В гості до Ірини
 Працюємо з мастикою та кремом - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 99
  • 1
  • 2
  • 3
  • 98
  • 99
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Працюємо з мастикою та кремом
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
biggrin Каталог

Майстер класи на форумі для зарегістрованих активних користувачів ОСЬ ТУТ


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 2
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Рецепт мастики

Для приготування мастики нам знадобиться:
цукерки-мармишкі 150-200 гр,
цукрова пудра - 300-400 грам (просіяти, щоб не було грудок)
1-2 г лимонної кислоти, барвник

Все крім пудри поставила в мікрохвильовку секунд 30, мармишкі збільшиться в об'ємі, нікуди не відходьте мікрохвильовки, Вам може знадобитися менше часу, секунд 10.

Спочатку гарненько вимішати ложкою до однорідного стану (щоб не було грудочок)
Потім насипала цукрової пудри, приблизно грам 70-100, я все роблю на око
Розмішати.

Додаю ще цукрової пудри і замішую до утворення щільної маси. Коли ви відчуєте, що ложкою це робити вже незручно, насипати на стіл цукрову пудру, викладайте на неї зверху мастику і продовжуйте вимішувати.

Коли мастика стане еластичною (липнути вона не перестане, на столі весь час повинна знаходитися цукрова пудра), скачати в грудочку і покласти її в цілий целофановий мішок, герметично упакувати, щоб повітря не потрапляло.

* При необхідності, дістати, дати мастиці відпочити і стати кімнатної температури. Змазати руки вершковим маслом, ще трохи вимісити і працювати на поверхні посипаний цукровою пудрою. Я раджу посипати поверхню при роботі крохмалем.

Розкотити шматочок мастики (бажано тонко! Тоді квіточки виглядають краще) і з допомогою формочок видавлювати потрібні форми і формувати з них квіточки.

Готові вироби покласти в сухе місце на 4-5 діб, для того щоб добре висохли.Тільки після сушіння можна підфарбувати квіти, листочки або фігурки в необхідний колір.Для блиску можна покривати яїчним білком.Ну ось мої квіточки готови.Ви можете побачити це на фотографіях.
Для того щоб покрити мастикою торт, мастику потрібно розкотити але не тонко!!!! І з допомогою качалки перенести на торт.Мастіку краще класти на масляний крем, тоді вона буде краще триматися і не потече.



 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 3
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Шокомастика

125 гр темного шоколаду, молочного або білого.
2 столові ложки глюкозних сиропу, підігрітого(можна замінити медом)
Розтопити шоколад на водяній бані. Додайте глюкозний сироп, легко перемішайте.
2. Викладіть пасту в поліетиленовий пакет і покладіть на 1 годину в морозильну камеру, поки маса не стане щільною, але пластичною
3.Пасту можна зберігати в прохолодному місці кілька тижнів, щільно загорнувши у харчову плівку.Відломуйте по шматочку у міру потреби і розминайте до пластичності.Раскатайте на робочій поверхні, посипаний кукурудзяним крохмалем.


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 4
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Цукрова мастика (рецепт з книги):
5 чайних ложок желатина
125 мл. глюкозних сиропа
1 ст.ложки гліцеріна
1 кг цукрового пудри

Приготування.Залийте желатин 3 столовими ложками води, після набухання, розчинити його на водяній бані. Додати глюкозний сироп і гліцерин, перемішати до повного разчинення.В цукрову пудру влити желатинову суміш.Добре перемісити, використовувати відразу або прибрати в мішок і герметичний контейнер, і зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику. Зберігати протягом 3 днів. Розкочувати на робочій поверхні, посипаний цукровою пудрою. Вихід 1 кг.

Рецепт мастики для цукрових квітів від Оксани(мамці)


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 5
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Найпростіший рецепт мастики для квітів: Рецепт Жанни ЗУБОВОЇ(відомої кондитерки)

10 гр желатина
10 столових ложок води
900 гр цукрової пудри.

Замочити желатин у воді, дати набрякнути, потім на водяній бані розтопити,остудити трохи і дрібними порціями вливати в цукрову пудру, вимісити на столі й забрати в мішечок і герметичний контейнер, мастика дуже швидко висихає


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 6
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Шоколадно-маршмеловое тісто для покриття і прикраси тортів:

150 г пудри
200 г гіркого шоколаду (з великим вмістом какао)
180 г маршмеллоу (не має значення якого кольору)
1 ст. ложка маргарину або вершкового масла 3 столові ложки вершків 1 столові ложки лікеру, бренді або апельсинового соку (не обов'язково).

