|
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
| ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
| |
| |
| Talochka | Дата: Субота, 02/07/2011, 00:58 | Сообщение # 181 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Antalia Аню, дякую! Тебе в своєму ресторані я завжди рада бачити. Quote (Леся) Ти не перестаєш нас дивівати. Лесю, якщо мені це вдається, то я дуже рада з того. Quote (ir71) А смак...щось уявити важко. Ірусь, тісто виходить кексове, досить щільне - відповідно воно не розмокає і не розповзається. Якщо примітивно і дуже спрощено визначити, то ніби їсиш кекс і запиваєш ревеневим компотом (чи скоріше кисилем, бо соус трохи загустає). Але ж ти погодишся, що так і вигляд, і смак звичайно цікавіші. оксанка дорогуся, а для тебе в моєму ресторані давно уже спеціальна знижка!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
| |
| |
| оксанка | Дата: Неділя, 03/07/2011, 14:28 | Сообщение # 182 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) давно уже спеціальна знижка! О то вже діло мушу ще когось притащити на халяву  
|
| |
| |
| Antalia | Дата: Неділя, 03/07/2011, 14:53 | Сообщение # 183 |
|
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Оксана !!! Мене бери!!!Я тоже люблю халяву!!!!
|
| |
| | |
| Talochka | Дата: Неділя, 03/07/2011, 22:47 | Сообщение # 185 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (оксанка) ...а то я вже достойних почала шукати!!! Таки правда! Оксанко, Аню, будете у мене VIP гостями!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
| |
| |
| Talochka | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:00 | Сообщение # 186 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Щось у мене трои боргів назбиралося. По-перше, обіцяла Зоряні поставити рецепт торта, який пекла на д/н. Хоча там нічого особливого немає, і пекла його за збірним рецептом, але результат мені сподобався, то можливо комусь пригодиться. Отже, назву його просто
Літній торт з ягодами
ДЛЯ КОРИЧНЕВИХ КОРЖІВ: 100 г гіркого шоколаду 100 мл вершків 8 яєць (я брала 6 шт.) 150 г цукру 30 г какао 30 г борошна 70 г горіхів 1 ч.л. лимонного соку лікер для просочування
На паровій бані розтопити шоколад з вершками. Горіхи трохи обсмажити. Духовку розігріваємо до 180С. Яйця розділити на білки-жовтки. Білки в холод. Жовтки збити, поступово додаючи цукор, до пухкого стану (близько 10 хв). Додати розтоплений і охололий шоколад з вершками. Всіяти какао - декілька обертів міксером. Всіяти борошно - декілька обертів міксером. Всипаємо подрібнені в блендері горіхи - декілька обертів міксером. Збиваємо бiлки з чайною ложкою лимонного соку до стійких піків. Поступово додаємо білки до тіста, вмішуючи їх лопаткою. Викладаємо тісто у форму (26 см) і випікаємо у попередньо розігрітій до 180°С духовці бл. 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Готовий корж повністю остудити. Охололий корж розрізаємо довгим гострим ножем на дві частини.
ДЛЯ БІЛИХ КОРЖІВ: 2 яйця, 8 ст.л. сметани, 6 ст.л. цукру, 8 ст.л. борошна, 6 ст.л. олії, 1 ч.л. соди, 1 пачка ванільного цукру лікер для просочування
Жовтки розтерти з цукром до пухкої маси. Додати олію, борошно, ванільку, соду і збиті на піну білки. Тісто виходить рідке. Випікати при 180°С. Розрізати корж на дві частини.
