Старовинні рецепти
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 22:49 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 22:55 | Сообщение # 2 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Картопля з маком Почистити і зварити картоплю у солоній воді.Злити воду.Ростерти качалкою у макітрі картоплю.Пересипати її товченим маком і поставити у піч,щоб засмажилася. Картопля зі салом Зварити і почистити картоплю,Порізати на кружельця і пожарити на салі.Сала нарізати дрібно і пожарити сало зі цибулею.Все разом перемішати.Смачного! Товченики з картоплі Відварити і протерти картоплю.Розвести її сметаною і зробити товченики.Тоді обмастивши яйком обкачують у сухарях і смажать на маслі чи смальцю.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 22:59 | Сообщение # 3 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Куліш картопляний Підсмажити з1/2ложкою масла 1/2 цибулини ,1/2 ложки борошна.Переложити це до картоплі у баняк,додати 1/2 моркви,1/2 салери,1/2 кореня петрушки та добре розварити.Протерти через сито.Заправити 2 жовтками з 2скл сметани,посолити нагріти щоб було гаряче і подавати.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:08 | Сообщение # 4 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Повидло з агрусу Дуже добре посікти дрібний зелений аргус і взяти на 1 стак аргусу -1 стак цукру.Варити без води вимішуючи ложкою. Коли буде мало соку то підливаємо води.варити до загустіння Повидло з понуниць Протерти полуниці через сито,на 1 стак полуниці брати 1,5 стак цукру.Спочатку зварити сироп.Як тільки закипить-зібрати піну,забрати сироп з вогню і покласти в нього полуниці.добре перемішати і поставити щоб закипіло з ягодами.Зберігати у холодному місці
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:11 | Сообщение # 5 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Цукерки з вишень На 1 білок взяти 1 стак цукрової пудри.перетерти деревяною ложкою потім додати десертну ложку цитрини і терти поки незагусне.Тоді обкачати вишні у цій кашці ,покласти на таріль,обмашену воском і дати обсохнути.далі скласти у банку,але довго зберігати не можна
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:15 | Сообщение # 6 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Пиріг з яблуком 500 г яблук сорту Ранет, 60 г вершкового масла, 60 г цукрової пудри. Для тіста: 200 г борошна, 110 г вершкового масла, 1 ст. л. олії, пучка солі, вода. Розігріти пательню до 220°С. Замісити тісто: зробити заглибинку в борошні, додати масло, олію та сіль, ще воду. Зробити кульку. Змастити деко вершковим маслом та посипати цукровою пудрою. Почистити яблука та нарізати їх великими шматками. Викласти яблука на деко. Розтопити масло та полити ним яблука та посипати цукровою пудрою. Розкачати тісто та накрити ним яблука. Пекти приблизно 30 хв. Одразу викласти з деко. Подавати теплим чи холодним.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:17 | Сообщение # 7 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Гриби солоні грибів - 10 кг - солі - 600 р. Спосіб приготування Солити гриби краще в бочці. Дно бочки посипають шаром солі, укладають гриби рядками, капелюшками вниз, пересипаючи сіллю. Треба також покласти стебла кропу, дубове листя, листя смородини, горошини запашного перцю. Зверху кладуть дерев'яний круг, а на нього грузнув, Через тиждень, коли гриби осядуть і виступить розсіл, відливають його небагато, додають грибів і так два або три рази, щоб уляглися пощільніше. На верхній ряд кладуть чисте капустяне листя (з них потім виходять дуже хороші голубці). Бочку, заповнену грибами, закупорюють, ставлять на лід. Гриби виходять міцні, сильні, один до одного
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:27 | Сообщение # 8 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Рецепт взяла зі сайту "Паночка" ОЛІВ'Є ЗА СТАРОВИННИМ РЕЦЕПТОМ Для салату: 2 курячі грудки, 200 г ракових шийок чи крабового м'яса, 5 картоплин, 3 свіжі огірки, 2 солені огірки, 3 яйця, 1 склянка желе з курячого бульйону, 1 ст. ложка каперсів (такі мариновані пуп'янки квіток), 50 г оливок, майонез - до смаку. Для ланспіку: 1,5 кг яловичих кісток, 1 морквина, 1 цибулина, 1 корінь петрушки, сіль, перець - до смаку. У давнину майонези робили на основі ланспіку - міцного відвару, що має здатність желюватися. Ланспік готували з риби, поросят, курей, телячих і свинячих ніжок і зберігали його на холоді. Спосіб приготування: Попередньо приготувати ланспік. Кістки вимити, скласти в каструлю, налити води, щоб вона їх тільки покривала. Довести до кипіння, зняти піну. Додати обсмажені на сухій сковорідці овочі. Збавити вогонь і варити 5 годин. Вийняти кості й овочі, бульйон процідити. Збільшити вогонь і відварити в ньому курячі грудки (20 хв). Грудки вийняти, бульйон іще раз процідити, перелити в пласке блюдо шаром 1-1,5 см і залишити вистигати. Картоплю вимити й відварити в лушпинні до готовності. Солені огірки вимити, обібрати від шкірки, порізати на кубики. Оливки нарізати кружальцями. Каперси подрібнити. Гарячу картоплю обчистити й нарізати на кубики. * Змішати картоплю з солоними огірками, каперсами й оливками, додати 2 ст. л. майонезу, накрити і дати вистигнути. * Свіжі огірки звільнити від шкірки. Порізати куряче філе й огірки на кубики, додати до картоплі, перемішати. * Яйця зварити на твердо, облити холодною водою й почистити. Розрізати кожне навпіл. Вийняти жовтки. * Застигле желе порізати на кубики й перекласти в мисочки з білків. Салат викласти в салатницю. Зверху залити ще 1-2 ст. ложками майонезу. Прикрасити яйцями з желе й раковими шийками. Смачного!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 18/03/2010, 10:45 | Сообщение # 9 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Салат "Солоха" Відварений язик, селера, огiрок, яйце, картопля, смажені пелюстки капустини, часник, гiрчиця, майонез Все порізати соломкою та заправити майонезом. Гетьманський» смажена куряча грудинка, помідор „черрі”, огірок, листя салату, часникові гріночки, домашній майонез з сиром „пармезан «Шляхтич» копчений язик, селера, маринованi гриби та огiрки, перепелинi яйця, гiрчиця, майонез Все різати кубіками,а яйка на пів.Заправити майонезом.
