В гості до Ірини
 Шашличний сезон - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Тут можна поділитися гарним рецептом. » Шашличний сезон (Все про шашлики)
Шашличний сезон
ir71Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:24 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Так..так, shok ви не дивуйтеся що я відкрила таку темку taunt .До тепла ще далеко але час летить швидко.і поки ми зберемо тут всі гарні рецепти шашликів то якраз почнеться сезон шашлика.Тому починаю вже від сьогодні.. ok



 
ir71Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:29 | Сообщение # 2
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сонечко, зелена травичка, тепло!))) biggrin Правильно - шашлик на природі з .... це хто з чим любить

Так ось, пропоную обмінятись думками та рецептами (швидше за таємницями приготування)!

М'ясо. Так, головне - це з якого м'яса. Рекомендую свинячу шию, вона з прожилками жиру, який під час смаження випливає і шашлик виходить соковитий.

Методи приготування rtfm

- М'ясо великими шматками м'ясо по готовності повинно вийти соковитим. taunt Замочую в білому вині, з додаванням майонезу, солі (небагато, перцю чорного меленого, спеції (кому які подобаються), нарізаного колечками ріпчастої цибулі. Можна замість вина замочувати в світлому пиві. Саме головне - ніякого оцту. Оцет вбиває смак м'яса. tomato

Поливаю готується шашлик червоним вином , або використовую підливу, що залишається після замочування шашлику в посидині. tommy

М'ясо потрібно тримати близько до вугілля, щоб над м'ясом не можна було утримати руку від жару. Якщо піднімати м'ясо вище, воно буде просто висихати. yu

- М'ясо (свиняча шия) ріжеться великими шматками, трохи солі, спецій, цибулі і видавлюється лимон. Настоюється протягом кількох годин. Виходить дуже соковито і смачно. yahoo

- Замочувати м'ясо в червоному сухому вині
або в майонезі зі спеціями з грубо нарізаною цибулею! yes

Ой я вже мені тут слюньки потекли...як хочеться вже тепла,травички і аромату свіжоспеченого шашличка wink tongue wacko %) wacko



 
Яринка-1Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:38 | Сообщение # 3
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
О як добре ,то в мене рецептів шашлика вагон.Треба підняти записник та дати рецепти.
 
ir71Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:40 | Сообщение # 4
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Маринад для шашлику

Великий лимон порізати на куски і залити полторалітрами окропу (лимонні кружечки придушити), насипати туди улюблених трав, зелені і нехай це все остигає і настоюється! Туди ж покришити 2-3 зубчики часнику і порізати 4-5 найбільших цибулин кільцями. 3 грудки цукру і 2 чайні ложки солі. У остиглий маринад викласти м'ясо, порізане досить великими шматками. Настоювати мінімум 12 годин. Виходить дуже смачно!


 
ir71Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:41 | Сообщение # 5
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Яринка-1)
О як добре ,то в мене рецептів шашлика вагон.Треба підняти записник та дати рецепти.

Та це ж супер!Кожного разу новий рецепт попробувати треба.У мене літо не обходиться без шашлика.так що буду чекати на ваші чудові рецепти! wink


 
ir71Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:52 | Сообщение # 6
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Ось на форумі хорошої кухні знайшла хороші поради,що до шашлика.Думаю вони нам згодяться.Тому цитую:

"Є любителі обвалювати м'ясо в майонезі. Це звичайно не маринад, швидше так роблять любителі майонезу як такого, прихильники принципу «кашу маслом не зіпсуєш», вони готові є просто хліб з майонезом. Тим не менш, такий рецепт став більш менш популярний.

Деякі люди здалися і їли з кетчупом навіть шашлик. Швидше за все, ці люди не дуже вибагливі і з незмінним задоволенням їдять з кетчупом сосиски, шашлик, яєчню, узбецький плов і французьких равликів. Виробники «шашличних» кетчупів, орієнтують свою продукцію саме на таких благодійників.

Любителі пива, стверджують, що можна (і потрібно!) Маринувати м'ясо в пиві. На те вони й аматори, головне, що не в кока-колі.


