В гості до Ірини
 Що приготувати в піст? - Сторінка 2 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Модератор форуму: Зоряна9810  
Що приготувати в піст?
MariykaДата: Четвер, 28/03/2013, 23:44 | Сообщение # 16
Mariyka
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 154
Статус: Offline
Картопля в горщику
картопля - 1 кг
цибуля - 3 головки
часник - 3 зубці
сіль за смаком (можна дати улюблені спеції)
Картоплю почистити, порізати на 4 частини.
Цибулю порізати півкільцями і трошки протушити на сковороді на олії.
Часник потовкти. Все змішати і помістити в глиняний горщик, додати трохи води (десь 150 гр.).
Поставити в духовку і томити до готовності картоплі при 180 градусах.
Картопля виходить дуже смачна і ароматна.


"У щастя людського два рівних є крила: троянди й виноград - красиве і корисне."
 
LILEJAДата: Середа, 17/04/2013, 22:25 | Сообщение # 17
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Хочу поділитися зВами смачненьким рецептом,  по якому
часто готую рибу в піст.

Риба під маринадом

    400 гр рибного філе без кісток ( найкраще брати щільну білу рибу, н-ад, хек),1 велика морква (150 г), 2 середні цибулі (200 г), 1великий помідор (250 г), 2 зубчики часнику, 1 стакан води, олія, паніровочні сухарі (або мука), 1 ч. ложка цукру, 2 ст. ложки бальзамічного оцту, сіль, лавровий листок і духмяний  перець.

    Філе риби розрізати на невеликі шматочки, трохи  посолити і поперчити, обваляти в сухарях і обсмажити
з двох боків до золотистого кольору. Акуратно викласти рибу на паперовий рушничок,  щоб видалити залишки жиру.
    Цибулю дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору, додатипотерту на грубій терці моркву, перемішати  і тушити до м'якості на легенькому вогні. Помідору (без шкірки) потерти, додати це пюре до цибулі  з морквою і тушити на маленькому вогні, доки не випарується рідина. Додати подрібнений часник, лавровий листок, влити оцет, стакан води, посолити, додати цукор. Довести маринад до кипіння, зменшити вогонь, тоді акуратно викласти рибу, тушити під кришкою 10 хв. на легенькому вогні.
    Подавати з картоплею або рисом.
P.S. Рибу можна не обсмажувати, а сиру додавати в маринад і довести доготовності (тільки раба має бути досить щільною, щоб не розварилася).
Бальзамічний оцет можна замінити звичайним (1ч.л.) або використати сік половинки лимону.
        Дуже смачно!!!




Сообщение отредактировал LILEJA - Середа, 17/04/2013, 22:29
 
IraДата: Середа, 17/04/2013, 22:43 | Сообщение # 18
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
LILEJA
Цитата (LILEJA)
Дуже смачно!!!
Точно!!!! Так смачно описала аж захотілося тої рибки прямо зараз.


 
ЛесяДата: Середа, 17/04/2013, 22:57 | Сообщение # 19
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Лілю,ти направду так описала,що мені вона запахла,бо я люблю таку рибку,тільки роблю без помідорок

 
оксанкаДата: Четвер, 18/04/2013, 00:38 | Сообщение # 20
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
LILEJAMariyka,   дякую, poceluy-267 за  чудові  рецепти!!! і  за  те  що  нагадали  що  в  нас  така чудова  темка  є!!! sorom

 
КсюшаДата: Четвер, 18/04/2013, 10:00 | Сообщение # 21
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Дякую дівчатка за класні рецепти.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
ir71Дата: Четвер, 26/02/2015, 18:42 | Сообщение # 22
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пісний капусняк з квасолею



Цей капусняк належить до страв української кухні і чудово підходить до днів Великого Посту.
Нам знадобиться:
2 літри бульону з білих сушених грибів
400 г квашеної капусти,
5-6 картоплин,
склянка звечора замоченої квасолі,
перець чорний горошком,
лавровий лист,
сіль

Квасолю замочуємо у холодній воді на ніч.Зранку готуємо квасолю до готовності. Відвар зливаємо
Квашену капусту добре промиваємо і відтискаємо.

Картоплю чистимо, але не ріжемо. Кладемо її цілу разом з капустою у горщик. Вода(бульон з грибів) має покривати овочі десь на 2 пальці. Коли закиплять, куштуємо, солимо, додаємо лавровий лист і перець. Варимо до готовності картоплі. Зазвичай на той момент вже готова й капуста.

Картоплю вибираємо з капусти, і разом з квасолею і склянкою рідини збиваємо у блендері на пюре. Якщо у вас блендер невеликий (до літра чи літр), розділіть масу надвічі, бо не зіб'ється нормально. Можемо протерти через сито, або потовкти товкачкою, але суп в такому разі буде мати більш фактурну консистенцію
Окремо зажарюємо цибулю на олії.
Змішуємо пюре з капустою і відваром та зажаркою, розмішуємо і ще раз доводимо капусняк до кипіння.
Прикрепления: 5894586.jpg (40.4 Kb)


 
rukodelkaДата: Четвер, 26/02/2015, 19:02 | Сообщение # 23
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
ir71, о файно є!Обо'язково спробую.Рецепт не складний і капустняк таки буде смачний.Дякую,Ірино,будемо постити!
 
лізаДата: Четвер, 05/03/2015, 18:47 | Сообщение # 24
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
ir71, дякую за рецептик, дійсно дуже смачно і  корисно! Я вже пробувала готувати podmigivaniya-118
 
лізаДата: Четвер, 05/03/2015, 18:49 | Сообщение # 25
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
Я останнім часом готую уху, але додаю ще різних заморожених овочів, дуже смачно і легко поститься із такою стравою, при нагоді сфотографую свій "кулінарний шедевр":())) sorom
 
оксанкаДата: П`ятниця, 06/03/2015, 23:40 | Сообщение # 26
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Цитата ir71 ()
Пісний капусняк з квасолею
дякую  за  рецептик!!!   Дуууууууже  люблю  капусняки podmigivaniya-118


 
IraДата: Субота, 07/03/2015, 17:55 | Сообщение # 27
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
ir71
Цитата ir71 ()
Пісний капусняк з квасолею
це наша фірмова страва у селі......готую часто бо всі люблять da-38


 
rainecДата: Четвер, 12/11/2020, 01:48 | Сообщение # 28
rainec
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 4
Статус: Offline
Неужели вам не надоело сидеть по 10 часов в душном офисе, при этом зарабатывая столько, что не хватает на еду? А вот пользователи данного сервиса лучшие казино онлайн уже давно знают, что заработок не такая уж и проблема. Ты можешь уделять пару часов в неделю, при это зарабатывая в несколько раз больше. Поспеши, ты еще можешь успеть на розыгрыш призов!
 
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024