Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Танюша | Дата: П`ятниця, 02/09/2011, 21:47 | Сообщение # 226 |
Гурман
Группа: Відвідувач
Сообщений: 119
Статус: Offline
| Talochka в тебе неймовірно цікаві та оригінальні страви.Все таке апетитне. Дякую за чудові переписи.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 02/11/2011, 12:30 | Сообщение # 227 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) "Я у від'їзді і тому не з вами. Сумую і обов'язково повернусь." Наталя нам чесно дуже бракує твоїх вишуканих рецептів.Повертайся швидше !!!!!!!:love:
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 13:19 | Сообщение # 228 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Здрастуйте, дорогі дівчатонька! Я ж вам обіцяла, що повернусь - і повернулась. Щоправда буду заходити знову нерегулярно, швидше наскоками, тому повертаю свій старий підпис з проханням не ображатися, якщо я із запізненням відповідатиму на ваші коментарі. Зі мною все гаразд, просто багато всього наклалося за останніх півроку, тому я і випала з форумського життя і з інтернету взагалі. Зараз майже весь мій час забирає робота, тому знайти вільну хвилину, щоб зайти в інтернет, дуже важко. До того ж ми переїхали на нову квартиру, в якій певний час кухні взагалі не було, тому про приготування їжі навіть не йшлося. Зараз готую теж небагато і ще менше фотографую. Але обов'язково щось все-таки покажу з того, що готувала за останній період. Отже, не обезсудьте за мою тривалу відсутність в минулому і за періодичну відсутність в майбутньому! Все-таки я з вами. Я ще не встигла походити по всіх темах, але й так бачу, що ви - молодці: готуєте все смачніше і все гарніше!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 13:23 | Сообщение # 229 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Talochka, Привітики!!! Рада тебе чути і бачити знову! Ну ти ж не пропадай так знову на довго!!!!!!!!!!! Кажеш нова квартира, нова кухня, то ж мають бути і новенькі рецептики!! Чекаю з нетерпінням.
|
|
| |
Pocя | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 14:52 | Сообщение # 230 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Talochka, Урааааааа!!!!!!! З поверненням! В новій квартирі на новій кухні - ми знову надіюся почнем відвідувати віртуальтний ресторан!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 14:55 | Сообщение # 231 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Думала чим би то таким смачним ознаменувати своє повернення. І вирішила поділитися з вами ось цими булочками. Так, зараз піст, але через тиждень він уже скінчиться, до того ж їх можна буде спекти як додаток до ваших пасочок. Зрештою, в самому рецепті нічого особливого немає. Але ви знаєте, що я люблю експериментувати і відтворювати якісь страви, які я куштувала за кордоном, особливо якщо вони чимось цікаві або просто відносяться до національної кухні тієї чи іншої країни. Отже, сьогодні пригощу вас шведськими булочками Semlor. Одного разу, коли я була в Швеції, нас пригощали цими булками, повідомивши, що нам пощастило, бо поїдаються вони лише протягом короткого періоду раз в рік, а саме протягом тижня, що передує Великому Посту. І я зрозуміла, що цей тиждень - це на зразок нашої Масляної, тільки ми печемо млинці, а наші друзі-скандинави печуть булки. До речі, пізніше я дізналася, що дійсно аналогічні булочки печуть, наприклад, і в Данії, і в Норвегії, і в Естонії, тільки називаються вони відповідно по-різному. Але оскільки, я їх куштувала в Швеції, тому у мене
Semlor (шведські обрядові булочки на Масляну з марципаном і малиновим варенням)
(базовий рецепт взятий з книги “A Scent of Sweden”, але я його доповнила ідеями, які знайшла на сайті gotovim-doma.ru)
Склад: 300 мл молока 25 г свіжих дріжджів 85 г цукру дрібка солі 1 ч. л. кардамону 1 яйце 450 г борошна 75 г вершкового масла (теплого) 150 г марципана 2-3 ст. л. молока 200 мл жирних вершків 35% 2 ч. л. ванільного цукру Кілька ложок малинового варення
Приготування: 1. Дріжджі розведіть у теплому молоці. У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль і кардамон. Збийте яйце і половину від нього додайте до сухих продуктів (решта яйця піде на змащування булок). Додайте в миску молоко з розведеними дріжджами, замісіть до напівготовності. Потім руками підмішайте вершкове масло кімнатної температури. Миску з тістом накрийте чистим рушником і поставте в тепле місце підніматися на 1 год. 2. З тіста, що підійшло, сформуйте ковбаску і наріжте приблизно на 15 шматочків. З цих шматочків сформуйте кульки. Викладіть всі кульки на велику бляшку, застелену пергаментним папером. Знову накрийте рушником і дайте підійти ще 20 хвилин. Духовку розігрійте до 200°С. 3. Змастіть булочки яйцем, що лишилося, і запікайте їх в духовці 15 хвилин, до утворення золотистої скоринки. Вийміть бляшку і дайте булочкам трохи охолонути. 4. Для начинки збийте вершки з ванільним цукром, додайте малинове варення і акуратно перемішайте. 5. В охололих булочок зріжте тоненько верхівку. Зробіть невелике заглиблення, відщипнувши пальцями м’якуш. М’якуш, марципан і молоко змішайте з допомогою міксера до однорідного стану. Отриманою марципановою масою наповніть булочки. 6. Поверх викладіть вверково-малинову начинку і прикрийте зрізаною кришечкою. Смачного!
