В гості до Ірини
 Цікава інформація. - Сторінка 4 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Цікава інформація.
оксанкаДата: Понеділок, 22/11/2010, 21:34 | Сообщение # 46
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
котяра, Таню! Дякую за інформацію!

 
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 22/11/2010, 21:50 | Сообщение # 47
Группа: Видалені





оксанка, На здоровячко!!!!!!!!!
 
AntaliaДата: Неділя, 30/01/2011, 15:53 | Сообщение # 48
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Мандариновий рай
Новий рік без мандаринів не Новий рік. Так уже склалося, що душа
святом повниться саме завдяки солодкого запаху і сонячного кольору
мандаринок. Адже Новий рік можна з легкої кулінарної руки перетворити на
цитрусовий свято.
Історія одним рядком

Перші плоди мандаринів зібрали з дерев у Південно-Східній Азії. Вперше
аж 27 видів мандаринів описали в китайській рукописи 1187-го року. І
своєю назвою цитрусові теж зобов'язані китайцям - багатіям «мандаринам»,
які могли собі дозволити їсти помаранчеві м'ячики. Європейці
познайомилися з азіатським ласощами тільки у 18-му столітті, коли китайські
купці привезли його до Італії. Сьогодні мандарин розселився по багатьом
континентах і країнах. А основні виробники цього фрукта-Китай,
Бразилія, Корея, Італія, Алжир, Греція і Марокко.
Мал золотник, але дорогий

Маленький плід мандарина - справжня скарбниця вітамінів. Від сімейства
цитрусових мандарин успадкував поклади так необхідного (особливо
взимку!) вітаміну С. У помаранчевому м'ячику міститься вітамін D, що володіє
протіворахітний дією, і вітамін K, що надає еластичність судин.
Зате в мандарині немає нітратів - і це просто здорово! Лимонна кислота,
міститься у фрукті, виганяє шкідливі речовини з плоду.

Не очищайте мандаринові дольки від білої пленочки - в ній міститься
безліч глікозидів, що зміцнюють стінки судин. А мандариновий сік
багатий калієм, магнієм і кальцієм. Він покращує обмін речовин в організмі,
сприяє процесу травлення і підвищенню апетиту, незамінний при
гіпо-та авітамінозах.

З'ївши помаранчевий м'ячик, не поспішайте викинути мандаринові кірки в
відро для сміття. Ними лікують блювоту, болі в животі, діарею та бронхіти, а
висушені кірки заспокоюють центральну нервову систему і продовжують
дію болезаспокійливих засобів.
Як вибрати солодкий фрукт?

Найсолодші мандарини родом з Марокко. У них тонка пориста шкірка
яскраво-помаранчевого кольору, яку легко очистити. У турецьких мандаринах
шкірка теж тонка, але її складно знімати. Мандаринки з Туреччини
кислуватий, і насіння у плоді сила-силенна. Вгадати турецький фрукт можна по
жетловато-зеленої гладкою шкірці. Найрозкішніші мандарини з Іспанії.
Вони неймовірно соковиті, солодкі. У плоді іспанця міститься всього дві
кісточки, а шкірка у нього товста і пориста. На прилавку іспанська
фрукт можна дізнатися по великому розмірі й яскраво-помаранчевої забарвленням.
Цитрусовий свято

Весь новорічний стіл можна виконати в стилі а-ля мандарин. Помаранчева
скатертину, «фруктові» серветочки. Але найголовніше - це те, що
мандарини можна подавати не лише свіжими. Будь-яке блюдо може містити
в собі хоч часточку соковитого фрукта. Наприклад, салати. Це можуть бути
виключно фруктові салати, так і салати з креветок, м'яса та овочів.
У таку закуску варто додавати турецькі мандарини з кислинкою.

Мандарини можуть стати джерелом натхнення для майстерних цитрусових
желе або тортиків. Ефектно на столі буде виглядати золотисте
мандаринове варення. А ще можна ухитритися і приготувати ніжне м'ясо в
мандаринової соусі. Повірте, жоден гість не зможе відмовитися від
додатковій порції.

