Сьогодні я робила торт ляльку.Хочу поділитися майстер класом по виготовленню таких тортів.
Основну ідею я взяла на форумі сайту "Повари.ру".
Отже спочатку пекла коржі.Коржі можна з різного тіста.Гарно виходить з високого пишного бисквіту.Я же спекла звичайне кексове тісто,яке легко піддавалося деформуванню та різанню.
І так крок перший.Печемо корж і вирізаємо круги відповідного розміру.В даному випадку торт робила у салатниці сферичної форми.Самий тонкий корж викладаю по розміру тарілки,яка попередньо застелена харчовою плівкою
В центрі ставлю паперову трубу з використаного рулону фольги,розміром по висоті ляльки
Крок 2.Ложу крем і закриваю крем найменшого діаметру.
Крок 3.Далі все продовжую чергувати,аж до закінчення коржів і крему.При чому коржі повинні дійти до кінця труби.
Ось таке я отримала.Ставлю в холодильник застивати на ніч.Зранку перевертаю тарілку і отримую круглий торт.
Для того щоб той торт був рівненький під мастикою,я обмазую його добре масляним кремом і даю ще 3-4 год постояти для повного застигання
Тепер оформляю мастикою.Спочатку рюші,далі велике покриття,що дась нам спідницю ляльки.
Потім окремо "шию" верхню частину платтячка вже безпосередньо на ляльці і ось отримала торт-ляльку "Барбі"
Якщо щось не зрозуміло або цікавить сам рецепт коржів та крему,пишіть у коментарі,я відповім.
|