйце, масло, сіль, цукор, перемішати, всипати вівсяну муку, соду, і звичайне борошно, перемішати і додати яблука.
Розкласти тісто по формах до верху. Випікати до золотистого кольору.
Смачного

Додано (20.01.2011, 14:45)
---------------------------------------------
Пюре з запечених яблук

1. Яблука очистити від серцевини. Викласти на деко або форму для запікання, полити трохи медом.
2. Поставити в духовку.
3. Запікати до готовності. Вийняти з духовки й злегка остудити.
4. Яблука очистити від шкірки, нарізати на шматки і помістити в блендер.
5. За допомогою блендера приготувати пюре.
6. Готове пюре викласти на тарілки і подати.

Додано (20.01.2011, 14:49)
---------------------------------------------
Рулет паровий

• 300 г нежирної яловичини або телятини
• 60 г панірувальних сухарів
• 3-4 ст. ложки води
• 4 ст. ложки рису
• 1 яйце
• 40 г вершкового масла
• зелень петрушки
• сіль
М'ясо промити, пропустити через м'ясорубку, додати панірувальні сухарі, воду, трохи солі і ретельно перемішати. Рис перебрати, промити, відварити, відкинути на друшляк. Яйце зварити круто, остудити, очистити, дрібно порубати. Зелень подрібнити. З'єднати рис, яйце, масло і зелень, злегка посолити і перемішати.
Шматок марлі змочити кип'яченою водою, викласти на нього тонким шаром м'ясний фарш, зверху - рисову начинку. Сформувати рулет, акуратно обернути його марлею, покласти на сито, поставити на водяну баню і довести до готовності. Готовий рулет звільнити від марлі і нарізати на порційні шматки.

Додано (20.01.2011, 14:53)
---------------------------------------------
Сир з зеленню (100 ккал)

• 1 пучок укропа
• 1 / 2 пучка петрушки
• 1 цибулина
• 1 зубчик часнику
• 500 г знежиреного сиру
• 3 ст. л. нежирного кефіру
• сіль, мелений чорний перець
Зелень вимити і дрібно порубати. Очистити цибулю і часник і нарізати дрібними кубиками. Перемішати сир з кефіром, цибулею, часником і зеленню, посолити і поперчити.
В одній порції 100 ккал

Додано (20.01.2011, 15:00)
---------------------------------------------
Буряковий суп(170 ккал)

• 300 г буряків варених
• 1 цибулина
• по 1 ст. л. олії і яблучного оцту
• 1 / 2 ч. л. солі
• мелена гвоздика
• 1 лавровий лист
• по 2 ст. л. крохмалю та насіння соняшнику
• 750 мл овочевого бульйону ( зварений з моркви,корня селери,петрушки,цибулі)
• 1 / 2 пучка петрушки
• 100 г сметани 10%
Буряк почистити і нарізати кубиками. Цибулю посікти.Пасерувати на олії Додати буряк, сіль, гвоздику, лавровий лист, крохмаль і, помішуючи, пасерувати. Влити бульйон і, помішуючи, довести до кипіння. Накрити кришкою і варити 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Час від часу перемішувати.В кінці дати оцет.Посолити за смаком. Підсмажити насіння. Петрушку порубати . Додати в суп сметану, насіння соняшнику і петрушку.
В одній порції 170 ккал

Додано (21.01.2011, 22:12)
---------------------------------------------
Дівчата,напишіть також диєтичні страви,бо так хочеться трохи схуднути,але щоб не робити шокотерапію собі.

Сообщение отредактировал Яринка-1 - П`ятниця, 21/01/2011, 13:48
 
оксанкаДата: П`ятниця, 21/01/2011, 23:45 | Сообщение # 4
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Яринка-1)
я коли стала на ваги,то в мене очі на лоб полізли

То ще нічоооооооооооооого!!! Я як стала на вагу вона три рази обернулася і ... тепер ніхто в хаті не може зважитися wacko %) wacko %) wacko
Яринко!!! Дякую Вам за чудові рецепти...




Сообщение отредактировал оксанка - П`ятниця, 21/01/2011, 23:45
 
AntaliaДата: Субота, 22/01/2011, 23:27 | Сообщение # 5
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (оксанка)
Я як стала на вагу вона три рази обернулася і
Оксана, я так насміялась А ти чого так багато на свята їла?!
lol lol lol


Сообщение отредактировал Antalia - Субота, 22/01/2011, 23:29
 
оксанкаДата: Неділя, 23/01/2011, 12:35 | Сообщение # 6
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Antalia)
А ти чого так багато на свята їла

Аню!!! Просто рот біля столу ну ніяяяяяяяяяяяяк не закривався!!!!!!!!!!!!


 
Яринка-1Дата: Четвер, 17/03/2011, 13:00 | Сообщение # 7
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Дівчата ,пригощайтеся
Гарбуз з ананасами

 
PoetkaДата: Середа, 25/01/2012, 22:40 | Сообщение # 8
Poetka
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Дівчатка так мало рецептів??????Чому?????Добре почну готувати шось дієтичне,буду фоткати.
Наразі напишу,як готувала дієтичну, аля лазанью....
Відварила пасту з твердих сортів .... потушкувала печериці з цибулькою,червоним перчиком, і гарбузом,то все попередньо порізала на однакові смужки,гриби на четвертинки.
Форму змастила маслом виклала спочатку пасту,потім грибну суміш і зверху знову пасту присипала то все травками ( в мене були середземноморські і італійські прованські),залила сметанно-молочним соусом,просто змішала трохи сметанки з молоком ( для того,щоб з сметани не став сир) ....і запекла при 195 гр. 25-30 хв. вкінці потерла сир. Смачного!!!!!


Я ОЛЯ!

Сообщение отредактировал Poetka - Середа, 25/01/2012, 22:49
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024