Мандарини відмінно поєднуються з рисом, з іншими овочами і рибою. Чи не
бійтеся фантазувати і створюйте мандаринове настрій за новорічним
столом!

Прикрепления: 8058848.jpg (11.0 Kb)


Сообщение отредактировал Antalia - Неділя, 30/01/2011, 15:54
 
оксанкаДата: Неділя, 30/01/2011, 18:36 | Сообщение # 49
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Анюта!!! оце цікавої інформації видала...Дякую, багато довідалася... wink wink wink

 
нeмаєтакоїДата: Неділя, 30/01/2011, 19:46 | Сообщение # 50
Группа: Видалені





Antalia, Цікавенько. Дякую сонечко.
 
AntaliaДата: Субота, 26/02/2011, 21:58 | Сообщение # 51
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
У вас настрій на нулі, вам нічого не хочеться робити і мало що
радує ... Щоб уникнути депресії, можна вдатися, звичайно, до різних
лікарських препаратів. Але можна обійтися і без них. Виявляється,
щоб підняти собі настрій, треба просто сходити в магазин і купити ...
банани. Так-так, не дивуйтеся, саме в бананах, як довели вчені,
міститься гормон серотонін, який покращує настрій, допомагає
розслабитися і просто відчути себе щасливим.
Коли ви втомилися і зголодніли, а часу на нормальний обід немає,
з'їжте багаті серотоніном банани.
Вони не тільки врятують від голоду, а й поліпшать роботу серцево-судинної
системи і відновлять сили. За латиною банан називається «musa
sapientum », що означає« фрукт мудрої людини ».
Банан - продукт живильний
Деякі вважають банан набагато менш корисним, ніж інші плоди, такі
як мандарини або апельсини. Однак не все так однозначно. 100 грамів
банана дають людині 99 калорій. Тому банани часто рекомендують
спортсменам. Міститься в них цукор швидко засвоюється організмом. Це
дозволяє швидше відновити сили атлетам. У сушеному ж вигляді банани
краще вживати в помірних дозах: на сто грамів вже припадає 285
калорій.

У м'якоті плодів банана міститься багато сахарози, вітамінів С, В1, В2,
РР, Е, каротину, ферментів, мікроелементів (особливо калію); є
органічні кислоти (переважає яблучна), клітковина, ефірну олію,
крохмаль.
На думку дослідників, один фрукт покриває щоденну потребу
людини в калії і магнії. Вважається навіть, що цієї кількості
достатньо, щоб уникнути інфаркту. А ось із зеленими плодами банана
фахівці радять бути обережнішими: погано перетравлюються.

Банан = корисність

● Завдяки вмісту фізіологічно активних речовин (катехоламінів)
плоди банана широко використовують як дієтичний продукт при
запальних ураженнях слизових оболонок рота, діатезних
кровотечах, виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки і при
бактеріальної дизентерії.

● Банани рекомендують хворим на цукровий діабет. Їм показані не тільки
зрілі, але і нестиглі плоди і відвари з банана.

● відзначені позитивні результати при призначенні бананів хворим
атеросклерозом і гіпертонічною хворобою в розвантажувальні дні.

● Ефективні плоди бананів при деяких захворюваннях печінки і нирок, а
також у якості заспокійливого і протисудомної кошти.

● Вітамін B6, який міститься в банані, регулює рівень глюкози в
крові і покращує настрій.

● Банани стимулюють виробництво гемоглобіну в крові і дуже допомагають у
випадках анемії.

● При вживанні бананів підвищується увага. Саме тому студентам
в період сесії рекомендується їсти банани.

● Один з найшвидших і ефективних способів похмелитися - це випити
банановий молочних коктейль з медом. Банан "заспокоїть» шлунок, а мед
допоможе відновить необхідний рівень цукру в крові, в той час як
молоко зменшить відчуття спраги.

● Банани володіють антацидних дією, знижуючи кислотність шлунка.
Таким чином, вживаючи банани, можна назавжди забути про печію.

