Quote (ir71)
Після свят всі сідаємо на дієтичні страви
Іринко, я коли стала на ваги,то в мене очі на лоб полізли,за свята я набрала 3 кг .То треба скидати. Додано (21.01.2011, 13:47)
---------------------------------------------
Супчик у горщиках
Склад на 1 горщик ємністю 500 г :
•курячого філе 100 г
•білокачанна капуста 50 г
•печериці свіжі 50 г
•яйце 1 шт
•зелена цибуля
•кріп
•сіль
•імбир мелений
•часник сушений мелений
•паприка мелена
•коріандр мелений
•базилік сушений
Опис:
1.Курку порізати на шматочки.
2.Почистити печериці.
3.Капусту нарізати смужечками, а також дрібно порізати цибульку та кріп.
4.Покласти курку в горщик. Додати гриби.
5.Залити в горщик бульйон: розвести в кип'ятку пів чайної ложки солі, додати імбир, часник, паприку, коріандр та базилік. Ви можете давати такі приправи, які Вам до вподоби або ж використати кубик. Додати капусту.
6.Додати зелень, але не всю, трішки залишити, щоб посипати перед подачею на стіл.
7.Поставити в розігріту духовку на 200 градусів, і варити 15 хвилин. Після того вийняти і додати білок яйця, при додаванні покалатати вилкою. Поставити в духовку ще на 15 хвилин. Перед подачею посипати зеленню.
Ця страва для білкової дієти. Більшість інгредієнтів містять лише білки. Дієта Аткінса.
Смачного!
Додано (21.01.2011, 14:01)
---------------------------------------------
«Яловичі відбивні зі сметаною»
500 г м`яса яловичини
150 г грибів (шампіньйонів)
1 зубчик часнику
100 г сметани
3 ст. л. олії
зелень петрушки
чорний перець
сіль на смак
Спосіб приготування: яловичину порізати на невеликі шматки, відбити, посолити і поперчити. Потім відкласти м`ясо на декілька хвилин.
Шампіньйони промити, порізати на шматочки, викласти на підігріту сковороду, тушкувати близько 5-10 хвилин. Далі приправити чорним перцем і сіллю, подрібненою зеленню петрушки і потертим на тертці часником. Зняти з вогню і поставити в тепле місце, закривши кришкою.
М`ясо просмажити з обох боків на олії.
Перед подачею на стіл в соус додати сметану.
Додано (21.01.2011, 14:03)
---------------------------------------------
Судак з овочами
Спосіб приготування:
Нарізати білокачанну капусту, моркву потерти, змішати, злегка посолити. Викласти в скляну каструлю шаром в 2см овочі, потім стейки судака, заздалегідь присолені . Покрити зверху шаром овочів такої ж товщини і залити трохи більше половини водою. Додати перець горошком, лавровий лист, закрити кришкою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і дати прокипіти 10 хв. на повільному вогні і вимкнути. Кришку не відкривати, а дати дійти 15 хв.
Страва готова! Подавати зі сметаною10% жирності.
Додано (20.01.2011, 14:35)
---------------------------------------------
Салат " Скинь кілограми"
Пекінська капуста-500 гр
Помідор -200 гр
Огірок-200 гр
Петрушка-1 пучок
Олія оливкова-2 ч.л
Оцет яблучний-1 ч.л
Все порізати та змішати.Заправити олією та оцтом. Сіль не даємо.
Додано (20.01.2011, 14:40)
---------------------------------------------
Кекси з вівсяних пластівців та яблука
Інгредієнти:
1 повний стакан вівсяних пластівців,
200 мл. яблучного соку,
1 шт. яйце,
1 середнє яблуко,
1 ст. ложка коричневого цукру,
2 ст. ложки рослинної олії,
3 ст. ложки з гіркою вівсяної муки,
4-5 ст. ложок борошна,
1 неповна чайна ложка соди (погасити оцтом),
щіпка солі.
Пластівці залити на 10 хвилин соком. Яблуко почистити і порізати дрібними кубиками.
Формочки змастити вершковим маслом.
У пластівці додати яйце, масло, сіль, цукор, перемішати, всипати вівсяну муку, соду, і звичайне борошно, перемішати і додати яблука.
Розкласти тісто по формах до верху. Випікати до золотистого кольору.
Смачного
Додано (20.01.2011, 14:45)
---------------------------------------------
Пюре з запечених яблук
1. Яблука очистити від серцевини. Викласти на деко або форму для запікання, полити трохи медом.
2. Поставити в духовку.
3. Запікати до готовності. Вийняти з духовки й злегка остудити.
4. Яблука очистити від шкірки, нарізати на шматки і помістити в блендер.
5. За допомогою блендера приготувати пюре.
6. Готове пюре викласти на тарілки і подати.
Додано (20.01.2011, 14:49)
---------------------------------------------
Рулет паровий
• 300 г нежирної яловичини або телятини
• 60 г панірувальних сухарів
• 3-4 ст. ложки води
• 4 ст. ложки рису
• 1 яйце
• 40 г вершкового масла
• зелень петрушки
• сіль
М'ясо промити, пропустити через м'ясорубку, додати панірувальні сухарі, воду, трохи солі і ретельно перемішати. Рис перебрати, промити, відварити, відкинути на друшляк. Яйце зварити круто, остудити, очистити, дрібно порубати. Зелень подрібнити. З'єднати рис, яйце, масло і зелень, злегка посолити і перемішати.
Шматок марлі змочити кип'яченою водою, викласти на нього тонким шаром м'ясний фарш, зверху - рисову начинку. Сформувати рулет, акуратно обернути його марлею, покласти на сито, поставити на водяну баню і довести до готовності. Готовий рулет звільнити від марлі і нарізати на порційні шматки.
Додано (20.01.2011, 14:53)
---------------------------------------------
Сир з зеленню (100 ккал)
• 1 пучок укропа
• 1 / 2 пучка петрушки
• 1 цибулина
• 1 зубчик часнику
• 500 г знежиреного сиру
• 3 ст. л. нежирного кефіру
• сіль, мелений чорний перець
Зелень вимити і дрібно порубати. Очистити цибулю і часник і нарізати дрібними кубиками. Перемішати сир з кефіром, цибулею, часником і зеленню, посолити і поперчити.
В одній порції 100 ккал
Додано (20.01.2011, 15:00)
---------------------------------------------
Буряковий суп(170 ккал)
• 300 г буряків варених
• 1 цибулина
• по 1 ст. л. олії і яблучного оцту
• 1 / 2 ч. л. солі
• мелена гвоздика
• 1 лавровий лист
• по 2 ст. л. крохмалю та насіння соняшнику
• 750 мл овочевого бульйону ( зварений з моркви,корня селери,петрушки,цибулі)
• 1 / 2 пучка петрушки
• 100 г сметани 10%
Буряк почистити і нарізати кубиками. Цибулю посікти.Пасерувати на олії Додати буряк, сіль, гвоздику, лавровий лист, крохмаль і, помішуючи, пасерувати. Влити бульйон і, помішуючи, довести до кипіння. Накрити кришкою і варити 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Час від часу перемішувати.В кінці дати оцет.Посолити за смаком. Підсмажити насіння. Петрушку порубати . Додати в суп сметану, насіння соняшнику і петрушку.
В одній порції 170 ккал
Додано (21.01.2011, 22:12)
---------------------------------------------
Дівчата,напишіть також диєтичні страви,бо так хочеться трохи схуднути,але щоб не робити шокотерапію собі.