Деяким відзнакою характеризується згаданий вище люля-кебаб. М'ясо призначене для фаршу не маринують, не змішують з іншим м'ясом. Фарш не змішують з картоплею, цибулею і хлібом, а «люляшкі» не панірують. В чистий фарш, додають сіль, чорний мелений перець і ліплять з фаршу тюфтельки, що нагадують формою і розміром сосиски. Потім нанизують. Тому на пікніку, як правило, його не роблять. Хіба, що якийсь фанат візьме з собою на пікнік фарш. Взагалі, люля-кебаб у сто разів смачніше котлет (тільки не маминих звичайно).

Чудовий шашлик виходить з курятини, причому не з філе (воно скоріше для барбекю), а з стегенець. Без жодних складнощів просто обваляйте їх сіллю та надсилайте на шомпол, попередньо розділивши на гомілку і стегно. Є навіть прихильники знімати шкірку, щоб рум'яний і покривалося скоринкою само м'ясо, але вони в меншості.

Чудовий, просто чудовий шашлик з осетрових риб! Також просто, обробити на великі шматки, обваляти в солі (не дуже старанно, пам'ятайте, що це риба) і швидше до вугілля їх! Якщо вже така справа, вичавте на димлячі трохи скибочки лимона, прямо під час подачі.

Печінка - бараняча, свиняча і, страшно зізнатися - ризикніть телячу, не маринують. Солять і нанизують, солять і нанизують. Боже, як це смачно!

Картопля. Можна звичайно запекти в шкірці, закопавши в гарячу золу. Нерідко при цьому, частина картоплин кудись таємничо зникає, частина не відрізниш від вугілля, а частина залишається сирою. Брудні обпалені пальці, можна допустити, у випадку, якщо у вас немає шомполів та інших продуктів. Тільки голод і сірники. Але можна запекти картоплю і над вугіллям, на шомпол. Можна в шкірці, можна без. Більше варіантів немає, хіба що пораджу використовувати маленькі картопельки. Вони пропікається більш рівномірно.

Помідори. Вибирайте маленькі, стиглі, але міцні. Готуються швидко, мають схильність падати з шомполи при різких рухах, солятся в місце відкусив.

Баклажани. Не дуже загогулістие і великі. Обрізаєте хвіст, шкірку не чіпайте. М'який, печена баклажан, солять під час розтину на тарілці (до речі, печена баклажан великий друг майонезу). Обвуглені шкірку, є обов'язковою.

Проткнути сиру кукурудзу гнеться і слизьким шомполом, справа культуристів, якщо ви таким не є, але любите кукурудзу, заздалегідь відваріть її і візьміть з собою.

Спробуйте запекти на шомпол невеликі яблучка. Дуже цікаво (можна довірити і дітям, нехай тренуються). Те ж саме стосується і печериць.

Оригінали, можуть здивувати шашликом з ..., яєць! Про смакові достоїнства говорити не буду, але для приколу ось рецепт: розпалює шомпол, акуратно протикає шкаралупу яйця наскрізь (не здавлюйте в руці яйце!) І пару хвилин тримайте над вугіллям, встигнувши разок перевернути шомпол. Не бійтеся, яйце не витече, так як розпечений шомпол, миттєво заварює дірочки. При певній вправності, може вийти .., і не раз.

Чи випиває.

Особливих правил немає, так як немає традицій спільного вживання шашлику та алкогольних напоїв, і все ж таки шашлик з успіхом запивають вином, горілкою і пивом. Лікер, шампанське та коньяк не котять."



 
orestaДата: П`ятниця, 05/03/2010, 19:20 | Сообщение # 7
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Ух ти!!!На шашлики то до нас.У мене чоловік готує "УБОЙНІ" шашлички. bye

ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
ir71Дата: Неділя, 21/03/2010, 18:10 | Сообщение # 8
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сувлакі (грецький шашлик) (журнал «Смачно і просто» № 2 (35) 2009)

Беремо на 6-8 порцій:
Свинина пісна 2 кг.
Сік лимонний 1 стакан
Олія рослинна 4 ст.л.
Сіль, перець, чебрець, паприка, вино червоне сухе на смак
М'ята, петрушка, лимон для прикраси

М'ясо вимити, обсушити і нарізати кубиками. Залити лимонним соком і залишити на 30 хвилин. Потім нанизати на невеликі шампури і обсмажити на широкій пательні в олії (3 ст.л.), присмачивши сіллю, перцем і паприкою 10 хвилин, безперервно перевертаючи.
Викласти шампури на лист, змащений маслом, що залишилося, посипати чебрецем і готувати в попередньо нагрітій духовці (180 градусів) приблизно 25 хвилин, поливаючи час від часу червоним сухим вином. Подавати на блюді, прикрасивши свіжими травами та лимоном.



