Старовинні рецепти
|
|
ромашка | Дата: Четвер, 12/05/2011, 17:05 | Сообщение # 16 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 604
Статус: Offline
| БАНОШ 1.5 л домашньої сметани довести до кипіння і цівкою всипати при постійному помішуванні 2 стакани крупи кукурудзяної дрібно змеленої (від її якості буде залежати банош, має бути дрібна крупа), посолити . Сметана має бути свіжа і жирна (вершки). Варити по принципу манки , тобто постійно помішувати, хвилин 10, варити в невеликому казанку, або в якомусь горшку керамічному. Каша готова тоді, коли відстає від стінок, можна подавати в порційних горщиках або на тарілку виплюхнути цілком, як корж . Подрібнюють бринзу, і зразу на гарячий банош і не мішати ні в якому випадку. Зверху має получитись сирна шкірочка. По бажанню до баноша можна давати жарені шкварки, або підливу з грибів.
|
|
| |
Оля | Дата: Четвер, 12/05/2011, 18:34 | Сообщение # 17 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Світланко, дякую за рецепт. Але як ти у Харкові навчилася готувати банош? Це хіба не закарпатська страва?
|
|
| |
ромашка | Дата: Четвер, 12/05/2011, 19:54 | Сообщение # 18 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 604
Статус: Offline
| Quote (Оля) Але як ти у Харкові навчилася готувати банош? Це хіба не закарпатська страва? Це гуцульська страва. Я ж родом звідти..
|
|
| |
|
оксанка | Дата: Субота, 01/12/2012, 19:13 | Сообщение # 20 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Бульбяникза рецептом бабуні Все готуємо як деруни тільки без муки і яйця. Тремо бульби,моркву,цибулю. Солю, перчу до смаку,додаю 1 ст.л. сметани. Гусятницю змащую смальцем(олією ні, бо вона стікає зі стінок!),застелюю пергаментом і теж добре змащую смальцем. Виливаю бульбу. Пекла при 200гр приблизно 1,5 год. До утворення зарум’янілої скоринки. Простий стародавній рецепт. Смачного!!!
фото тут
Сообщение отредактировал оксанка - Субота, 01/12/2012, 19:18 |
|
| |
Pavluk | Дата: Субота, 01/12/2012, 19:28 | Сообщение # 21 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| оксанка, Дякую!!!
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Субота, 01/12/2012, 21:58 | Сообщение # 22 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| оксанка, дякую...а ще коли б з печі та зі скоринкою..
|
|
| |
оксанка | Дата: Субота, 01/12/2012, 23:57 | Сообщение # 23 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Зоряна9810) ще коли б з печі та зі скоринкою.. це точно...я ж кажу бабця все таке у брайтвурі пекла
|
|
| |
Ira | Дата: Четвер, 06/12/2012, 01:30 | Сообщение # 24 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Quote (оксанка) Бульбяникза рецептом бабуні ООООО так це у нас традиційна страва!!!!!!! Колись як я була мала, то була обовязкова страва в поле тим ,хто копав картоплю тай тепер її часто готую
|
|
| |
Натамуся | Дата: Понеділок, 11/02/2013, 23:47 | Сообщение # 25 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| Колись давно записала даний рецепт з кулінарної передачі.Але так і не випробувала його,але думаю що це дуже смачно. ГАМБОВЦІ ЗІ СЛИВАМИ ПО - УГОРСЬКИ(Закарпатська кухня) Для тіста: 800 гр картоплі, 1 яйце, 30 гр.вершкового масла,200 гр борошна, сіль. Для начинки: 500 гр. помитих підсушених,почищених від кісточок слив,цукор. Для соусу: 100 гр.сухарів,30 гр. вершкового масла,100 гр.цукру,кориця,сіль. У 100 гсухарів додати дрібку солі і на повільному вогні, постійно помішуючи, підсамажити в 30 г вершкового масла до золотистого кольору. Коли вистигне, додати 100 г цукру і пів кавової ложечки кориці і відкласти. 800 г картоплі (бажано з високим вмістом крохмалю)відварити в мундирах, почистити і ще гарячою подавити. Дати їй вистигнути, тоді додати 1 яйце, 30 г м’якого вершкового масла, пів кавової ложки солі, і добре вимішати до гладкої консистенції. Потому висипати в тісто 180 г борошна і замісити м’яке але достатньо пружне тісто. Якщо тісто липке, додати борошна. Воду в каструлі покласти на вогонь заздалегідь, бо картопляне тісто від стояння гіршає. На посипаній борошном дошці розкатати тісто на квадрат 36х36 см, розрізати його на квадрати розміром 9 см (якщо сливи більші), і на квадрати по 8 см, якщо менші. Що менше борошна використовувати при розкачуванні, тим краще зліпляться гомбовці і не розваляться при варінні. З таким чином з розкатаного тіста вийде 16 гомбовців здосить товстим тістом. Якщо розкатати тонше, гомбовці вийдуть менші, смачніші, але їх буде набагато важче зліплювати. На серединку квадратів помістити по сливі, (кожну сливку начинити невеликою кількістю цукру). Взяти квадрат спочатку за два кінці по-діагоналі, зліпити, потім третій приліпити, потім четвертий, так усі. Сформувати кульки і зварити їх у великій кількості води. Каструля має бути така велика, аби всі гомбовці помістилися на дні. Варити поки не спливуть на поверхню, тоді одразу вибирати, опустити на мить у холодну воду, відкласти на тарілку і залишити пісушуватися 1-2 хвилини. Потім окремими порціями змішуємо гомбовці з сухарями,при подачі можна полити згущеним молоком. Інодігомбовці можна змішувати не з сухарями а з маком. В такому випадку мелений мак (120 г) змішати з 100 г цукру і дрібкою ванілі. Також можна використовувати мелені горіхи. Сливи можна замінювати вишнями.
|
|
| |