В гості до Ірини
 Дріжджова випічка. - Сторінка 17 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Дріжджова випічка.
КсюшаДата: П`ятниця, 10/01/2014, 23:45 | Сообщение # 241
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
muroslava07, та не переживай все вийде,головне що є бажання.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
_uliana_88Дата: Субота, 11/01/2014, 01:59 | Сообщение # 242
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
Ксюша, дякую за рецептик на вигляд дуже гарні і апетитні думаю на смак супер пухкі!
 
muroslava07Дата: Субота, 11/01/2014, 13:40 | Сообщение # 243
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Доречі, хочу дати рецепт Різдв"яних калачів. Незнаю як в кого, а в нас на Св"ятвечір батькам несуть коляду і головною складовою є калач. Рецепт випробуваний, а надибала  в журналі.

1кг борошна
50г пресований дріжджів
1ч.л. солі
150г цукру 
100г маргарину
2-3 яйця(1 для змащування, решту в тісто)
10г ванільного цукру
300-400мл молока

Дріжджі розвести в теплому молоці. Борошно просіяти. Додати половину муки у молоко і поставити на 1,5-2год у тепло(тримала десь 30хв, бо як почало тікати, то лапала....) Маргарин розтопити, яйця розтерти з цукром. До розчини дод. сіль, ванільний цукор, яйця, решту муки і замісити тісто. В кінці дод. теплий маргарин і вимісити, щоб не липло до рук. В тепле місце на 60 хв. потім виробити калачі. Викласти на деко змащений олією, накрити і залишити в теплі на 50-60хв. Потім змастити яйцем, посипати маком і пекти при 200-210град. протягом 35-40хв.
Прикрепления: 1671679.jpg (100.8 Kb)
 
КсюшаДата: Субота, 11/01/2014, 13:46 | Сообщение # 244
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
muroslava07, цікава історія.А рецепт класний,хоча я ще не їла калачів ,може і їла ,але точно не пекла.А не могла б докладніше розповісти в темі балакаємо про все чи в якійсь іншій,про ваш звичай,у нас такого нема,а цікаво знати.,нариклад тут

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Субота, 11/01/2014, 13:49
 
СашаДата: Субота, 11/01/2014, 18:47 | Сообщение # 245
Саша
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
Пампухи.
  • 0,5 л молока
  • 50 г дріжджів
  • 100 г розтопленого масла
  • 1 ст.л. олії
  • 8ст.л. цукру
  • 6 жовтків
  • 2 ст.л. горілки
  • приблизно 1 кг борошна.
  • Готові посмажені  посипати цукровою пудрою. Ця порція досить велика, то я вдома роблю половину. Ну хіба в вас велика сім"я.Печіть на здоров"я!


Я - Марійка.
 
ЛесяДата: Неділя, 12/01/2014, 00:01 | Сообщение # 246
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
muroslava07, такий румяненький,аж мені запахло ним.А як формувати сам колач,бо дуже мої його люблять  ,я би для них спекла

 
muroslava07Дата: Неділя, 12/01/2014, 02:51 | Сообщение # 247
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Лесю, це плетеш звичайну косу. Як зазвичай  в магазинах продають. А цей круглий я пекла в тортівниці, бо вже не мала більше бляшок(бо багато пеклося), то зробила 2 малих калача. І результат мені самій сподобався. Кажуть, що треба коли сплетеш калач, то повздовж вигнути качалкою, щоб він був пишніший.
 
ЛесяДата: Неділя, 12/01/2014, 13:44 | Сообщение # 248
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Цитата muroslava07 ()
то повздовж вигнути качалкою
я тут не зрозуміла точно.але за косичку дякую,обовязково спечу для своїх


 
МашуняДата: Неділя, 12/01/2014, 18:23 | Сообщение # 249
Машуня
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 29
Статус: Offline
а як то
Цитата muroslava07 ()
повздовж вигнути качалкою
??? dymae
 
muroslava07Дата: Неділя, 12/01/2014, 22:45 | Сообщение # 250
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Цитата Машуня ()
а як тоЦитата muroslava07 ()
повздовж вигнути качалкою
???
Як би то пояснити.... Повздовж на середину під калач кладемо качалку, щоб він був півкругом, а тоді витягнути її. Він тоді буде вищим і круглішим, а не плоским. Так люди радили. emocii-1833
 
TalochkaДата: Неділя, 12/01/2014, 23:12 | Сообщение # 251
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, якими гарними пампушками ти тут пригощала! da-38 Розріз шалено спокусливий! 
muroslava07, і твої калачі такі рум'яні і гарні! Дякую за рецепт. Про вигинання качалкою я, здається, зрозуміла.  :podmigivaniya-118: 
Я, до речі, про звичай нести калачі до батьків на Свят-вечір теж не чула.
Саша, дякую і тобі за рецепт пампухів!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
МашуняДата: Неділя, 12/01/2014, 23:23 | Сообщение # 252
Машуня
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 29
Статус: Offline
muroslava07, а калач вигинають на качалку сирим, як тільки сплела?
 
muroslava07Дата: Неділя, 12/01/2014, 23:34 | Сообщение # 253
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Машунь, сирим, як тільки сплетеш.
Talochka, просто процес так важко пояснити, а роботи пів хвилини. s8677
 
КсюшаДата: Понеділок, 13/01/2014, 00:18 | Сообщение # 254
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
muroslava07, Я здається зрозуміла,коли сформувала косичку тоді під неї поставити качалку і тоді воно посередині буде типу рівчик ,а боки виростотуть.У нас такий калач називають струцля,то ми її печемо на Щедрий вечір,а спробую по твоєму рецепту спекти і відзвітую

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
muroslava07Дата: Понеділок, 13/01/2014, 00:40 | Сообщение # 255
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Ксюш, печи, тільки без качалки. А то з тою качалкою стільки непорозумінь. А то ще хтось зрозуміє що треба пекти тісто разом з качалкою. dumy-12
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024