 
ir71Дата: Неділя, 21/03/2010, 18:13 | Сообщение # 9
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Ще рецепт Шашлик ВИШУКАНИЙ!
1 кг м'яса,
5 колечок свіжих або консервованих ананасів, порізаних великими шматочками,
по 1 склянці сухого шампанського і мінеральної води з газом,
мускатний горіх і майоран.
На шампур нанизуємо і м'ясо, і ананаси.
Поливаємо маринадом.


 
ir71Дата: Четвер, 03/06/2010, 22:17 | Сообщение # 10
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Маю рецепти свіжих маринадів на шашлик

... у лимонах

На 1,5 кг свіжої свинини нарізати кільцями 3 цибулини (середнього розміру), вичавити сік з двох лимонів, посікти пучок кіндзи, сіль-перець до смаку (коли перемішуєте – куштуйте). Маринувати приблизно півдня.

...у заварці

50 г доброго чаю залити 0,5 л окропу і настоювати 10–15 хв. Коли вистигне, злити осад і залити м’ясо. Маринувати 3–4 год.

...у соєвому соусі

50 мл соєвого соусу (бажано грибного, якщо немає – додати 1/4 грибного бульйонного кубика), 50 мл лимонного соку чи винного оцту, 1–3 вичавлених зубчиків часнику, по 1 ч. ложці солі, цукру, чорного перцю і паприки. Усе вимішати і додати в цю суміш м’ясо або стегенця будь-якої птиці мінімум на 2 год.
Смачного!


 
PavlukДата: Середа, 30/01/2013, 22:55 | Сообщение # 11
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Зовсім випадко в мене получився дуже смачний шашлик на Старий Новий рік. 
Склад для маринаду:
Соєвий соус, чорний перець, суміш трав "Італійські трави". Не солити!!! При потребі попробувати на сіль, соєвий соус дуже солений!!!
М'ясо нарізати порційними шматками, цибулю нарізати кільцями. Змішати соєвий соус з травами та перцем. Маринад влити до шашлика з цибулею, добре перемішати, вим'яти. Якщо замало рідини, можна додати трохи води, я долила з чайника. Закрити посудину з шашликом харчовою плівкою та залишити маринуватися. В мене пройщла сутка до готування страви. 
Шашлик получився дуже сочним та смачним. Павлик не особо їсть  м'ясо, а цей шашлик наминав за обидві щоки. І наступного дня вимагав ще шашличка da-38


 
Окса-70Дата: Четвер, 31/01/2013, 21:02 | Сообщение # 12
кулінар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 79
Статус: Offline
Візьму собі на замітку цей рецепт,має бути смачно.
 
оксанкаДата: П`ятниця, 01/02/2013, 00:19 | Сообщение # 13
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
А  я  й   забула  що  в  нас  така  темка  є emocii-160
Ми  як  робили  шашлик  останнього  разу,  то  я на  тир  кг  м’яса  давала   мінеральну воду  приблизно  1,5ст(а  може  і чуть більше), 1 п. майонезу,  цибулі  багато,  сіль, перець   і  2  яйця , і  добре  руками   вим’яла  те  діло,  получилося супер.  М’ясо  дуже  зарум’янилося  і  було  файно  соковите.




Сообщение отредактировал оксанка - П`ятниця, 01/02/2013, 00:24
 
Окса-70Дата: П`ятниця, 01/02/2013, 21:15 | Сообщение # 14
кулінар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 79
Статус: Offline
в знайомих їла шашлик маринований в мінеральній воді з додаванням спецій (без майонезу)то був дуже смачний,а я маринувала в тертій цибулі,то мені не сподобався(мясо потемніло) і на вигляд було не дуже.
 
ТаньчикДата: Субота, 02/02/2013, 20:40 | Сообщение # 15
Таньчик
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
а я готувати шашлик не вмыю  а ось їсти обожнюю, особливо в лісі- наприроді

[br] Цветы и букеты анимации бесплатно
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Тут можна поділитися гарним рецептом. » Шашличний сезон (Все про шашлики)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024