Готуємо з Дарією Цвек
| |
Pavluk | Дата: Четвер, 20/09/2012, 01:09 | Сообщение # 1 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Добрий день. Напевно в кожної з нас, в бібліотеці кулінарних книжок, є хоч одна цієї видатної господині нашого краю. В мене також найшлося аж дві книжки. Вже давно я заглядала, та мріяла кожної неділі готувати нові страви з цих книжок. Нарешті я почала здійснювати цю ідею. Тож запрошую вас в кулінарний світ Дарії Цвек, разом зі мною)))
Сообщение отредактировал Pavluk - Четвер, 20/09/2012, 01:10 |
|
| |
Pavluk | Дата: Четвер, 20/09/2012, 01:24 | Сообщение # 2 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Почну напевно з омлету. Омлет можна приготувати і на сніданок, і на вечерю. Мій чоловік оцінив, сподіваюся вам також припаде до душі така страва. Омлет з грудинкою і помідорами склад: 6 яєць, 1ст.л. сметани, 0,5ч.л. борошна, 100г копченої грудинки (я брала шпондер), 50г вершкового масла, 3 помідори, 50г твердого сиру. Приготування: Грудинку нарізати дрібними кубиками і підсмажити на маслі на широкій сковороді. Яйця легко збити зі сметаною, посипати борошном і залити грудинку. Не мішати, а тільки піднімати краї ножем чи лопаткою, щоб рідина спливала на дно. Як тільки яйця почнуть гуснути, покласти нарізані кружальцями помідори без шкірочки, посолити, посипати дрібкою цукру і сиром натертим на грубій терці. Поставити на 10-15хв у духовку. Гарячий омлет відразу подавати на стіл, бо він швидко осідає.
П.С. Щоб легко очистити помідор від шкірки, треба на кілька секунд занурити його в киплячу воду. Омлет получився дуже смачним. Навіть мій синок їв, хоча для нього все що має начинку не добре. А той омлет наминав, аж за вухами хрящало
Смачного!!!
Сообщение отредактировал Pavluk - Четвер, 20/09/2012, 01:25 |
|
| |
Poetka | Дата: Четвер, 20/09/2012, 12:35 | Сообщение # 3 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Дякую Танюшка за гарну тему!!!!!!!!! Я теж іноді готую за її рецептами а саме піццу роблю тільки її......виходить смачка тоненька і хрумка,буду мати нагоду то напишу, або сфоткаю той рецепт....
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Pavluk | Дата: Четвер, 20/09/2012, 14:10 | Сообщение # 4 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Poetka, на здоров'я. Чекаю на смачну піцу А тим часом пропоную наступний рецепт. Готувала я повноцінний обід цієї неділі. Він складався з салату, основної страви, гарніру, та десерту. Почну з салату та основної страви. Салат з моркви та селери Склад: 4 морквини, селера - 1корінь невеликий, лимон, 2-3ст.л. сметани або майонезу, зелений салат, зелень петрушки, сіль, цукор. Приготування: Моркву та селеру почистити, помити і натерти на грубій терці. Скропити соком з лимона, або лимонною кислотою розведеною у воді. Посолити, додати цукор за смаком і добре вимішати. На плоскій салатниці розкласти листки салату і на кожний викласти по 1ст. ложці приготовленої маси. Полити сметаною, чи майонезом, і посипати нарізаною зеленню петрушки. Смачного!!! П.С. в мене не було салату, тож я просто вимішала все разом з заправкою. Получився досить смачний та вітамінний салат.
|
|
| |
Pavluk | Дата: Четвер, 20/09/2012, 14:23 | Сообщение # 5 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Яловичина смажена. Склад: яловичина (вирізка) - 1кг, 3-4 зубці часнику. 200г сметани, сіль, перець. Приготування: Помите м'ясо замочити в часниковому соусі, не солити. Після чого щільно скласти в тісну посудину, накрити і зберігати в холодному місці протягом доби. Тоді трохи відбити, посолити, посипати грубо розтовченим перцем і смажити з обох боків на гарячому жирі до утворення рум'яної скоринки. Тоді залити сметаною, закип'ятити і поставити в розігріту духовку, щоб м'ясо дійшло. Перед подачею на стіл нарізати тонкими шматочками впоперек волокон. Викласти на таріль і полити соусом, який утворився під час запікання м'яса. Зверху потерти хріном, натертим на дрібній терці. На гарнір подати макарони і овочевий салат. П.С. Хроном я не посипала, бо не було в холодильнику ні крихти. Але впевнена, що смак від того не постраждав. М'ясо натирала часником роздешеним часникодавкою, от і весь соус. Таким самим способом приготувала ще і куряче філе. Також получилося дуже смачно. На гарнір були макарони помащені рештою соусу з печені. Смачного!!! Зверху - яловичина, знизу - курятина.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 20/09/2012, 14:58 | Сообщение # 6 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| ВАУ!Таня!Вітаю з відкриттям смачної темки.Я все десь літаю і нічого не бачу,що у мене під носом.Зато знаю,що тут завжди буде смачно і апетитно. Дякую за смачні рецепти!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 20/09/2012, 22:59 | Сообщение # 7 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Pavluk, Дуже гарна темка!!! Завдяки тобі я теж заглянула в неї(правда довго шукати на полиці не довелося )
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 20/09/2012, 23:31 | Сообщение # 8 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Pavluk, я теж дякую....в мене лежить її книжка, а заглядати немає часу..в інтернеті швидше щось знайдеш напевно....
