Дріжджова випічка.
|
|
Ксюша | Дата: П`ятниця, 10/01/2014, 23:45 | Сообщение # 241 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| muroslava07, та не переживай все вийде,головне що є бажання.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Субота, 11/01/2014, 01:59 | Сообщение # 242 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| Ксюша, дякую за рецептик на вигляд дуже гарні і апетитні думаю на смак супер пухкі!
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Субота, 11/01/2014, 13:40 | Сообщение # 243 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Доречі, хочу дати рецепт Різдв"яних калачів. Незнаю як в кого, а в нас на Св"ятвечір батькам несуть коляду і головною складовою є калач. Рецепт випробуваний, а надибала в журналі.
1кг борошна 50г пресований дріжджів 1ч.л. солі 150г цукру 100г маргарину 2-3 яйця(1 для змащування, решту в тісто) 10г ванільного цукру 300-400мл молока
Дріжджі розвести в теплому молоці. Борошно просіяти. Додати половину муки у молоко і поставити на 1,5-2год у тепло(тримала десь 30хв, бо як почало тікати, то лапала....) Маргарин розтопити, яйця розтерти з цукром. До розчини дод. сіль, ванільний цукор, яйця, решту муки і замісити тісто. В кінці дод. теплий маргарин і вимісити, щоб не липло до рук. В тепле місце на 60 хв. потім виробити калачі. Викласти на деко змащений олією, накрити і залишити в теплі на 50-60хв. Потім змастити яйцем, посипати маком і пекти при 200-210град. протягом 35-40хв.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 11/01/2014, 13:46 | Сообщение # 244 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| muroslava07, цікава історія.А рецепт класний,хоча я ще не їла калачів ,може і їла ,але точно не пекла.А не могла б докладніше розповісти в темі балакаємо про все чи в якійсь іншій,про ваш звичай,у нас такого нема,а цікаво знати.,нариклад тут
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Субота, 11/01/2014, 13:49 |
|
| |
Саша | Дата: Субота, 11/01/2014, 18:47 | Сообщение # 245 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
| Пампухи.- 0,5 л молока
- 50 г дріжджів
- 100 г розтопленого масла
- 1 ст.л. олії
- 8ст.л. цукру
- 6 жовтків
- 2 ст.л. горілки
- приблизно 1 кг борошна.
- Готові посмажені посипати цукровою пудрою. Ця порція досить велика, то я вдома роблю половину. Ну хіба в вас велика сім"я.Печіть на здоров"я!
Я - Марійка.
|
|
| |
Леся | Дата: Неділя, 12/01/2014, 00:01 | Сообщение # 246 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| muroslava07, такий румяненький,аж мені запахло ним.А як формувати сам колач,бо дуже мої його люблять ,я би для них спекла
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Неділя, 12/01/2014, 02:51 | Сообщение # 247 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Лесю, це плетеш звичайну косу. Як зазвичай в магазинах продають. А цей круглий я пекла в тортівниці, бо вже не мала більше бляшок(бо багато пеклося), то зробила 2 малих калача. І результат мені самій сподобався. Кажуть, що треба коли сплетеш калач, то повздовж вигнути качалкою, щоб він був пишніший.
|
|
| |
Леся | Дата: Неділя, 12/01/2014, 13:44 | Сообщение # 248 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата muroslava07 ( ) то повздовж вигнути качалкою я тут не зрозуміла точно.але за косичку дякую,обовязково спечу для своїх
|
|
| |
Машуня | Дата: Неділя, 12/01/2014, 18:23 | Сообщение # 249 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 29
Статус: Offline
| а як то Цитата muroslava07 ( ) повздовж вигнути качалкою ???
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Неділя, 12/01/2014, 22:45 | Сообщение # 250 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Цитата Машуня ( ) а як тоЦитата muroslava07 () повздовж вигнути качалкою ??? Як би то пояснити.... Повздовж на середину під калач кладемо качалку, щоб він був півкругом, а тоді витягнути її. Він тоді буде вищим і круглішим, а не плоским. Так люди радили.
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 12/01/2014, 23:12 | Сообщение # 251 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, якими гарними пампушками ти тут пригощала! Розріз шалено спокусливий! muroslava07, і твої калачі такі рум'яні і гарні! Дякую за рецепт. Про вигинання качалкою я, здається, зрозуміла. :podmigivaniya-118: Я, до речі, про звичай нести калачі до батьків на Свят-вечір теж не чула. Саша, дякую і тобі за рецепт пампухів!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Машуня | Дата: Неділя, 12/01/2014, 23:23 | Сообщение # 252 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 29
Статус: Offline
| muroslava07, а калач вигинають на качалку сирим, як тільки сплела?
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Неділя, 12/01/2014, 23:34 | Сообщение # 253 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Машунь, сирим, як тільки сплетеш. Talochka, просто процес так важко пояснити, а роботи пів хвилини.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 13/01/2014, 00:18 | Сообщение # 254 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| muroslava07, Я здається зрозуміла,коли сформувала косичку тоді під неї поставити качалку і тоді воно посередині буде типу рівчик ,а боки виростотуть.У нас такий калач називають струцля,то ми її печемо на Щедрий вечір,а спробую по твоєму рецепту спекти і відзвітую
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Понеділок, 13/01/2014, 00:40 | Сообщение # 255 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Ксюш, печи, тільки без качалки. А то з тою качалкою стільки непорозумінь. А то ще хтось зрозуміє що треба пекти тісто разом з качалкою.
|
|
| |