Пляцок 'Гармонія'
Ну ось знову я до Вас з черговим пляцком прийшла.
Тісто: Яйце - 3 шт Маргарин вершковий - 200 гр Цукор - 150 гр Борошно - 2 - 2. 5 ст тісто має бути м'яким Розрихлювач тесту - 1 ст. л Какао - 2 ст. л Фруктові цукати (у мене вишня) 100 гр або чорнослив подрібнений з горіхами
Крем: Масло вершкове - 300 гр Молоко згущене - 400 гр Добре збити З цим кремом пляцок виходить сухим (але такий ми любимо, що б відчувалося пісочне тісто, яке просто тане в роті)) Або Сметана (домашня або високої жирності) - 700 гр Цукрова пудра - 200 гр Всі збити, але будьте обережні з домашньою сметаною, можна перебити й одержати масло. : D З цим кремом пляцок виходить більш вологим.
Маргарин натерти на тертці і розтерти з цукром і яйцом.Насипать борошно з розпушувачем і акуратно все смешать.Долго НЕ місіть, а то тісто не буде рихлим.Разделіть тісто на три частини і в одну додати какао.Тесто кладемо в холодильник не менше ніж на 20 хв.
Потім тісто розтягуємо у формі (на дно форми стелю пергамент, змащую його) і випікаємо два світлі коржа.
З темного тесту катаємо кульки і в усередину кульок кладемо цукати.Кульки викладаємо у форму й печемо.
Остиглі коржі перемащуємо кремом.Сверху заливаємо вареньем.У мене була протерта з цукром червона смородина.