В гості до Ірини
 Що приготувати в піст? - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Що приготувати в піст?
нeмаєтакоїДата: Четвер, 03/06/2010, 17:58 | Сообщение # 1
Группа: Видалені





В цій темі будемо ділитися всім що готуємо в піст.

Я готую ось такі страви.

Плов із сушених грибів

Сушені гриби - 40 г, вода - 1,5 склянки, рис - 150-200 г, олія - 80 г, морква -100 г, ріпчаста цибуля - 50 г, мелена кіндза - 3-4 г, сіль, перець - за смаком.

Сушені гриби промити і замочити в холодній воді на 3-4 години. Потім дрібно нарізати і зварити в тій же воді. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на великій тертці. Все це підсмажити на олії. Покласти в бульйон із грибами, туди ж додати перебраний промитий рис, посолити. Закрити кришкою і тушкувати. За 10 хвилин до готовності додати мелену кіндзу (коріандр) і мелений чорний перець.

Голубці з картоплею

1 капустина (масою близько 1 кг)
1 кг картоплі
1 морквина
1 цибулина
2 ст.л. рослинної олії
сіль, перець

У капусти вирізати серединку, опустити кочан у кип'яток і залишити, поки не вистигне. Розібрати капусту на окремі листочки. На кожен листочок викласти фарш і загорнути у вигляді конвертиків. Голубці залити підсоленим кип'ятком і тушкувати до готовності на дуже маленькому вогні.
Для приготування фаршу: картоплю почистити, помити і натерти на мілкій тертці (як на деруни). Цибулю дрібно посікти, обсмажити до золотистого кольору в рослинній олії, додати натерту на крупній тертці моркву і тушкувати протягом 5 хв. Овочі додати до картоплі, посолити і поперчити фарш. Голубці подавати зі смаженою цибулею.

Ці голубці можна також подавати з підливкою з грибів або сметаною.

 
мамцяДата: Четвер, 03/06/2010, 18:26 | Сообщение # 2
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
Дякую, що створили таку тему.Я також готую такий плов, але ще даю помідорки та перчик кусочками, а принцип варки той самий.Сьогодні приготувала овочеве рагу, пізніше покажу що вийшло. biggrin

Оксана Я.
 
мамцяДата: Четвер, 03/06/2010, 20:02 | Сообщение # 3
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
Ось сьогодні приготовила овочеве рагу

Картоплю порізати на великі кубики і поставити варити в підсолену воду.Коли майже звариться вкинути капусти.Окремо в каструльці зтушити цибульку моркву і кабачок.Коли буде готове додати до того порізану великими кубиками помідорку і також протушити.Потім все це вилити до картоплі.Додати сіль, перець,коріандр і приправу для овочів, додати зелень і ще раз протушити. Смачного.Я люблю, щоб було рідкувате, тому доливаю трошки більше води.

Прикрепления: 8584235.jpg (162.8 Kb)


Оксана Я.
 
нeмаєтакоїДата: Четвер, 03/06/2010, 21:55 | Сообщение # 4
Группа: Видалені





Смачно!!!!!!!!!
 
ir71Дата: Четвер, 03/06/2010, 22:15 | Сообщение # 5
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Котлети з капусти

500 г капусти,
півсклянки води,
1 ст. ложка олії.

Дрібно нашатковану капусту викласти в каструлю, додати олії і води. Протушкувати до напівготовності, додати манки – 2–3 ст. ложки. Коли крупа розвариться, додайти яйце, спеції. Вимішати, обкачувати в сухарях і смажити в олії.


 
ir71Дата: П`ятниця, 04/06/2010, 11:52 | Сообщение # 6
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Картопляні котлети
Очистити картоплю, зварити в солоній воді, злити воду, гарячу відразу розім'яти дерев'яним товкачиком, всипати з 1 / 3 склянки борошна, посолити, зробити котлети, обваляти їх у сухарях , підсмажити в 1 / 2 склянки олії.
Подаючи:
1) облити грибним соусом;
2) або соусом з оселедця, всипати в соус зеленого кропу;
3) або кисло-солодким соусом з цибульки;
4) або подати їх із зеленим горошком.


 
ir71Дата: П`ятниця, 04/06/2010, 11:53 | Сообщение # 7
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Помідори, фаршировані гречаною кашею

У помідорів (12 шт. Середньої величини) зрізати верхівки і видалити ложкою м'якоть з насінням. Зварити гречану кашу (150 г) і наповнити нею помідори до половини. У кожен помідор ввести сирий жовток. Покласти їх у вогнетривкий посуд, полити розтопленим маслом (50 г) і запекти в гарячій духовці.


 
ir71Дата: П`ятниця, 04/06/2010, 11:55 | Сообщение # 8
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Салат картопляний з капустою

5 картоплин, 200 г капусти, 1 огірок, 2 ст.л. олії, оцет, зелень, цукор, сіль.