КРЕМ: 0,7-1 л сметани, 1 пачка загущувача для сметани типу "Сметанфікс" чи "Смета", 6 ст.л. сиру, 6 ст.л. цукру Ягоди (вишня, чорниця, малина)
ЗБИРАЄМО ТОРТ: Беремо перший білий корж, просочуємо його лікером (у мене коньяк з малиновим сиропом[). Змащуємо його кремом і викладаємо третину ягід, поверх них ще трохи крему. Накриваємо першим коричневим коржем. Його теж просочуємо лікером, змащуємо кремом, викладаємо ягоди. Далі те саме повторюємо з другим коричневим і другим білим коржами. У мене ягід виявилось не надто багато, але чим їх більше, тим смачніше. Залишками крему обмазуємо торт з боків і зверху. Прикрашаємо ягодами за власним смаком і бажанням. Готовий торт забираємо в холод на 2-3 години. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
| |
| |
| Зоряна9810 | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:04 | Сообщение # 187 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) обіцяла Зоряні поставити Наталю, дякую. Казала сама до себе що на вихідних не буду нічого пекти, а тут на тобі і твій рецепт, тепер мушу його спробувати
|
| |
| |
| Talochka | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:22 | Сообщение # 188 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, певна річ, що мусиш! Як кажуть росіяни, "охота пуще неволи"!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
| |
| |
| ir71 | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:30 | Сообщение # 189 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Щось у мене трои боргів назбиралося. Дякую за рецепт.Від перегляду твоїх страв,їсти ще більше хочеться.
|
| |
| |
| Talochka | Дата: Четвер, 21/07/2011, 17:49 | Сообщение # 190 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71 Ірусь, дякую!
Дівчатонька, хочу пригостити вас варениками. Звичайно, таких господинь, як ви, варениками не здивуєш, але я на минулих вихідних випрообувала новий для мене, досить незвичний рецепт тіста. Як образно описує автор його рецепта (ЖЖ "В диковинку"), це тісто - не просто оболонка для начинки, трохи пухке, шарувате, воно саме по собі має смак і відіграє не другорядну роль, а є повноправним членом смакового букету. Список продуктів може видатись трохи дивним : 1 яйце 1 склянка кислого молока, або кефіру, або сироватки 1 склянка манної крупи 1 ч.л. соди борошно (від 2,5 до 3,5 склянок, в т.ч. для присипання)
Кисле молоко (кефір) підігріти до теплого стану. Яйце змішати з кислим молоком, манку окремо злегка замочити, тобто на склянку манки приблизно півсклянки води. Додати в кисломолочно-яєчну суміш соду і манку, розмішати і поступово додавати борошно. Спочатку пару склянок, потім - скільки візьме. Тісто не повинне бути тугим, а навпаки – м’яким і еластичним, воно тільки-тільки повинне перестати прилипати до рук. Мені 2,5 склянки було якраз достатньо.
А далі так, як ви за звичай робите. На підпиленному борошном столі з частини тіста розкачуємо шар товщиною прибл. 3 мм. Склянкою вирізаємо кружки тіста, решта тіста поки зберігається під кухонним рушником чи загорнутим в плівку, щоб запобігти його висиханню. На кожний кружок тіста розкладаємо чайною ложкою начинку. Надійно заліплюємо тим способом, який вам до вподоби, і кидаємо в окріп. Коротше, це все так, як ви добре знаєте і 100 разів уже робили.
Я робила солодкий варіант - с вишнями та з чорницями. Тісто дійсно виходить досить самодостатнім, хоча на перший погляд (правильніше сказати "на перший укус" ) трохи насторожує. У нас на форумі Аня Antalia колись давала рецепт тіста на вареники на кислому молоці. Але в цьому рецепті додається ще манка. За рахунок цього вареники при варці трохи нібито розбухають. Я колись одного разу куштувала парові вареники. Так ось ці мені їх трошки нагадали за смаком тіста. Хто наважиться спробувати, то смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
| |
| |
| Зоряна9810 | Дата: Четвер, 21/07/2011, 18:46 | Сообщение # 191 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Talochka, дуже цікавий рецепт.
|
| |
| |
| оксанка | Дата: Четвер, 21/07/2011, 20:02 | Сообщение # 192 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, Дякую за рецепт тіста, обов’язково спробую!!!!!!!!!!!!!
|
| |
| |
| Talochka | Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 16:58 | Сообщение # 193 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, оксанка, хоча б заради цікавості (як це було у мене) спробувати варто.
