|
Панорамний знімок для діагностики гаймориту
|
|
| ryna021111 | Дата: Субота, 23/08/2025, 18:52 | Сообщение # 1 |
|
набираюсь досвіду
Статус: Offline
| Доброго дня! Маю питання. Мій ЛОР-лікар порадив зробити панорамний знімок, щоб перевірити стан гайморових пазух, бо підозрює хронічний гайморит. Я завжди думала, що для цього роблять КТ чи МРТ, а тут мені кажуть, що достатньо рентгену. Наскільки такий метод справді інформативний у подібних випадках? І чи є різниця між класичним рентгеном та панорамною рентгенографією?
|
| |
| |
| iri431851 | Дата: Субота, 23/08/2025, 20:00 | Сообщение # 2 |
|
кулінар
| Так, ваш лікар має рацію. Для діагностики запальних процесів у пазухах, зокрема при гаймориті, дуже ефективна саме панорамна рентгенографія . Вона дозволяє отримати зображення всієї щелепи, включно з носовими пазухами, і виявити наявність запального процесу чи скупчення рідини. Це більш доступний і швидкий метод у порівнянні з КТ, який до того ж дає менше опромінення. У центрі HB Medical процедура займає кілька хвилин, після чого лікар отримує чіткий знімок. Цифровий рентген перевершує за якістю аналоговий, і це справді допомагає уникнути помилок у діагностиці. У мене особисто також був гайморит, і рентген дозволив швидко підтвердити діагноз та підібрати правильне лікування.
|
| |
| |
| Bonnie | Дата: Неділя, 24/08/2025, 15:59 | Сообщение # 3 |
|
нова людина
| Корисна інформація, дякую
|
| |
| |