В гості до Ірини
 Дріжджова випічка. - Сторінка 5 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Тут можна поділитися гарним рецептом. » Дріжджова випічка. (Булочки, пончики та інша дріжджова випічка.)
Дріжджова випічка.
AntaliaДата: Четвер, 17/03/2011, 17:02 | Сообщение # 61
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
фото тутБулочки "Супер пухкі"
Тісто:
мука - 500 гр., 3 ст.л. + 1 ст.л.цукру , 0, 5 ч.л. солі, 50 гр. свіжих дріжджів, 1 ст. теплого молока, 2 яйця, 2 ст. л. олії( бажано оливкової).
Крім того ще потрібно мягкого смальцю 150 - 200 гр., і пудра.
Муку просіяти в миску, дати сіль, цукор 3 ст.л. і перемішати. Зробити ямку і в неї подрібнити дріжджі. і залити їх молоком, так щоб тільки покрило дріжджі. Зверху на них посипати 1 ст.л. цукру. Легенько перемішати ту масу ( не разом з мукою, а тільки там де дріжджі). Нехай постоїть 10 хв.
Виливаємо в миску решту молока, 2 яйця, і замішуємо тісто. Трохи помісили і тоді даємо олію. Ще місимо. Тісто має бути мягке.
Накрити рушником і нехай підходить 1-1, 5 год. Перемісити тісто і розділити на 10-12 кульок. Кожну кульку розкачуємо і змащуємо смальцем. Загортаємо рулетом ( кінці рулета защіпити). І тоді скручуємо як равлик. Викласти на змащену форму.Накрити рушником і нехай підійдуть десь 20- 30 хв.Помастити розтопленим маслом. І печемо. Гарячі посипаємо пудрою.

ПриміткаЗамість смальцю можна промащувати маслом.

Сообщение отредактировал Antalia - П`ятниця, 18/03/2011, 08:14
 
УлянкаДата: Четвер, 17/03/2011, 17:23 | Сообщение # 62
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Antalia, дякую за рецепт, обов"язково попробую, бо дуже вони мені сподобались. flower

s
 
IraДата: П`ятниця, 18/03/2011, 00:05 | Сообщение # 63
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Antalia, рецептик цікавенький,дякую biggrin biggrin

 
AntaliaДата: П`ятниця, 18/03/2011, 00:16 | Сообщение # 64
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Іра, не пожалієш як спечеш! smile
 
ЛесяДата: П`ятниця, 18/03/2011, 12:06 | Сообщение # 65
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Аня,ти знову з новими булочками.А назва просто шик.Та і взагалі,всі твої назви булочок відповідають реальності.

 
оксанкаДата: Субота, 19/03/2011, 00:52 | Сообщение # 66
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Antalia, Аню!!! Як то я умудрилася пропустити твої Супер булочки??? wacko Сама незнаю, вже би досі спекла wink happy happy happy

 
AntaliaДата: Субота, 19/03/2011, 00:56 | Сообщение # 67
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Оксана, я їх вчора пекла , і перший раз. Ну...сказати що файні, то нічого не сказати. Такшо вперед...на кухню. Оксана, дуже файні.
 
оксанкаДата: Субота, 19/03/2011, 00:58 | Сообщение # 68
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Antalia, Ти бачила яка година??? wink А ти мене на кухню женеш...

 
AntaliaДата: Субота, 19/03/2011, 01:03 | Сообщение # 69
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Ну..тоді накрути годинник десь на 6 годинку. На девяту будуть готові. І чоловік побаче яка в нього файна господиня.
 
IraДата: Середа, 23/03/2011, 13:55 | Сообщение # 70
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Рогалики.
200гр масла(маргарину)
23гр дріжджів сухих(1 пачка свіжих)
1 стакан теплого молока
1 стакан жирної сметани
3ст лож. цукру(можна більше)
3-4 стакани муки.
Трохи солі.
Замісити тісто воно має бути м,яким і ніжним.
Замішене тісто замотуємо в плівку і ставимо на ніч на холод.
Розтачуємо тісто ріжемо на трикутники кладемо начинку і формуємо рогалики.
Зверху змащуємо яйцем даємо трохи підійти і випікаємо.
Готові рогалики посипаємо пудрою.


 
УлянкаДата: Середа, 23/03/2011, 17:27 | Сообщение # 71
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Ira, у мене слинка потекла, таке апетитне!!! Дякую за рецепт!!!



s
 
ir71Дата: Середа, 23/03/2011, 17:32 | Сообщение # 72
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Ira)
Рогалики

Який пухких смакойлик!!!!Дякую за рецептик!


 
IraДата: Середа, 23/03/2011, 21:07 | Сообщение # 73
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Улянка, ir71, дякую дівчатка smile smile smile smile

 
цукеро4каДата: Середа, 23/03/2011, 21:28 | Сообщение # 74
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 362
Статус: Offline
Ira, за рецепт.

Красива жінка для очей-рай, для душі - пекло, для кишені - чистилище

Я Таня

 
Зоряна9810Дата: Четвер, 24/03/2011, 12:16 | Сообщение # 75
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Знайшла в архіві фото равликів , які я робила на природу. А так як наближається період вилазки на шашлик, то така закуска підходить в очікуванні мяска. Рецепт не мій, а знайдений на просторах інтернету.
Отже сам рецепт:
Равлики
Дріжджове тісто.:
2 стакана молока, або сироватки, або молоко пополам з водою, або кефіру
1,5ст л сухих дріжджів
2 ст.л цукру.
0,5 ст.л солі
150гр олії
Муки приблизно 5-6 стаканів.
Дріжджі розвести в рідині, додати 2ст.л муки, цукор і вимішати, дати опарі підійти хвилин 20-30 в теплому місці, далі до опари додає4 стакани муки, всю олію. Сіль і замішуємо тісто в процесі замішування додаємо ще муки щоб тісто стало м’яке, еластичне, відставало від руки, сформована кулька з тіста має добре тримати форму, тісто не має бути дуже м’яке але і забите також недобре. Залишаємо тісто для підходу на 1-1,5год.
Окрім того томатний соус, твердий сир що добре плавиться, приправи свіжі чи сухі базилік, орегано або суміш італійських трав, часник сушений або часникова сіль.

Тісто яке вже добре підійшло розділити на дві частини, одну частину розкачати в прямокутник товщиною в 1,5см і шириною 20см по довжині яке вже ваше тісто вийде Намазати тісто соусом, густо посипати тертим сиром, посипати травми і сухим часником, згорнути в рулет, краще щоб він не був надто товстий, нарізати на шайби не ширші як 2-3см, викласти на застелений пергаментом протвінь і обов’язково змастити пергамент жиром. Даємо хвилин 15-20 підійти, і випікаємо хвилин 10-15 при температурі 180гр до гарного золотистого кольору.
З другою частиною тіста поступити так само.




Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Четвер, 24/03/2011, 12:17
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Тут можна поділитися гарним рецептом. » Дріжджова випічка. (Булочки, пончики та інша дріжджова випічка.)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024