У книзі Ю.Висоцької натрапила на вишневий пиріг. Так як треба було утилізовувати вишні, то відразу вирішила, що буду його пекти.
Віденський пиріг з вишнею
Інгредієнти: 400 г свiжої чи замороженної вишні 200 г пшеничного борошна 180 г м’якого вершкового масла 140 г дрібного цукру або цукрової пудри 4 яйця 1 ч. л. розпушувача пригорща мигдальних пелюсток кілька крапель ванільного концентрату цукрова пудра дрібка солi
Спосіб приготування: 1. Духовку попередньо розігріти до 180°С. 2. Роз’ємну форму змазати вершковим маслом. 3. Підготувати вишню (заморожену розморозити). 4. Збити масло з цукром до стану легкого крему, продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину просіянного попередньо борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний концентрат. Додати решту борошна. 5. Викласти тісто в форму, а зверху — як можна більше вишні. 6. Присипати пиріг мигдальними пелюстками і випікати 30-35 хвилин, до готовності. Перевірити, простромивши скіпкою, — вона повинна лишитися сухою. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Швидко, просто і звичайно смачно – іншою літня фруктово-ягідна випічка просто бути не може!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 11/03/2013, 19:34 |
| |
| |
| ir71 | Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 17:24 | Сообщение # 194 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Наталю,за чудові рецепти гарно дякую!!!!
|
| |
| |
| Talochka | Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 18:13 | Сообщение # 195 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Крамбл з персиками і лавандою
250 мл мускатного вина 7 гілочок лаванди (я брала не гілочки, а сушені лавандові квіточки) 6 персиків (у мене навпіл з абрикосами) 30 г коричневого цукру (я брала білий) 20 г вершкового масла
Для посипки: 150 г борошна 80 г коричневого цукру 80 г вершкового масла, нарізанного на маленькі шматочки дрібка солі
Мускатне вино нагріти на слабкому вогні. Додати гілочки лаванди і прогріти під кришкою на слабкому вогні. Персики очистити, ошпарити, зняти шкірочку. Видалити кісточки і нарізати дрібними кубиками. Мускатне вино процідити, додати цукор і, постійно помішуючи, довести вино до кипіння. Для посипки змішати вказані інгредієнти. Розтерти кінчиками пальців в крихти. Форму змастит маслом. Викласти у неї персики, полити їх соусом з лаванди та вина і посипати крихтами. Запікати в духовці 35 хвилин при 180°С.
Джерело: книга «Невероятные крамбли»
У мене були персики, які я спочатку забракувала і вирішила, що пущу у випічку (виявилось якраз 6 штук), але, коли я вже їх почистила, то вони виявились не такими вже й поганими, а навіть навпаки . Коротше, 2 персика я з’їла і так , а недостачу заповнила (ще й з лишком) абрикосами. Думаю, моєму крамблеві ця заміна не зашкодила . Хоча заради справедливості мушу сказати, що я вже колись помічала для себе, що абрикоси мають таку властивість, що у випічці вони стають трохи кислішими. Тому, приміром, якщо робити крамбл з одних лише абрикосів, то кількість цукру треба збільшити. А взагалі, звичайно ж смачно! Для мене крамбл апріорі не може бути несмачним! Особливо люблю, коли фруктовий сік починає бурлити, і, намагаючись визволитись від тягаря крихт (власне самого крамбла), витікає по боках форми, відразу запікаючись і перетворюючись на карамельну скоринку. (Я спеціально поставила друге фото, на якому крамбл виглядає не дуже акуратно (м’яко кажучи ), але на ньому вся суть смакоти фруктових крамблів для мене .)
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
| |
| |
|