В гості до Ірини
 Налисники,оладі,блінчики - Сторінка 4 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Тут можна поділитися гарним рецептом. » Налисники,оладі,блінчики (Мучні страви)
Налисники,оладі,блінчики
TalochkaДата: Четвер, 02/12/2010, 18:05 | Сообщение # 46
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дівчатонька, хочу поділитися рецептом ще одних вафель. Вони випікаються не в електро-, а у газовій вафельниці, тобто такій, яку мабуть багато хто з ваших мам використував ще в радянські часи для випікання тонких вафель-трубочок. wink

BАФЛІ З КАРАМЕЛЬНОЮ НАЧИНКОЮ

250 г борошна
125 г вершкового масла
75 г коричневого цукру
50 г звичайного цукру
1 пакетик ванільного цукру
1 яйце
3 ст.л. рому
дрібка солі

100 г цукру
50 г вершкового масла
200 мл жирних вершків
1/2 ч.л. кориці

1. Змішати в мисці всі сухі ингредієнти.
2. Зробити заглиблення, вилити туди яйце, ром, потім розтоплене масло.
3. Вимісити (вийде однорідне трохи липке тісто), покласти в миску і поставити в холодильник на 4 години.
4. Розділити тісто на 40 кульок, трохи їх приплюснути і випікати у розігрітій вафельниці до коричнувато-золотистого кольору.
5. Охолодити, зберігати в жестяній банці.

6. Розтопити цукор в кастрюльці до коричнуватого кольору, додати холодне масло шматочками и розмішати.
7. Влити вершки і варити кілька хвилин, поки не загусне. Охолодити.
8. Намазати на одну вафлю соус, накрити другою і притиснути.

Джерело: Giulia з carina-form.com

Мої коментарі:
- Я не готувала карамельного соусу, а "склеювала" вафельки вареним згущеним молоком.
- Тісто розділити на 40 кульок у мене не вийшло. Не рахувала, скільки вафель у мене вийшло, але не більше 30 - це точно.
- Тісто слід дійсно добре охолодити. Я потримала його тільки 45 хв в морозилці, і воно у мене було надто липким, щоб розплющувати з нього маленькі кульки.
- Замість рому брала горілку
.

Смачного! smile

ксенія, налиснички апетитні! smile


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
AntaliaДата: Четвер, 02/12/2010, 18:14 | Сообщение # 47
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Наталя, гарні вафельки і фото дуже якісне.Дякую!!! smile
 
оксанкаДата: Четвер, 02/12/2010, 18:24 | Сообщение # 48
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Ну все щось придумаєш.... Смакота!!!

 
TalochkaДата: Четвер, 02/12/2010, 19:09 | Сообщение # 49
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Antalia, оксанка Аню, Оксанко, дякую вам! Якщо "завалялась" така вафельниця, то робити їх зовсім нескладно. wink

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
AntaliaДата: Вівторок, 08/02/2011, 16:03 | Сообщение # 50
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
НАЛИСНИКИ НІЖНІ

Збити 2 яйця з 3 ст.л. цукру, 0,5 ч.л. солі, 0, 5 ч.л. соди погашеної оцтом, молоко -2 ст., 2 ст. муки, 3 ст.л. олії, 2 ст. мінеральної води. Я збиваю все міксером. Печемо. Дехто олію на пательню наливає один раз, або дає тільки в тісто. Я і в тісто даю, і коли жаряться дивлюсь щоб пательня була не суха.
В начинку дала сир, цукор, ванілін, мала трохи ізюму ( запарила), дала трохи сметани, розтопленого масла і лимонну есенсію капнула. Я коли нажарила купу тих шкірок, то беру і перевертаю всі разом другим боком і тоді вже завертаю. Я незнаю що то дає, але вони іменно так стають якісь ніжні. Одним словом, попробуєте- побачите.
Прикрепления: 9646802.gif (38.6 Kb)


Сообщение отредактировал Antalia - Вівторок, 08/02/2011, 16:17
 
ЛесяДата: Вівторок, 08/02/2011, 19:53 | Сообщение # 51
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Аню, і я обертаю другим боком.Не знаю чому.але так робить моя мама,а я у неї навчилася

 
AntaliaДата: Вівторок, 08/02/2011, 19:58 | Сообщение # 52
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Леся, я чисто випадково повернула і мені сподобалось. І тепер так роблю завжди.
 
ЛесяДата: Вівторок, 08/02/2011, 20:21 | Сообщение # 53
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
А ще ,Аню, в моїй сімї налисники обсмажують на маслі, на малому вогні до скориночки.

 
AntaliaДата: Вівторок, 08/02/2011, 20:42 | Сообщение # 54
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
А я , Леся, люблю коли поставити в мікрохвильовку, полити сметаною, і посипати цукром. А як була я мала, то мама тоже жарила, а потім такой на пательні посипала цукром. Але жарити треба тільки на маслі.
 
ЛесяДата: Вівторок, 08/02/2011, 20:55 | Сообщение # 55
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Ми стараємося по мінімому користуватися мікрохвильовкою,все ж таки смачніше на ронделі(сковорідці)

 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 08/02/2011, 21:09 | Сообщение # 56
Группа: Видалені





Antalia, Гарненькі які!

А готові вмочую в збите яйце і обсмажую.

Quote (Antalia)
перевертаю всі разом другим боком і тоді вже завертаю
треба спробувати, незнала...
 
ЛесяДата: Вівторок, 08/02/2011, 21:11 | Сообщение # 57
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Quote (котяра)
А готові вмочую в збите яйце і обсмажую.
і так теж смачно


 
PavlukДата: П`ятниця, 11/03/2011, 15:43 | Сообщение # 58
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Доброго дня всім. Пекла вчора Морквяні бліни, получилось досить смачно. Попробуйте і ви.
Морквяні бліни
Продукти на 4 порції:
400гр моркви,
250мл молока,
1ст.л. сухих дріжджів,
1 зубок часнику,
1 яйце,
100гр муки,
20 гр масла для смаження або олія
сіль, перець до смаку.
Моркву почистити і порізати на кружечки. Зварити до готовності та відцідити воду. Підігріти молоко трошки всипати дріжджі розмішати і дати постояти 5хв. Тоді, охолоджену трошки моркву збити блендером або перетерти через сито. Додати яйце, молоко з дріжджами, борошно і часник. Добре розмішати, щоб не було грудочок, дати постояти 30 хв і смажити бліни. Смажити на слабкому вогні з кожної сторони по 4хв - це обов'язково, бо не просмажаться добре.
Смачного!!!




Сообщение отредактировал Pavluk - П`ятниця, 11/03/2011, 15:52
 
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:48 | Сообщение # 59
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Які ж вони жовтенькі!!!!Я колись робила на морквяному соці,то дуже мені чіплялися до пательні.Дякую за рецепт,спробую по твоєму рецепту.

 
PavlukДата: П`ятниця, 11/03/2011, 17:46 | Сообщение # 60
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Ірочко вони зовсім не пристають до пательні. Тільки треба добре мастити олією і все буде добре.

 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Тут можна поділитися гарним рецептом. » Налисники,оладі,блінчики (Мучні страви)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024