|
|
| |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 21/09/2012, 00:37 | Сообщение # 9 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| оксанка, Зоряна9810, ir71, дякую дівчата. Я вже давненько збиралася відкрити таку темку, от нарешті відважилася. От і вмене на полиці першими лежать аж дві книжки "У будні і свята", і "Солоде печиво". Ще якщо я з мамою як була мала з другої книги пекла якісь рогалики та коржики, то до першої навіть не заглядала. Певно я вже подорослішала, хочеться все випробувати Вже завтра напишу рецепти крему та пирога.
|
|
| |
Pavluk | Дата: Вівторок, 25/09/2012, 15:25 | Сообщение # 10 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Пиріг з яблуками Тісто: 500г борошна, 2 яйця, 50г вершкового масла або маргарину, 1\2 ст. кефіру або рідкої сметани, 50г цукру, 1\2ч.л. соди, 1\2ч.л. лимонної кислоти. Начинка: 1кг яблук, 1\2ст. білих мелених сухарів, 50г цукру, кориця до смаку. Жир посікти з борошном, содою і лимонною кислотою. Додати жовтки, цукор, кефір. Замісити тісто і поділити його на дві частини. Розкачати з них коржі. Один з коржів покласти на змащений жиром лист, поколоти виделкою, посипати сухарями, накласти нашатковані яблука, посипати їх цукром, корицею і знову сухарями. Накрити другим коржем, поколоти виделкою.ю змастити білками, збитими з 2ст.л. цукру. Пекти в гарячій духовці (210- 240гр) протягом 35хв. Спечений пиріг порізати. До цього тіста можна додати 20г свіжих дріжджів і спекти дріжджовий пиріг.
П.С. Дуже смачний пиріг. Як спекла в суботу вечером, то до ночі мало шо лишилось. Мій чоловік як почав пробувати, то лишилось на неділю раптом, кусочків 10
Смачного!!!!!!!!!!!!!!!!
Сообщение отредактировал Pavluk - Вівторок, 25/09/2012, 15:27 |
|
| |
Pavluk | Дата: Вівторок, 25/09/2012, 15:35 | Сообщение # 11 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Бабка сирна з ізюмом 500г сиру, 4 яйця, 100г цукру, 2ст.л. манної крупи, 50г ізюму, 1ст.л. вершкового масла, ванілін. Масло розтерти з цукром і жовтками, додати ванілін. Змолоти сир і додати до жовткової маси. Розтирати все це до утворення пухкої маси. Цю масу вимішати з промитим ізюмом, піною зі збитих білків та манною крупою. Викласти і змащену та посипану сухарями форму. Випікати в гарячій духовці 200гр протягом години. Коли спечена бабка охолоне, викласти її на тарілку та посипати цукровою пудрою.
П.С. Я не додавала ізюму, лише тому, що Павлик на любить його. А хотілось, щоби і він поїв смачненьку випічку. Буду ще однозначно повторювати цю бабку. Ну ДУЖЖЖЖЖЖЖЕ смачна!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
LILEJA | Дата: Вівторок, 25/09/2012, 15:43 | Сообщение # 12 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Pavluk, вітаю з відкриттям смачної темки. По рецептах Дарії Цвек, мабуть, несмачно приготувати неможливо. Тягну кусочок твого смачного пирога, бо дуже люблю випічку з яблуками.
|
|
| |
Pavluk | Дата: Вівторок, 25/09/2012, 15:45 | Сообщение # 13 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| А такий кекс помандрував до чоловіка на роботу в якості десерту Кекс бісквітний лимонний. Склад: 200г борошна, 4 жовтки, 200г вершкового масла або маргарину, 100г ізюму, цедра та сік з 1-го лимона. Приготування: Жир збити з цукром до утворення піни, додаючи по одному жовтку, цедру та лимонний сік. Вимішуючи, всипати по столовій ложці борошно та ізюм. Цією масою наповнити змащену та посипану борошном форму. Пекти у гарячій духовці 190-200гр протягом 45хв. Спечений кекс відразу витягти з форми, посипати пудрою. Смачного!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Pavluk | Дата: Вівторок, 02/10/2012, 00:12 | Сообщение # 14 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Пропоную приготувати такий смачний кекс. Мій Павлик так наминав, що годі було його від нього забрати. Кекс Мармуровий Склад: 500г борошна, 250г вершкового масла чи маргарину, 500г цукру, 6 яєць, 1ст сметани чи молока, 10г амоняку, 50г какао, ванілін Масло збити з цуком, додаючи по одному жовтку, по ложці сметани та борошна з потовченим амонієм, весь час розтираючи. Під кінець вимішати з піною збитих білків. Одержане тісто поділити на дві частини. До однієї додати 50г какао, ванілін і вимішати. У підговлену форму викладати тісто чегргуючи біле та коричневе. Пекти в гарячій духовці 190-200гр протягом 45хв.
Смачного!!!!!!!!!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 02/10/2012, 08:48 | Сообщение # 15 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Боже!!!Які тут смакойлики!!!!Таню,дякую за смакоту та прості доступні рецепти,якими ти з нами ділишся!
|
|
| |
|