|
|
| |
oresta | Дата: Середа, 24/03/2010, 15:39 | Сообщение # 10 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Я теж маю кілька.Десь знайшлися ще у старій книзі у свекра. Капуста з яблуками Пошаткувати свіжу капусту,залити окропом на 10хв,вичавити,залити 1,5ско гарячої юшки,додати кислих яблук,масла,перцю,солі,цукру і тушкувати,накривши кришкою,поки капуста не стане мякою. Додано (18.03.2010, 14:54) --------------------------------------------- Пряження з зеленою цибулею Порізати дрібно зелену цибулю.Збити 6 яєць,процідити змішати з цибулею.розмішати 1 1/2 ложки гарного масла вилити на гаряче масло яйця.Подавати. Хрін з квасом Натерти хріну,розтерти його зі сілю та олією,розвести буряковим квасом.Їсти з хлібом Додано (24.03.2010, 15:39) --------------------------------------------- Мачанка Свинина – 1 кг, свинячий жир – 100 г, борошно – 30 г, цибуля – 100 г, соняшникова олія – 50 г, сметана – 200 г, сіль, перець – за смаком. Свинину нарізати невеликими шматочками і підсмажити на свинячому жирі. Борошно спасерувати до золотистого кольору, цибулю підсмажити і перемішати з борошном. Додати перець, сіль, заправити сметаною і довести до кипіння. Приготованим соусом залити м’ясо і довести до готовності. Мачанку подають на стіл з домашньою локшиною, смаженою картоплею.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 18/07/2010, 23:43 | Сообщение # 11 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| ir71, oresta, Ото цікава інформація тут!!! Молодці дівчата, адже хто не пам"ятає минулого ,той немає майбутнього...
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Середа, 21/07/2010, 14:35 | Сообщение # 12 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Дівчата,дуже цікаво
|
|
| |
Оля | Дата: Четвер, 07/04/2011, 10:12 | Сообщение # 13 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Я нині вирішила приготувати старовинну українську страву - книдлі. Не знаю, чи ви її готуєте, але я дуже люблю книдлі і мій старший син також, тому він мене часом просить їх зварити. Взагалі то є багато варіантів в Інтернеті цієї страви, але я напишу, як готуємо їх ми, бо так готувала моя бабця з Бродівщини і так готує моя мама. Отже, "Книдлі по-бродівськи". Натерти 6-12 великих картоплин. Відкинути на сито, чи густий друшляк, щоби стік сік і крохмаль. Додати 2/3 частини муки від маси тертої картоплі. Посолити, поперчити, дати сире яйце і добре вимішати. Маса повинна бути не рідкою, але і не густою, щоби можна було брати ложкою. У широкій каструлі кип"ятимо воду. Солимо воду і даємо ложку-дві олії. Коли вода закипить, не зменшуючи вогню,вмочуємо чисту ложку в кип"яток і боком починаємо набирати масу на пів ложки і кидати в киплячу воду. На одну порцію я кидаю десь 30 ложок. Коли кинула всі 30, дерев"яною ложкою легенько "підводжу" книдлі, щоби вони не поприлипали до дна. Коли сильно закиплять, зменшую вогонь, прикриваю покришкою і даю їм проваритися 7-10 хв. Виймаю шумівкою, зціджую від зайвої води, поливаю гарячими шкварками зі смальцем і роздушую 1-2 зуб. часнику. Можна їсти зі сметаною, але я люблю і так. Доварюю решти маси тим же ж способом. Ось такі в мене нині були книдлі.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 07/04/2011, 10:35 | Сообщение # 14 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Оля, дуже смачні книдлі, в нас теж так роблять, і особливо смакують з смаженою цибулькою на смальці зі шкварками. дякую що нагадала про них....
|
|
| |
Улянка | Дата: Четвер, 07/04/2011, 10:53 | Сообщение # 15 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Оля, я теж дуже люблю цю страву, але готую трішечки інакше. Змішую в рівних пропорціях натерту відціджену сиру картоплю і зварену в мундірі і перемелену на м"ясорубці картоплю, далі так само, як по вашому рецепту. Дуже смачно!!!
s
|
|
| |
|