Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Pocя | Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 19:55 | Сообщение # 196 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Дякую Наталю за рецепт!!! Ну і де взяти ту лаванду?!
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 23/07/2011, 01:42 | Сообщение # 197 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71 Ірусю, дуже мені твоє "дякую" у формі смачного сердечка сподобалось!
Pocя, завжди рада! Сушену лаванду попитай на ринку. А ще одного разу я використовувала лавандовий фіточай. Хоча, Нелю, по правді кажучи, можеш сміливо готувати без лаванди. Може я замало дала, але в мускатному соусі аромат ще був, а от в готовому крамблі практично не відчувалась. І крамбл всеодно був смачний.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Pocя | Дата: Субота, 23/07/2011, 15:57 | Сообщение # 198 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Quote (Talochka) І крамбл всеодно був смачний.
Дякую Наталю за консультацію!!! А крамблі взагалі для мене смакота а ще з такими приправами!!!!! :)
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 25/07/2011, 18:15 | Сообщение # 199 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| М’ясо з абрикосами під мигдальною скоринкою
200 г кураги (я брала прибл. 100 г) 300 мл бульйону 40 г iзюму 2 ст.л. коньяку чи бренді 800 г баранини або свинини (у мене телятина) 2 цибулини 4 великих свіжих абрикоса шматочок імбиря приблизно 2 см або 1/4 ч.л. молотого імбиря 4 ст.л. олив.олії сіль, перець 0,5 ч.л. молотой кориці 0,5 ч.л. молотого коріандру 0,5 ч.л. молотої зіри/кумину (не додавала)
2 жовтки 6 ст.л. вершків 70 г меленого мигдалю
Замочити курагу в бульйоні, ізюм - в коньяку. Нарізати м’ясо невеликими шматочками. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Свіжі абрикоси промити, нарізати. Імбир почистити, нарізати дуже дрібно. У великій кастрюлі нагріти олив. олію. Обсмажити м’ясо з усіх боків. Через 10 хвилин додати цибулю, обсмажувати ще 5 хвилин. Додати курагу разом з бульйоном і свіжі абрикоси. Додати прянощі, посолити, поперчити. Додати ізюм та імбир. Тушкувати на середньому вогні 35 хвилин. При необхідності додати в кінці трохи бульйону. В кінці тушкування повинно лишитися дуже мало рідини. Нагріти духовку до 175 градусів. У невеликій посудині змішати жовтки, вершки і мигдаль. Викласти м’ясо з фруктами і рідиною, що залишилась, у форму для запікання. Викласти зверху мигдальну массу. Запікати в духовці 25 хвилин до золотистої скоринки.
Першоджерело - книга Renate Kissel "Aufläufe.Gratins.Soufflés". Я ж взяла рецепт на carina-forum.com (автор - mj2005) Для тих, хто любить м’ясні страви із солодкуватою ноткою, рекомендую! Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| | |
Pocя | Дата: Понеділок, 25/07/2011, 18:49 | Сообщение # 201 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Наталю, відкривала сторінку з передчуттям чогось надзвичайного аж дихати перестала! І так воно є!!! Кожного разу як в шеф-кухаря якогось крутого вишуканого ресторану!!! Хотіла б я туди потрапити!
Сообщение отредактировал Pocя - Понеділок, 25/07/2011, 18:50 |
|
| | |
Talochka | Дата: Середа, 27/07/2011, 00:01 | Сообщение # 203 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка, пригощайся на здоров'я! Pocя, ir71 Неллечко, Ірусю, якби я відкрила свій ресторан, то ви були б у мене найшанованішими VIP-гостями! А поки що охоче пригощатиму вас у себе на кухні вихідного дня. (Після таких слів хочеться готувати і ділитися з вами ще більше. )
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
stina | Дата: Четвер, 28/07/2011, 17:52 | Сообщение # 204 |
Віват кухар!!!