Прикрепления: 5993501.jpg (15.1 Kb)


Сообщение отредактировал Antalia - Субота, 26/02/2011, 22:14
 
AntaliaДата: Субота, 26/02/2011, 22:10 | Сообщение # 52
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Шипшина - абсолютний "рекордсмен" по кількості вітаміну С
(Аскорбінової кислоти). Усього кілька сушених ягід шипшини - і
організму вистачить "аскорбінки" на цілу добу! Але ж цей корисний
вітамін потрібен нам не тільки для того, щоб захиститися від інфекцій. Він
знижує підвищений тиск, приводить у норму обмін речовин, допомагає
засвоюватися залозу. Крім цього, аскорбінова кислота служить
антиоксидантом. Вона захищає клітини від надлишку вільних радикалів,
які утворюються в організмі під дією кисню.
У порівнянні з іншими ягодами шипшина лідирує і за змістом
каротину. Це близьке до вітаміну А речовина зберігає зір і зміцнює
імунітет. А ще, так само як і вітамін С, каротин - потужний антиоксидант.
У захисті організму бере участь ще один компонент шипшини - флавоноїди.
До того ж ці активні сполуки покращують стан судин і роботу
серця.
Цілюще джерело
Щоб приготувати настій з шипшини, залийте 1 столову ложку дрібно
нарізаних сухих ягід склянкою гарячої води і кип'ятіть 10 хвилин під
кришкою або нагрівайте 15 хвилин на водяній бані. Наполягати такий
напій потрібно довго: цілу добу.
Майбутнім і молодим мамам настій шипшини потрібно пити по 1-2 склянки на
день, а дітям від 1 до 4 років - по 1 / 4 склянки 1-2 рази на добу. Малюкам
його можна давати з 4 місяців по 5-10 мл, а до року до 100 мл.
20 г сухої шипшини містять 2 добові норми вітаміну С і флавоноїдів
і майже на 20% заповнюють щоденну потребу дорослих у вітаміні А.
Гідно
Шипшина постачає нас не тільки вітамінами (Е, B1, B2, PP, К), але і
іншими корисними компонентами: фосфором, залізом, магнієм, кальцієм,
міддю, цинком. У цьому далеко не повному списку особливої уваги
заслуговують "кровотворні" елементи - залізо і мідь. Залізо допомагає
утворенню гемоглобіну, а мідь - дозріванню червоних кров'яних тілець.
Терпкі ягоди шипшини багаті дубильними речовинами - танинами. Вони
знімають запалення і борються з мікробами в шлунково-кишковому тракті.
Роботі кишечника допомагають і інші компоненти шипшини - харчові
волокна, наприклад пектин. Вони, як губка, вбирають і виводять з
організму токсичні метали і небезпечні бактерії.
Сушений шипшина "дорожче" свіжого - адже в ньому майже вдвічі більше
корисних речовин, а заодно і калорій.
Найсмачніші і корисні ягоди - у шипшини коричневого. Вони оранжево-
червоного кольору, круглі або злегка витягнуті, соковиті, кисло-солодкі на
смак.
Плоди шипшини їдять не тільки свіжими і сушеними, але навіть
маринованими! Зі свіжого шипшини можна приготувати сік, пюре,
варення, мармелад, кисіль, а сухий підійде тільки для напоїв -
настою, відвару і чаю.
Шипшина сушать у духовці з відкритими дверцятами 2-3 години при температурі
80-90 0С. Після цього ягоди пролежать в сухому темному місці цілий рік і не
втратять своєї користі.
Прикрепления: 7913745.jpg (32.2 Kb)
 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 09:30 | Сообщение # 53
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Все про шоколад

Хто з нас не любить чудовий ароматний шоколад? Вживання шоколаду впливає на наш настрій, підвищує загальний тонус організму і допомагає зняти стрес. Шоколад признанно відноситься до числа продуктів-афродизіаків.

Шоколад рекомендується включити в раціон харчування вагітним жінкам. Адже вагітність - це теж стрес, причому тривалий! У жінок, які їли шоколад під час вагітності, народжуються веселі і менш піддані стресу малюки.

