Консервування
| |
Pavluk | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 19:46 | Сообщение # 166 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Quote (Antalia) де ти раніше була Та я думала шо такі огірочки всі роблять
|
|
| |
Pavluk | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 19:49 | Сообщение # 167 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Quote (Леся) не будуть вони стояти у теплі В нас то теж провірений варіант. Ми мали частині банок в підвалі під кухнею. А минулого літа переробили трохи опалення і пустили труби підвалом. Там стало на кілька градусів тепліше, а огірки того не "злюбили". І всі пішли на корм для хробаків
|
|
| |
Оля | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 20:10 | Сообщение # 168 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Quote (Pavluk) Квашені огірки.
А ми, коли ще жили в Україні, на зиму огірки квашені робили трошки інакше. Все так само складали в 10 літрові бутлі (огірки, спеції), а тоді зверху ложили 10 таблеток аспирину , заливали кип"яченою солоною водою і закривали капроновою кришку. Як все остигло, ставили до льоху (пивниці) і воно там стояло, поки не з"їлося. Огірки були дуже смачні, хрумкі , ніколи не перекисали.
|
|
| |
Оля | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 20:12 | Сообщение # 169 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Quote (Antalia) АджикаРоблю кожен рік.
Аню, в мене той самий рецепт. Дуже смачна аджика виходить.
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 20:29 | Сообщение # 170 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Pavluk) в півниці на дворі, стоять там постійно Рецепт справді файний хто має півницю на селі, ми також так робимо, я ще цілий корінь хрону даю і половинку гіркого перцю(паприки) бо огірки тоді таааааааааааааакі хрумкі , а ось вдома в мене такі не виходять, бо в підвалі затепло
|
|
| |
Наталія | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 20:39 | Сообщение # 171 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 428
Статус: Offline
| Танюшо. дуже ддякую!!! То якраз то що я шукала!!! Я ж казала, що наші господиньки знають все!!!!!
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:22 | Сообщение # 172 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Дівчата ділюся рецептами якими два дні бавлюся. Баклажани з перцем. 3 кг баклажанів 2 кг болгарського перцю Все порізати на 8 частин ( я різала меншими) Баклажани порізати , посолити ( десь 2,5 ст. л. солі) нехай годину стоять Поки баклажани стоять, порізати перць і заварити маринад Маринад: 0,5 л. томатної пасти ( в мене Чумак) 1,5 л води 200 гр оцту (якщо любите гостріше то 250) 400 гр олії 2-3 ст. л. солі (можна і менше якщо не любите соленого, краще досолити потім) Як закипить маринад кидаємо баклажани і варимо 10 хв. Додати потім перець і варити ще хвилин 30-40 На дно банок кладемо, духмяний та чорний горошком перець, лавровий листок. Розкладаємо баклажани, і стерелізуємо 15 хв. Вихід 10-11 банок по 0,5 л. Перець в томатах. 1,5 кг помідорів перемолоти через мясорубку, ддодати 1 головку часнику. 200 грам оцту, 100 грам олії 200 грам цукру 2 ст.л. солі 3 кг болгарського перцю порізати на 4-6 частин залити гарячим соусом і варити 15 хв. розкласти в банки і стерелізувати 20 хв. вихід 7 банок по 0,5 л. А ще робила баклажани в аджиці від нашої Іри, помідори теж від неї, перець в яблучному соці з медом.і від Росі половинками. Компоти зі слив покрутила. А ще аджику по провіреному рецепті . короче всіх разом за вчора і сьогодні було 67 банок різних
Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Середа, 31/08/2011, 00:06 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:38 | Сообщение # 173 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| а ще така аджика 5 кг помідорів 1кг яблук 1 кг перцю 0,5 л олії 250 грам цукру 250 грам оцту 1, ст. л. солі 300 грам паприки 300 грам часнику\Все перемолоти і варити 1,5 год від моменту закипання. Потім додати олію, цукор, оцет, сіль, ще має кипіти 30 хв. Перемолоти паприку і додати до маси за 15 хв до кінця кипіння і гарячою розлити в банки вихід 12 банок по 0,5 л
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:39 | Сообщение # 174 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| А я би ще закрила аджику і солянку( але опеньків ще нема).
|
|
| | |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:43 | Сообщение # 176 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Antalia, я коли це все поскладала то лишилось місце тільки під опеньки, і то якщо не буде то не дуже сумуватиму бо маю з минулого року ще 11 півлітрових банок маринованих. А ще моя мама крутить цілий буряк маленький в 3-х літрові банки, а потім взимку і бурячки можна зварити і борщ, і салат....Якщо треба комусь рецепт то випитаю.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:44 | Сообщение # 177 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (оксанка) мушу зробити перерву і я роблюдо завтра. завтра буду кетчуп варити, дала кума рецепт попробую, як буде добрий то виставлю пізніше
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:46 | Сообщение # 178 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Зоряна, я виставляла рецепт таких буряків, подивись. А я опеньки ніколи ще не закривала, все сушу...Якщо маєш , Зорянко, гарний рецепт то вистав.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:48 | Сообщение # 179 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Antalia) таких буряків, подивись десь пропустила Quote (Antalia) арний рецепт то вистав. якщо маєш на увазі опеньок то треба подивитись ....
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 30/08/2011, 23:48 | Сообщение # 180 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Леся, вроді хотіла кетчуп.
|
|
| |
|