Группа: файна газдиня
Сообщений: 358
Статус: Offline
| Наталю, у тебе такі цікаві рецепти,, страви так так гарно оформленні.
Мене звати Людмила!
|
|
| |
Леся | Дата: Субота, 30/07/2011, 17:45 | Сообщение # 205 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Quote (Talochka) М’ясо з абрикосами під мигдальною скоринкою Я відчувала що тут знову лігуміни!!!Поскоріше б у твій Наталю ресторан.
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 22/08/2011, 15:06 | Сообщение # 206 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Я в іншій темі бідкалась, що не встигаю вчасно виставляти сезонні рецепти, але дівчата переконали мене, щоб все одно ставити, щоб можна було скористатися ними наступного року. Я подумала, і дійсно, більшість тих, хто затримався на цьому форумі, затримались надовго (не на рік ). Я сама не зогледілась, як уже рік на форумі. А тому із задоволенням ділюсь абрикосовим варенням, яке варила цього року. Абрикосове варення з мигдалем
• 500 г спілих, дуже міцних абрикосів • очищений цілий мигдаль (кількість повинна відповідати кількості абрикосів) • 500 г цукрового піску • сік одного лимона • 100 мл + 100 мл лікеру Amaretto (у мене коньяк)
1. Обсмажити мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору (факультативно). 2. Надломити абрикоси (не розділяючи повністю на половинки) і обережно вийняти кісточку. 3. Вкласти у кожний абрикос на місце кісточки мигдаль. 4. Викласти абрикоси в посуд, у якому буде готуватися варення, додати лимонний сік, лікер (коньяк) і цукор, накрити і залишити на 24 години при кімнатній температурі. 5. Дуже обережно перемішати і поставити на вогонь. 6. Після закипання зменшити нагрів до мінімуму і дати варенню «покипіти» протягом 15 хвилин, регулярно знімаючи піну, що з’являтиметься. 7. Зняти з вогню і залишити до наступного дня. 8. На другий день повторити весь процес приготування знову і залишити знов до наступного дня. 9. Вийняти абрикоси з сиропу і викласти в банку. 10. Закип’ятити сироп, і, не зменшуючи нагрів, дати покипіти протягом 2- 3 хвилин (знімаючи піну). 11. Остудити сироп, додати лікер (коньяк), перемішати і залити ним абрикоси.
Мої коментарі: для мене це варення – королівське! Нехай вас не лякає, що готується воно аж 3 доби, адже весь цей час воно просто стоїть, а варити його лише по 15 хв. Зате завдяки такій технології абрикоси зберігають свою цілісність і не розповзаються. Я його варила в цьому сезоні 2 рази: перший – одну порцію (на 500 г абрикосів), а скуштувавши, спеціально купила ще тверденьких абрикосів і варила уже відразу подвійну порцію – на 1 кг абрикосів. Єдине, що в готовий сироп я б все-таки радила додавати менше лікеру/коньяку. Я на подвійну порцію додала 100 мл, і все одно мені трохи занадто відчутний коньяк. Це - єдиний нюанс, а в решті варення бездоганне!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
LILEJA | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 00:07 | Сообщение # 207 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Абрикосове варення з мигдалем Але привабливі фотографії, без сумніву, що воно смачнюще. Якби були ще абрикоси, то обовязково приготувала б таке варення. Беру рецепт на замітку.
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 09:38 | Сообщение # 208 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| LILEJA Лілечко, дякую! Мені й самій шкода, що не встигла поставити рецепт вчасно, але, сподіваюсь, він пригодиться наступного літа.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 11:55 | Сообщение # 209 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Наталко,дякую за такий гарний рецепт.Обов"язково приготую його ,взяла соби в копилку
|
|
| |
Pocя | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 14:32 | Сообщение # 210 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Наталочко, варення фантастичне!!! Облизалася і взяла на замітку. Дякую!!!
|
|
| |
|