Шоколад багатий глюкозою, яка активізує клітини головного мозку і сприяє розумовій діяльності. Він також знижує тиск у гіпертоніків. Крім того, шоколад зменшує ризик серцевих захворювань і нормалізує роботу кровоносних судин.

Слід зазначити, що такий ефект дає темний, а не білий шоколад.

У шоколаді містяться спеціальні речовини - флавоноїди, які сприяють поліпшенню обміну глюкози в організмі. Особливо багатий цими речовинами гіркий темний шоколад.

Вживання темного шоколаду підвищує в організмі кількість захищають серце антиоксидантів. Проте молоко в шоколаді майже зводить їх дію на немає.

Важливе вплив на організм людини роблять містяться в какао теобромін і кофеїн. Вони надають збудливу дію на центральну нервову систему - знімають втому, збільшують працездатність м'язів, полегшують головні болі.
Існує поширена думка про шкоду шоколаду для фігури. Людям, що стежить за своєю вагою, шоколад не протипоказаний! Просто потрібно купувати гіркий шоколад із змістом какао не менше 70%. Такий шоколад менш калорійний, і в ньому менше цукру і какао-масла.

Шоколад захищає зуби від руйнування, попереджає поява карієсу і бореться із зубним нальотом. Такі властивості шоколаду надають містяться в оболонці какао-бобів антибактеріальні речовини.

Проте зловживати шоколадом не можна - у всьому потрібно знати міру. До складу шоколаду входить щавлева кислота. Тому людям, страждають сечокам'яної захворюваннями, слід утриматися від надмірного поглинання шоколаду.

Сорти шоколаду
Справжній шоколад - це кондитерський виріб, приготоване з бобів какао, розтертих в какао-маслі. Якості шоколаду визначається розміром частинок цукру і какао-бобів.

Відповідно до стандарту, в шоколадній масі не повинні міститися частинки розміром більше 30 мкм. Якщо частинки менше 5 мкм, то шоколад стає в'язким. Для звичайного шоколаду розмір частинок повинен бути в діапазоні 15-30 мкм.


 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 09:38 | Сообщение # 54
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Виділяють наступні сорти шоколаду:

1) гіркий шоколад: у ньому не менше 70% часток какао розміром до 30 мкм і вміст какао-масла 30-33%

2) десертний шоколад: у ньому не менше 65% часток розміром до 30 мкм, какао-масла - 33-36%

3) пористий шоколад: має склад, аналогічний десертному шоколаду, але з пористою структурою.

4) білий шоколад: до його складу не входять какао-боби, а тільки какао-масло. За розміром часток аналогічний десертному шоколаду.

5) молочний шоколад: у шоколадну масу додають молочний порошок або молоко, какао-масла в нім-25-31%.

6) шоколад з додаваннями: у шоколадну масу вводять родзинки, горіхи, цукати та інші інгредієнти.

7) шоколад з начинками: для його виготовлення у форми розливають рідкий шоколад, який негайно виливають. У результаті на більш холодних стінках форми частину шоколаду застигає, утворюючи шоколадну оболонку. Потім в цю оболонку виливають або видавлюють начинку і зверху знову заливають шоколадом.

Технологія виготовлення шоколаду

У 1879 році Рудольф Лінд винайшов пристрій для перемішування шоколадної маси. Через 20 років кондитер з Цюріха Рудольф Шпрюнглі викупив його винахід за 1,5 мільйона франків.

Виробництво шоколаду починається з того, що какао-боби очищаються від шкірки і залишаються на кілька днів, щоб краще проявився аромат какао.

Потім зерна обсмажуються при температурі від 120 до 150 градусів і розмелюють, розтирають з маслом какао, цукром та іншими інгредієнтами і перемішують у спеціальних резервуарах. Перш ніж розлити шоколадну масу у форми, її остуджують до певної температури.

Завершальний етап - формування, коли штампи проходять по черзі холодні і гарячі ділянки і заповнюються вмістом. Після того, як маса охолоне, вона виймається з форм і надходить на упаковку. Упаковка дляшоколада повинна бути герметичною, тому що він легко вбирає сторонні запахи.