Краще на ніч у холодильник покласти, потім з ним легше працювати.Після охолодження, викладаємо тісто на папір для випічки (Тісто можна загорнути в харчову плівку і зберігати в xолодильнику до потрібного моменту).На паровій бані розтопити шоколад. Додати до шоколаду маршмеллоу і дати йому теж "розтанути" (помішуємо масу, в процесі "танення" ложкою) Коли маршмеллоу розтане додаємо вершки, масло і побажанням ... лікер, бренді або сік.Додаємо пудру і вимішуємо до утворення однорідної маси. У мене цукрової пудри трохи більше йде.

Цветочная мастика

САХАРНАЯ ПУДРА-455гр
ТРАГАГАНТ-3ч.л.
ЖЕЛАТИН-2ч.л.
ХОЛ,ВОДА-5ч.л.
БЕЛЫЙ ЖИР-2ч.л.
ГЛЮКОЗА-2ч.л.
БЕЛОК-1


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 7
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Змішування фарб та отримання нових відтінків:

зеленуватий = небесно блакитного + трохи кукурми = небесно-блакитного + жовтого

темно червоний = червоного + трохи черногомалиновий = рожевий + червоний

колір ржавчини =помаранчевого + червоний + коричневого

морський = синій + зеленого

темно зелений = зелений + трохи чорного

лаванда = рожевого + бузкового

тілесний = трохи жовтого + розовий

персіковий = помаранчевого + темно жовтого


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:01 | Сообщение # 8
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Для отримання чорного кольору треба змішати у рівних кількостях-коричневий,червоний,синій!

Ще одна желатинова мастика

2 ч.л. желатину замочую в 30 мл води, набухає, ставлю на водяну баню,
розтопився додаю 1 ч. л. меду-жовтого густого (вообце треба гліцерин),
мед рстопілся і знімаю з водяній бані.
В окремому посуді просівають рівно 250 гр сах.пудри, і починаю додавати в желатин з медом по чайній ложці.
Мастика виходить густа але незовсім-в грудочку не збивається, я її ложкою накладаю в пакетик, кладу в коробочку і в холодильник на пару годин.
Змішую її з мармишковой мастикою 1:3 (жетін.: мармишков.) А якщо треба щось ліпити безпосередньо з неї те трохи її на столі мну з цукровою пудрою або навіть з крохмалем. оч вона мені подобається-біла, розкочуються тонкі пелюсточки, швидко сохне, міцна.


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:02 | Сообщение # 9
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сьогодні у своєму архіві знайшла фото мого самого першого тортика з мастики-машинку.Це я тільки починала вчитися працювати з мастикою.



 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:02 | Сообщение # 10
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Трохи в цій темі буду вставляти картинки які навчають прикрашати торти.
Як зробити святкову стрічку на тортику

Треба Стрічка
Вимірювальна рулетка
Ножиці
Маленька кісточка
Двосторонні стрічки
І, звичайно, торт



 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:02 | Сообщение # 11
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline

Ось так можна прикрасити кексики на святковий стіл.З мастики вирізати квіточки.З допомогою зубочистки їх обробити(пелюстки),підсушити і прикрасити виріб


 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:03 | Сообщение # 12
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Давайте навчимося робити таку симпатичну рибку!



 
цукеро4каДата: Четвер, 25/03/2010, 15:04 | Сообщение # 13
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 362
Статус: Offline

ir71, Оціни мої перші розочки.


Красива жінка для очей-рай, для душі - пекло, для кишені - чистилище

Я Таня

 
ir71Дата: Четвер, 25/03/2010, 15:04 | Сообщение # 14
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
ВАУ!! shok Таня,яка ти молодчинка!!!Ніжно-рожеві і так акуратно зроблені. yes yes yes
Просто чудово!
А з якої мастики,з маршмелоу чи желатинової?


 
orestaДата: Четвер, 25/03/2010, 15:04 | Сообщение # 15
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Ірино,ти тут такої краси наставила що аж хочеться творити.Та нажаль у мене руки до того діла не складаються.Та може ще і я коли спробую.

цукеро4ка, розочки безподобні! wink


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
  • Сторінка 1 з 99
  • 1
  • 2
  • 3
  • 98
  • 99
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024