Мої коментарі: Нам сподобалось. Наскільки я тепер можу пригадати, смак дійсно, як у тих, що я їла в Швеції (за винятком малинового). Дівчатонька, тут важливий інгредієнт – кардамон. Шведи взагалі дуже люблять додавати його у випічку. Мені його аромат теж до вподоби. Тісто, як завжди, мені місила хлібопічка. Отже, ви зрозуміли: шведські масляничні булочки можуть легко перетворитися на українські Великодні :
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 15:01 | Сообщение # 232 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, Pocя, Дівчатонька, дуже дякую вам за те, що так тепло приймаєте назад!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 15:34 | Сообщение # 233 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Дівчатонька, дуже дякую вам за те, що так тепло приймаєте назад! та ми ж чекали тебе з нетерпінням!!!!!!! а булочки такі апетитні!!!
|
|
| |
Ira | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 16:56 | Сообщение # 234 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, привіт!!!!! Рада тебе знову почути і побачити таку красу у твоєму виконанні, булочки просто фантастичні!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 17:51 | Сообщение # 235 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Я вже колись, здається, писала про те, що досить часто, коли у мене опиняється якийсь рідкісний чи дорогий продукт, я щемливо бережу його, шкодую їсти, намагаючись віднайти якнайдостойніше застосування чи рецепт. Загалом це звичайно добре, але моя біда в тому, що іноді це затягується настільки, що продукт уже ледь не починає псуватися. Так сталося і цього разу. Мені перепала упаковка тертого пармезану з Італії. Просто посипати ним банальні макарони чи салат мені звичайно було шкода. І в результаті тримала я його теж аж доти, доки не побачила, що термін його придатності ось-ось стікає. І тоді я вже вимушена була оперативно його утилізовувати. До чого я це все веду? А до того, що зарáз бухнути 150 г справжнього італійського пармезану мене б жаба задавила. Але тут, як ви розумієте, уже йшло до вибору: або маффіни, наприклад, або протермінований пармезан просто піде у смітник. … Дівчатонька, я сподіваюся, що ви – мудріші, ніж я, господині, і до таких ситуацій, як у мене, у вас не доходить. А рецептом ділюсь, тому що майже впевнена, що ці міффіни можна також спекти і з іншим твердим сиром (я колись навіть пекла). Але мушу зізнатися, що з пармезаном вони звичайно вийшли ду-у-уже смачні! Отож, Mаффіни з пармезаном
Інгредієнти: 1 яйце 1 склянка молока 2,5 склянки борошна 100 г масла вершкового або склянка оливкової олії 1 ст.ложка розпушувача 1 ч.л.солі 150 г сиру Пармезан 0,25 склянки цукру 0,5 ч.ложки сухого базиліку цедра лайма 2 гілочки тим’яну
Спосіб приготування: 1. В мисці збиваємо яйце, змішуємо з молоком і розтопленим маслом (оливковою олією), цедрою лайма. 2. В іншій мисці змішуємо борошно з розпушувачем, сіллю, тертим Пармезаном, цукром, сухим базиліком, листочками тим’яну. 3. Змішуємо «суху» суміш з «мокрою», перемішуємо. 4. Розігріваємо духовку до 205°С. Змащуємо маслом формочки для кексів або кладемо в них паперові форми. Розливаємо тісто у формочки на 2/3. Випікаємо протягом 20 хвилин. 5. Дістаємо з духовки і даємо охолонути, виймаємо з форм.
Вихід: прибл. 20 маффінів.
Смачного! Джерело: форум порталу «Едим дома»
Мої зауваження: - замість лайма я брала лимон; - тим’яну у мене взагалі не було; - тісто при таких пропорціях у мене вийшло надто густим. Я додала ще трохи молока, але все одно виявилось замало. Дівчата, тісто повинне бути, як на оладки. У мене воно було загусте, тому під час випікання погано піднялося. Однак… як я завжди пишу в таких випадках, на смакові це не відбилось. Врешті-решт сирна випічка і не повинна бути пухкою і повітряною.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| | |
ромашка | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 19:06 | Сообщение # 237 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 604
Статус: Offline
| Talochka, з поверненням у сiм"ю Мафiни i булочки дуже апетитнi!!!!
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 06/04/2012, 20:40 | Сообщение # 238 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Так Наталю,в тебе завжди все на вищому рівні.та лишень від самих фото можна захлиснутися слиною.Дякую за нові рецептики,добре що не забуваєш за нас.На довго не пропадай.
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 07/04/2012, 01:55 | Сообщение # 239 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, дякую тобі за такі слова!
ir71 Ірусю!!! Ти мене аж розчулила! Я теж сумувала за форумом. Бо тобі вдалося об'єднати тут не просто гарних господинь, а світлих, цікавих, веселих, достойних жінок. І мені дуже приємно, що я стала частинкою цієї дружної родини.
ромашка, дякую! Сподіваюся, блудна донька буде хоч час від час повертатися!
Леся, дуже тобі дякую! А вас я ні в якому разі не забула!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| | |
|