Шоколад зберігають у спеціальних умовах, підтримують певну температуру і вологість, щоб він не втратив свої смакові якості. Якщо вологість занадто висока, колір шоколаду стане блідим. А при яскравому світлі він окислюється.

Какао-боби
Какао-дерево є тропічною рослиною, яка може виростати лише в місцях з середньою річною температурою не менше +15 º С, тому батьківщина цього дерева - Центральна Америка, звідки какао-боби стали привозити в Європу.

В даний час його вирощують у багатьох тропічних регіонах: перш за все в Західній Африці (Гана, Нігерія, Камерун) і в Америці (Бразилія, Еквадор, Венесуела, Колумбія), в менших кількостях - в Азії (на Цейлоні, в Індонезії, Новій Гвінеї , В'єтнамі, Самоа).

Це дерево виростає тільки в теплому і вологому кліматі, в тіні величезних дерев, в самому серці тропічних лісів, оточених соковитою і яскравою зеленню.

Оскільки какао-дерева досягають 10-15 м у висоту, то на плантаціях площею в 1 га зазвичай розміщують близько 600 дерев. Квіти і плоди ростуть безпосередньо на стовбурі дерева. Плоди какао мають довгасту форму, довжина їх становить близько 20-25 см, а вага - 300-500 р. Усередині кожного плоду в солодкій м'якоті розташовані п'ятьма рядами насіння - це і є какао-боби. Залежно від сорту і умов вирощування какао-боби можуть мати неоднакові розміри і форму. При цьому з какао-бобів більших за розміром отримують шоколад більш високої якості.

Основним речовиною ядра какао-бобів є масло какао, яке складається з гліцеридів олеїнової (39-40%), стеаринової (34-35%), пальмітинової (23-24%) і лінолевої (близько 2%) кислот.

Масло какао, на відміну від інших рослинних олій, твердне при кімнатній температурі і є кращим жиром для багатьох кондитерських виробів - таких, як шоколад, шоколадна глазур, цукерки та шоколадні або горіхові начинки.

Сорти какао-бобів відрізняються за місцем виростання, причому назви сортів дані головним чином по портах, з яких вивозять какао-боби. Найбільш поширені такі сорти: Байа і Пара (Бразилія) - рядові сорти часто невисокої якості; Арріба (Еквадор), Маракаїбо, Пуерто-Кабелло (Венесуела) - сорти хорошої якості; Тринідад, Гренада (Антильські острова) - сорти середнього і хорошої якості; Аккра (Африка) - рядовий сорт, що надходить у масових кількостях.

Основний постачальник какао-бобів - Західна Африка, яка дає близько 60-65% всіх какао-бобів, на другому місці - Америка з прилеглими островами (35%). Щорічний ввезення какао-бобів у Росію становить близько 40 тисяч тонн. (35%).


 
канаркаДата: Середа, 15/06/2011, 14:44 | Сообщение # 55
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 76
Статус: Offline
Полуниця допомагає подужати цілу низку хвороб

