На ванільний бисквіт: 4яйця 0.5ст цукру 150гр борошно+2 ст л крохмалю 1 ст л порошку до випічки 1 пачка ваніліну На маковий бисквіт: 2 яйця 150гр маку 100гр меленого мигдалю 1 ст л меду 0.5ст цукру 2ст л крохмалю 1 чл порошка до печива Крем: 300гр жирних вершків 0.5 ст цукр пудри 1 пакет готового заварного крему з ванільним ароматом ананас кільцями(консервований) Пропитка: кілька ст л перетертої з цукром полуниці(у мене заморожена суміш) а також кілька ложок сиропу з ананасів Печемо ванільний бисквіт і розрізаємо на два коржі.Охолоджуємо. Печемо маковий корж.Для того мак потрібно запарити на кілька годин.Далі воду злити а мак розтерти у макітрі або блендері. До тертого маку додати мед,мелений мигдаль,крохмаль,порошок.Вимішати. Окремо збити яйця з цукром і акуратно ввести до яєчної маси макову суміш.При цьому вимішуючи ложкою в одну сторону і дуже акуратно,щоб не пошкодити збиту структуру білків. Виливаємо тісто у застелену пергаментом форму і печемо,як звичайний бисквіт.Остуджуємо у формі до повного охолодження. Тільки після того виймаємо.Корж виходить дуже ніжний і пухкий. Крем.Заварний крем заварюємо на молоці і охолоджуємо.Збиваємо вершки з пудрою і поступово по одній ложці додаємо заварний крем. Збиваємо до пишної маси(не перебити!) Складаємо торт.На один білий корж,який пропитаний полуничною сумішю викладаємо крем а зверху кільця ананасу.Накриваємо маковим коржом.Далі знову крем-ананас і пропитаний ананасовим сиропом,білий корж. Верх торта можна оздобити кремом або підготувати торт під мастику.Я просто полила розтопленим білим шоколадом. Смачно,по новорічному!Наче в казці!
|