А що у вас сьогодні на столі?
|
|
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:00 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Часом настає день, а ти незнаєш що приготовити.Ця темка створена для того щоб комусь подати ідею що приготувати
|
|
| |
Саша | Дата: Середа, 26/11/2014, 17:25 | Сообщение # 5026 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
| Цитата ira11084351 ( ) "бите скло" Яке кольорове! То ви даєте куски бісквіту чи печиво ? І можна докладніше рецепт?
Я - Марійка.
|
|
| |
ліза | Дата: Середа, 26/11/2014, 18:43 | Сообщение # 5027 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| А у мене сьогодні печінка тушена з картоплею, зупа з фрикадельками і шампінйонами та пляцок "Моцарт і Сальєрі" .Ось фото, тільки не судіть строго, зїли все, хіба то і встигла зфотографувати А ось і сам рецепт:))
Пляцок "Моцарт і Сальєрі"
Форма 24 на 24. Стакан 250 гр
Шоколадний Моцарт: 5 яєць 0,5 ст цукру ( можн і трохи більше, якщо любиш досить солодке) 3 ст.л. какао 1 ст.л. олії 1 скл. борошна 0,5 ч.л. соди погашеної оцтом 0,5 ч.л. порошку до печива
Жовтки збиваємо із частиною цукру, додаємо олії, погашену соду. Разом просіюємо какао,муку і порошок. Окремо збиваємо білки, додаючи решту цукру.Легенько вводимо частинами білки і суху суміш. Випікаємо одним коржем при 175 градусів прибл. 20- 30 хв., орієнтуйтесь на свою духовку. Розрізаєм на дві частини ( бажано після того, як він вистоїться)
Горіховий Сальєрі:
5 білків трохи більше ніж 0,5 ст. цукру ( десь 3/4 стакана) 1 ст. л. муки 1 ст.л. крохмалю ( картопляного або кукурудзяного) ( я давала кукурудзяний) 1 ч.л. порошку до печива 250 гр. відносно грубо порізаних грецьких горіхів Білки збиваємо із цукром до стійких піків, потім акуратно вмішуємо просіяні муку з крохмалем та горіхи. Печемо як звичайний бісквіт.У мене він після випічки трохи осів. Бажано щоб ці два бісквіти постояли хоч б 10 годин або цілу ніч, стали плотніші. Я не чакала і як тільки остигли, то перекладала. У мене коричневий корж через це трохи кришився. Крем: 0,5 кг згущонки 300 гр. масла. вишні.
Кімнатної температури масло і згущонку збити. Якщо хочете плотніший крем, можна дати більше масла і менше згущонки. Перекладаємо: шоколадний корж - частина крему - віджаті вишні втиснути в крем - горіховий корж - решта крему - вишні - шоколадний корж. Прикрасити за бажанням. Бажано, щоб пляцок настоявся, хоч мій чоловік не втримався і куштував одразу ж.
Додано (26/11/2014, 18:43) --------------------------------------------- jylia1988,мені подобаються такого типу десерти. Смачно, красиво і можна себе хоч кожен день балувати. Рецептик вже закинула в розділ "Десерти", сторінка 17
Готуй і насолоджуйся
Сообщение отредактировал ліза - Середа, 10/12/2014, 12:34 |
|
| |
Ксюша | Дата: Середа, 26/11/2014, 19:18 | Сообщение # 5028 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| ліза, дуже добрий пляцок,останнім часом лиш його печу.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 26/11/2014, 19:39 | Сообщение # 5029 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Цитата ліза ( ) пляцок "Моцарт і Сальєрі" . шикарний розріз...слинки потекли
у нас лише чанахи, немає кому готовити бо я прихворіла трохи
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 26/11/2014, 20:48 | Сообщение # 5030 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| у нас сьогодні гречка з підливою і курячими котлетками,салатз бурячка і на десерт кексик
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Середа, 26/11/2014, 23:19 | Сообщение # 5031 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| а в нас сьогодні уха, деруни, олів"є, і налисники з сиром.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Середа, 26/11/2014, 23:47 | Сообщение # 5032 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| а в нас спагетті з тушеними відбивними, горохий суп пюре з беконом та сухариками і на десерт пляцок шоколадно-кавовий з бізе.
|
|
| |
Христік | Дата: Середа, 26/11/2014, 23:52 | Сообщение # 5033 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 25
Статус: Offline
| в нас сьогодні бульйон, гречка зі смаженими гомілками та блінчиками з печінки,ліниві голубці
|
|
| |
Ксюша | Дата: Четвер, 27/11/2014, 19:49 | Сообщение # 5034 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| У мене лиш борщик ,котлетки з картоплею і салат з овочів.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Ira | Дата: Четвер, 27/11/2014, 22:23 | Сообщение # 5035 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| у нас сьогодні зупка з ясько,смажена картопля з яйком і сарделькою,салат з кислої капусти і блінчики з варенням.
|
|
| |
ліза | Дата: Четвер, 27/11/2014, 23:33 | Сообщение # 5036 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| ir71, Ксюша, і мені він посмакував, от тільки не відлежався в мене моцарт (шоколадний бісквіт ), то трохи розсипчастий був і вишень чогось я тоже пожаліла до крему :zlost-490:. Але то в мене завжди перший блін комом
|
|
| |
оксанка | Дата: П`ятниця, 28/11/2014, 23:01 | Сообщение # 5037 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| В нас сьогодні зупа фасолева, картопля в мундирах+ тюлька, і салат з кислої капусти. І на десерт холодна вода,вода,вода....
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 28/11/2014, 23:56 | Сообщение # 5038 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| оксанка, згадала дитинство,своєю вечерею. А я пригощу вас еклерчиками
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
ліза | Дата: Субота, 29/11/2014, 11:51 | Сообщение # 5039 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| Ой, оксанко, я ж тільки по твоєму меню зрозуміла, що то вже піст почався Деколи й корисно такий десерт поїсти, тьху ти, попити:))) А у мене сьогодні бажання гутовати нуль цілих нуль десятих.
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Субота, 29/11/2014, 12:12 | Сообщение # 5040 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| в нас сьогодні капусняк, гречка з грибною підливкою, зрази з м"ясом, і зрази з капустою, до чаю ще є кекс.
|
|
| |