Полуниця - апетитна на вигляд і чудова на смак ягода - надзвичайно багата антиоксидантами. Окрім того вона містить багато інших цінних поживних речовин і може ефективно використовуватися для профілактики різних захворювань. Користь полуниці для здоров'я величезна.
Турбота про зір. Основною причиною майже всіх проблем із зором є вільні радикали і дефіцит певних речовин у організмі. Внаслідок вікових змін і браку цих захисних поживних речовин, вільні радикали ушкоджують наш зір - розвиваються сухість очей, дегенерація оптичних нервів, макулярна дегенерація, дефекти зору, наші очі стають уразливі для інфекцій.
Антиоксиданти, такі як вітамін С, флавоноїди, фенольні з'єднання і органічні кислоти, що містяться в полуниці, значною мірою допомагають уникнути цих захворювань. Окрім того, калій, якого багато в полуницях, нормалізує очний тиск.
Артрит і подагра. Дегенерація м'язів і тканин, висихання рідини, що підтримує рухливість суглобів, накопичення в організмі токсичних речовин і кислот (наприклад, сечової кислоти) - ось деякі наслідки дії вільних радикалів, що призводять до артриту і подагри. Полуниця ж, з її запасом антиоксидантів і детоксикантів, очищує організм від шкідливих речовин. У Індії кажуть, що одна денна порція будь-яких фруктів позбавляє від «іржі» суглоби, і особливо це стосується полуниці.
Рак. Вітамін С, фолат, антоціан, кварцетін, кемферол - невелика кількість тих флавоноїдів, що містяться в полуниці. Вони мають чудові протиракові властивості. Щоденне вживання полуниці, як вважається, значно уповільнює зростання ракових клітин.
Функції мозку. Відомо, що у літніх людей погіршується пам'ять. Також вони можуть втрачати контроль над своїми діями. Це відбувається через старіння мозку і нервової системи. Значною мірою винні в тому вільні радикали, що негативно впливають на людський організм. Через вільні радикали тканини мозку починають дегенерувати і нерви стають слабкішими. Полуниця корисна і в цьому випадку. Вітамін С і органічні кислоти, що містяться в полуниці, нейтралізують дію антиоксидантів, а також омолоджують організм. В полуницях також багато йоду, потрібного для нормального функціонування мозку і нервової системи.
Високий тиск. Полуниця багата на магній і калій, які є фективним засобом регулювання кров'яного тиску.
Хвороби серця. Багато клітковини, фолату, повна відсутність жирів і наявність антиоксидантів - все це, в сукупності, утворює ідеальний для здорового серця комплекс, ефективно знижує рівень холестеролу. Полуниця також багата на вітаміни групи В, що також укріплюють серцевий м'яз і сприяють ефективнішій роботі серця.
Інші корисні властивості. Фолат, як відомо, захищає плід в утробі матері від природжених дефектів. Вітамін С ефективно попереджає інфекції і застуду. Фітонутрієнти мають протизапальні властивості.
Отож, насолоджуйтесь полуницею і будьте здорові!
 
оксанкаДата: Середа, 15/06/2011, 16:50 | Сообщение # 56
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
канарка, Дякую за інформацію... я багато дізналася нового

 
ir71Дата: Четвер, 18/08/2011, 09:55 | Сообщение # 57
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
[b]Все про улюблені синенькі. Або баклажан: кличте його просто - цар здоров'я[/b]



Баклажан по своїй природі овоч-космополіт: його можна зустріти в найрізноманітніших блюдах - росіян, італійських, французьких, марроканскіх, грецьких. Причина такої інтернаціональної популярності криється, по-перше, в неперевершених смакових якостях - гіркуватий, гострий, солодкий, свіжий або ситний баклажан поєднується з безліччю видів м'яса, овочів, сирів, гарнірів і спецій.

По-друге, заслуговують опису корисні властивості баклажана - у ньому багато солей кальцію, фосфору, вітамінів групи В, клітковини.
Тільки слід уникати перезрілих овочів, вони небезпечні підвищеним вмістом соланіну.
Ми знаємо темно-фіолетові баклажани, але ж є ще й білі іспанські, маленькі зелені азіатські баклажани, що додаються в каррі, пальчикові баклажани, ідеально підходять для овочевого барбекю. Рецептів страв з баклажанів, салатів, закусок і запіканок, не злічити: ім'я їм легіон. Чого варті лише кілька видів ікри - з помідорами, горіхами, бринзою, гранатами!



У ньому також багато калію, який поліпшує роботу серця і допомагає вивести з організму зайву рідину. При цьому сечогінну дію баклажанів дуже м'яке, але ефективне. Не тільки свіжі, але й сушені баклажани сприяють виведенню сечокислих солей. Тому баклажани дуже корисні літнім людям, що страждають на подагру, серцево-судинними захворюваннями, особливо при набряках, пов'язаних з ослабленням роботи серця.