Картоплю відварити, охолодити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Білокачанну капусту тонко нашаткувати, посипати сіллю і перетирати до тих пір, поки не відокремиться сік. Потім залити її сумішшю оцту, цукру, солі і перемішати. На середину салатник укласти гіркою картоплю, посипати його дрібно нашаткованим кропом, по обидві сторони гіркою укласти капусту, нарізані кружальцями солоні огірки і все полити олією.


 
ir71Дата: П`ятниця, 04/06/2010, 11:59 | Сообщение # 9
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Огірковий салат в медовій заправці.

огірок - 300 р.,
мед - 2 ч.ложки,
вода - 50 мл.,
кріп - 1910 (1 пучок),
сіль - 1 / 4 ч.ложки.

Огірки нарізати кільцями, посолити і дати настоятися протягом 30 хвилин, після чого огірковий сік злити. Мед розвести теплою водою, додати дрібно рубаний кріп і перемішати. Огірки заправити медовою заправкою, ретельно перемішати і дати настоятися протягом 5 хвилин.


 
ir71Дата: П`ятниця, 04/06/2010, 12:02 | Сообщение # 10
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Гречана каша з овочами.

гречана крупа - 1 склянка,
цвітна капуста (можна використовувати заморожену) - 300 р.,
ріпчаста цибуля - 1 шт.,
стручкова квасоля (можна використовувати заморожену) - 300 г..
консервований горошок - 1 / 2 банки,
морква - 1 шт.,
томат-паста - 2 ст.ложкі,
рослинна олія - 4 ст.ложкі,
сіль за смаком.

Гречану крупу перебрати, промити і відварити в підсоленій воді. Стручкову квасолю і цвітну капусту, розібрану на суцвіття, відварити протягом 5 хвилин у підсоленій воді. Цибулю, нарізану кубиками, моркву, натерту на крупній тертці, обсмажити на рослинному маслі протягом 3 хвилин, додати цвітну капусту, стручкову квасолю і продовжити обсмажування ще 5 хвилин. З'єднати з гречаною кашею, зеленим горошком і томат-пастою, перемішати і протушкувати під закритою кришкою 3 хвилини.
На стіл подавати в гарячому вигляді, прикрасивши дрібно рубаною зеленню.


 
мамцяДата: П`ятниця, 04/06/2010, 12:10 | Сообщение # 11
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
Я дуже люблю гречку, я би її їла щодень, але от мій чоловік, іншої думки про гречку, але ця Іринко твоя гречана каша і йому сподобається.Дякую. biggrin

Оксана Я.
 
LILEJAДата: Середа, 06/04/2011, 15:28 | Сообщение # 12
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Рис з тунцем та ананасом по-португальськи

250 г рису
100 г консервованої кукурудзи
2 помідори
2 банки тунця
2 кільця ананасу
петрушка
винний оцет.
Зварити рис у підсоленій воді, охолодити, додати помідори, порізані кубиками, тунець (злити з нього жир), одне кільце ананасу, нарізане смужками, подрібнену петрушку, кукурудзу. Посолити за смаком, заправити оцтом та ретельно перемішати. прикрасити за бажанням. Все. Ситний салатик готовий.


 
КсюшаДата: Вівторок, 18/10/2011, 13:38 | Сообщение # 13
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Котлети з фасолі.
2стакани фасолі замочити звечора,перемолоти
2яйця, сіль, перець
2 цибулі,3 зубці часнику теж помолоти.
Тоді робимо фарш фасолю змішуємо з цибулею часником,2 яйцями, все гарно перемішуємо і жаримо котлети.Окремо тушимо цибульку з морквою .Пожарені котлети складаємо в каструлю пересипаючи тушеними овочами даємо 2 курячі кубики, і заливаємо 1 л води і тушимо до готовності .Жарені котлети на вигляд такі як грубші оладки,а коли протушаться хв 40 то такі набухші котлети


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
ir71Дата: Понеділок, 25/03/2013, 21:26 | Сообщение # 14
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Плов з волоськими горіхами

Обсмажити моркву, цибулю, додати рис, посолити, залити водою. Готувати майже до готовності рису. Всипати чисті волоські горіхи, додати пару зубчиків часнику, за бажанням зверху посипати зеленню. Готувати ще пару хвилин 

Прикрепления: 4498241.jpg (68.7 Kb)


 
ромашкаДата: Четвер, 28/03/2013, 16:53 | Сообщение # 15
ромашка
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 604
Статус: Offline
ir71, дуже смачний плов, я часто так роблю тільки даю (сухофрукти), попробую з горіхами.Впевнена, що дуже смачно!
 
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024