Народними цілителями було помічено, що відвар з чашечок баклажанів - відмінне протиотруту. Він знижує вміст алкоголю в крові при алкогольних отруєннях, нейтралізує побічні ефекти отруєння отруйними ягодами і грибами, а також усуває ранковий кашель у курців. Тому радимо не викидати зелені чашечки від баклажанів. Висушіть їх і збережіть. Щоб приготувати цілющий відвар, достатньо залити 5 столових ложок подрібнених чашечок баклажанів 1 л води і кип'ятити їх на повільному вогні 20 хвилин. Пити відвар потрібно теплим і невеликими порціями.


 
Зоряна9810Дата: Четвер, 18/08/2011, 10:18 | Сообщение # 58
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
ir71, цікава стаття з якої я багато чого дізналася нового...от бачу завжди в вамі
Quote (ir71)
білі іспанські
а брати боюсь, бо незнаю що з ними робити smile smile


 
ir71Дата: Вівторок, 17/01/2012, 18:53 | Сообщение # 59
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Як розтягнути взуття?

Є один спосіб швидко розтягнути взуття - хлюпнути в нього небагато окропу.
Цей спосіб підходить тільки для шкіряного взуття, тому що від гарячої води шкіра розм'якшиться і зможе прийняти форму ноги.
Якщо взуття потребує значної розтяжці, її потрібно загорнути в бавовняну тканину, змочену в окропі. Коли тканина охолоне, її розгортають, взуття рясно змащують соняшниковою або касторовою олією і залишають на ніч. Найчастіше взуття тисне і тисне п'яту. Для того. щоб розтягнути взуття саме в цьому місці, потрібно обробити задник спиртом, гасом, милом або натерти звичайної парафінової свічкою, після чого надіти шкарпетку і розношувати взуття до того моменту, поки вона не прийме потрібну форму.

Оцет
Для того, щоб вузька взуття не муляла, щоб не було відчуття печіння при носінні, потрібно увечері обробити внутрішню поверхню взуття слабким розчином оцту, а зовнішню поверхню - спеціальним кремом для розтягування взуття. Для розтяжки лакованому взутті рекомендується користуватися тільки спеціальними професійними засобами. Зазвичай це піна для розтягування взуття, яка продається в балонах. Балон потрібно добре струснути, нанести піну на внутрішню поверхню взуття та розношувати щодня до години в день. Але ніч взуття, потребує розтяжці, можна надягати на спеціальну колодку, відповідну формі і розміру вашої ноги. Це допоможе їй не деформуватися при висиханні. Найчастіше для цих цілей використовуються кошти фірм Salamander, Twist, Kiwi, Patisson, Salton, Silver. Взуття з тканини, гуми та ненатуральних матеріалів розтягнути практично неможливо. Плюс цього взуття в тому, що вона не боїться вологи, тому її можна набивати вологими газетами і сушити, залишаючи далеко від батарей і прямих сонячних променів. При висиханні взуття збереже форму, яку їй надали газети. Якщо через місяць подібних процедур взуття не вдалося розтягнути, значить, це не вдасться і професіоналом, а вам доведеться купити нову пару туфель або черевик. Якщо взуття тисне тільки чуть-чуть, її не варто розношувати з товстим носком і зловживати засобами для розтяжки, інакше вона стане більше на розмір і набагато ширше вашої ноги, носити їй буде неможливо. Замшеве взуття, яку можна чистити тільки сухою щіткою, не можна обробляти зовні вологими засобами і жирними кремами. Для такого взуття є спеціальні спреї та пінки, які використовуються виключно для обробки внутрішніх поверхонь взуття. При правильному використанні всіх можливих засобів, розтягнути взуття можна, але тільки в тому випадку, якщо вона трохи менше потрібного розміру. Збільшити взуття на розмір або два не вийде - це варто пам'ятати, вибираючи взуття в магазині. Тому від покупки вузьких черевик краще відмовитися на користь тих, в яких нога відчуває себе комфортно.


 
оксанкаДата: Середа, 18/01/2012, 01:38 | Сообщение # 60
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (ir71)
Як розтягнути взуття?

якраз знадобиться як на Паску нових мештів понакупляємо biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin дякую smile


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024